Illan jaksossa parit juhlivat juhannusta. Kuvat: Ava
Illan jaksossa parit juhlivat juhannusta. Kuvat: Ava

Illan jaksossa Milla miettii, voisiko hän olla suhteessa, jossa ei ole intohimoa.

Illan Ensitreffit alttarilla -jaksossa selviää, että Millan ja Kimmon suhdetta kaihertaa intohimon puuttuminen. Asia vaivaa etenkin Millaa, ja hän avautuukin aiheesta ystävälleen lasillisella.

– Yritin Kimmolle puhua, että pitäiskö muuttaa vielä erilleen ja alottaa deittailu. Se vaan katto mua et hei, me ollaan naimisissa. Ja mä oon Kimmolle tavallaan sanonutkin – tai kysynyt, että tuntuuko susta, et meillä on intohimoa, ja se vastasi, et joo, Milla selittää ystävälleen jaksossa.

Milla harmitteli kameralle jo viime jakson lopussa, että hänestä tuntuu Kimmon kanssa, että nämä olisivat olleet 20 vuotta yhdessä.

– Ei oo sellasta huumaa, hän sanoi.

”En tiedä, jääkö intohimo kokonaan uupumaan.”

Ystävä kyselee Millalta, kaipaisiko tämä sitten sellaisen suhteen, jossa intohimoa olisi. Milla vaikuttaa siltä, että kaipaisi, mutta hän ei osaa sanoa, onko se kuitenkaan välttämätöntä.

– En tiedä, voiko se (intohimo) syttyä jostain tietystä jutusta, syttyykö se hitaasti vai jääkö se sitten kokonaan uupumaan.

Millan ja Kimmon suurin ongelma vaikuttaa olevan kuitenkin se, että he eivät saa sanotuksi toisilleen asioita suoraan. Milla esimerkiksi haluaisi joskus olla yksin parin yhteisessä kodissa, mutta hän ei uskalla sanoa Kimmolle, miten mukavaa olisi, jos tämä tekisi joskus jotain muuta kuin kävisi töissä ja salilla. 

Ohjelman asiantuntijat muistuttavat ikivanhasta parisuhdeneuvosta: toisen ajatuksia ei pysty lukemaan, joten kannattaa puhua suoraan.

Oletko sinä ollut suhteessa, jossa intohimo ei ole syttynyt vielä suhteen alussa? Kerro kokemuksistasi jutun lopussa lomakkeessa.

Ensitreffit alttarilla Avalla tiistaisin kello 21.00.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Marita

Intohimon puute vaivaa Ensitreffit alttarilla -paria: ”Ehdotin erilleen muuttoa”

Olin pari vuotta sitten miehen kanssa joka oli kaikin puolin kunnollinen mutta se kuuluisa kipinä puuttui. Hän halusi edetä nopeasti ja suunnittelimme jopa yhteen muuttoa ja naimisiinmenoa. Yritin vuoden päivät josko se kipinä syttyisi mutta kun ei niin ei. Lopussa mies pelkästään ärsytti joten lopetin suhteen.
Lue kommentti

Korkeushyppääjä Patrik Sjöberg voitti maailmanmestaruuksia ja olympiamitaleja. 40 vuotta uransa jälkeen Sjöberg hoitaa lapsuutensa traumaa terapiassa.

IS TV-LEHTI: Vuonna 1987 ruotsalainen korkeushyppääjä Patrik Sjöberg (s. 1965) oli huipulla. Hän hyppäsi maailmanennätykseksi 242 senttiä kotiyleisön edessä Tukholmassa ja voitti maailmanmestaruuden Roomassa. Vuonna 1999 päättyneen uransa aikana hän ylsi muun muassa kolmesti olympiamitaleille sekä dominoi sisäratojen EM-kisoja.

Menestysvuosien taustalla oli kuitenkin synkkä salaisuus. Vuonna 2011 Sjöberg julkaisi muistelmateoksen, jossa hän kertoi joutuneensa vuosien ajan seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi.

