Ukkosenjumala ei ole entisensä amerikkalaisten käsittelyn jälkeen, mutta leffa on hauska ja toimiva.

Vasaraa heilutteleva ukkosenjumala Thor sai oman surpersankarielokuvansa vuonna 2011. Leffaan on sittemmin tehty myös jatko-osa, ja Thor on niiden lisäksi esiintynyt myös muissa Marvelin sarjakuvasankareihin perustuvissa leffoissa.

Hollywoodin Thorissa ei ole hirveästi jäljellä piirteitä vanhoista pohjoismaisista mytologioista, mutta kuten Marvel-elokuville on muodostunut tavaksi, Thorkin on oikein toimiva ja hauska suuren luokan seikkailuelokuva. Tässä ensimmäisessä leffassa Thorin isä Odin hermostuu poikaansa ja karkottaa tämän maan päälle elämään ihmisten joukossa. Ensimmäinen ihminen, johon skandinaavisen blondi ja hollywoodimaisen lihaksikas Thor (Chris Hemsworth) sananmukaisesti törmää, on Natalie Portmanin esittämä kaunis astrofyysikko Jane. Hänestä on kovasti apua siinä vaiheessa, kun Thorin ovela veli Loki (loistava Tom Hiddleston) alkaa juonia Asgårdissa vallankumousta, joka saattaa vaaraan koko maailmankaikkeuden.

Loki on jo tämän ensimmäisen Thor-leffan kiinnostavin hahmo. Jatko-osassa hän sitten varastaa show'n lopullisesti veljeltään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Thor, Nelonen klo 21.00

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla