Mies Buffy, vampyyrintappajan ja Avengers-leffan takaa taikoo jälleen eteemme uskottavan ja kiehtovan tieteisleffan.

Käsikirjoittaja-ohjaaja Joss Whedon on nykyisin yksi Hollywoodin suurimmista nimistä, joka hallitsee melko suvereenisti esimerkiksi Marvelin supersankareiden tekemisiä. Hän on nimittäin Avengers-elokuvan ja sen tekeillä olevan jatko-osan takana sekä samaan maailmaan sijoittuvan S.H.I.E.L.D. Agentit -sarjan luoja.

Whedonin ura ei kuitenkaan alkanut näin isosti. Hänen ensimmäinen tv-sarjansa Buffy, vampyyrintappaja oli kyllä menestys, mutta seuraavaksi ruutuihin ehtinyt lempiprojekti, scifisarja Firefly lopetettiin kesken vain 14 jakson jälkeen. Fanit olivat kuitenkin ehtineet huomata jo Whedonin taidon luoda kokonaisia uskottavia ja kiehtovia maailmoja. Firefly keräsikin ison ja innokkaan fanikunnan, joka nosti sarjan kerralla kultiksi. Kerrankin sillä oli myös vaikutusta: kolme vuotta sarjan lopettamisen jälkeen näki päivänvalon elokuva Serenity, joka jatkoi sarjan tarinaa.

Serenity on Firefly-luokan rahtialus, joka kiertelee galaksin reunamilla osin laillisissa mutta enimmäkseen laittomissa hommissa. Tapahtumat sijoittuvat 2500-luvulle ja ihmiskunta on levittäytynyt koko Linnunradalle. Maailmaa hallitsee Yhdysvaltojen ja Kiinan muodostama allianssi, joka on muutamaa vuotta aiemmin käynyt verisen sisällissodan kapinallisten kanssa. Serenityn väki on ollut taistelussa häviäjien puolella, joten heidän osakseen on tullut pysytteleminen varjoissa.

Jo alkuperäisen sarjan aikana Serenityn miehistö joutuu vaaraan ottaessaan kyytiin sisarukset, joista toisella on yliluonnollisia kykyjä. Elokuva vie sarjan kesken jääneen tarinan loppuun, mutta siihen voi tarttua myös, vaikka ei olisi Fireflytä nähnytkään. Erinomaista scifiä!

Serenity, MTV3 to klo 22.35