Hyväksikäyttäjä oli yksi Sjöbergin läheisimmistä ihmisistä: pitkäaikainen valmentaja ja isäpuoli Viljo Nousiainen. Paljastus oli Ruotsissa valtava skandaali, nauttivathan sekä Sjöberg että vuonna 1999 kuollut Nousiainen suurta arvostusta Ruotsin urheilupiireissä.

Asian paljastuminen oli ensimmäinen askel Sjöbergin tiellä kohti mielenrauhaa. Vuonna 2015 hän aloitti terapian käsitelläkseen traumaansa. Tuore ruotsalaisdokumentti Patrik Sjöbergin taakka (Patrik Sjöberg i tearpi, 2017) vie katsojan kolmanneksi pyöräksi Sjöbergin ja psykologi Rebecka Malmin intiimeihin terapiaistuntoihin.

Malmin johdolla Sjöberg avaa lapsuuttaan ja nuoruuttaan, kipeää suhdettaan suomalaiseen Nousiaiseen sekä tapahtumien vaikutusta myöhempään elämään.

Thomas Reckmanin ohjaaman dokumentin sävy on vakava ja rauhallinen. Sosiaalipornoilulle ei anneta onneksi tilaa. Vaikean aiheen takaa pilkistää myös toivoa.

Dokumenttiprojekti: Patrik Sjöbergin taakka, TV1 ma klo 21.30

Parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. 

IS TV-LEHTI:  Iloinen puheensorina käy Akun Tehtaalla Ylöjärvellä yleisön asettuessa paikoilleen lavan eteen asetelluille tuoliriveille. Käynnissä ovat Napakympin kuvaukset. Sarja teki paluun viime syksynä 15 vuoden tauon jälkeen. Napakymppi oli kirjaimellisesti täysi napakymppi, joka keräsi parhaimmillaan liki miljoonayleisön.

Nyt parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. Amorin nuolet sinkoilevat tänä keväänä sunnuntaisin parhaaseen katseluaikaan.

Kari Salmelaisen saappaisiin hypänneellä Janne Katajalla on juontajana ohjelmassa tärkeä rooli. Hän toimii seremonianmestarina, joka ohjaa keskustelua ja kuittailee hyväntahtoisesti osallistujien vastauksille. Komiikkaa syntyy väkisinkin oudoista kysymyksistä ja tahattoman hassuista vastauksista. Yleisössä hurrataan, kun Kataja ja hänen työparinsa pianisti Lenni-Kalle Taipale astuvat estradille. 

”Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun.”

Voiko tv-ohjelmasta löytää tosirakkauden? Näin uskovat ainakin ohjelmassa itsensä likoon laittavat. Viime syksyn saldo parinmuodostuksessa jäi tosin melko laihaksi, ja moni orastava romanssi nuupahti heti Napakymppi-matkan jälkeen.

– Mielestäni kilpailijoilla on ollut oikeat motiivit ohjelmaan lähtiessä. Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun. Vieraan ihmisen kanssa reissuun lähteminen jos mikä on seikkailu, Janne Kataja sanoo.

Ohjelmassa kumppania haetaan keskustellen, ei ulkonäköperustein.

– Uskon, että kun saadaan enemmän pareja prosessiin, niin kyllä tulee täysosumiakin. Se riittää, jos vaikka 40 parista yksi jatkaa yhdessä. Se on sitten Napakympin napakymppi! Kataja hymyilee.

Lenni-Kalle Taipale on samaa mieltä, vaikka tv-ohjelma on parisuhteen muodostukselle melko erikoinen ympäristö.

– Ihmiset ovat mukana aika tosissaan. Toki pitää olla pilkettä silmäkulmassa, mutta ei kukaan ole tullut tänne hakemaan vain ruutuaikaa.

Napakymppi, Nelonen su klo 20.00