Kun räpiköit yli tämän romanttisen komedian alkuosan kliseiden, lopputulos palkitsee.

Amy Adams esittää Annaa, joka on mielestään odottanut kosintaa liian pitkään. Kun hänen poikaystävänsä Jeremy (Adam Scott) matkustaa helmikuun lopussa Irlantiin työmatkalle, Anna kehittelee suunnitelman. Sattuu olemaan karkausvuosi. USA:ssa ei karkauspäivän kosintatraditiota juuri tunneta, mutta tavan sanotaan syntyneen juuri Irlannissa. Niinpä Anna päättää matkustaa sulhasensa perässä ja kosia tätä helmikuun 29. päivänä, jolloin menestys on taattu.

Myrsky sotkee Annan suunnitelmat, ja hän tarvitsee apua paikalliselta komealta majatalonisännältä Declanilta (Matthew Goode). Ja pian onkin epäselvää, haluaako Anna oikeasti kosia ja ketä.

Elokuva kärsii pitkään romanttisen komedian kliseistä, kuten siitä, että Annasta on tehty niin tiukkapipoinen ja epämiellyttävä kontrollifriikki, että häntä juoksisi karkauspäivänä kuka tahansa mies karkuun. Loppupuolella romantiikka pääsee kuitenkin kunnolla vauhtiin, ja leffasta jää juuri sellainen pehmeän siirappinen olo kuin kuuluukin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tiesittekö muuten, että karkauspäivän kosinnasta kieltäytyvä mies ei Irlannissa suinkaan osta naiselle anteeksipyyntönä hamekangasta vaan 12 paria käsineitä. Niiden tarkoitus on salata epäonnistunut kosinta, eli se, että naisella ei vieläkään ole kihlasormusta nimettömässään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Karkausvuosi, TV5 klo 21.00

Sisältö jatkuu mainoksen alla