Elokuvassa etsitään natsien kulta-aarretta.

Kahteen asiaan voi aina luottaa: siihen että Maikkarilta tulee Uuno Turhapuroja ja Neloselta tulee Kummeleita.

Nyt on vuorossa Kummeli-leffoista lähes ylivoimaisesti paras: Kummeli Kultakuume. Parhaan siitä tekee, että sketsi- ja tarinasikermän sijasta Kummeli-porukka on malttanut satsata ihan oikeaan käsikirjoitukseen, joka kertoo yhden tarinan alusta loppuun.

No, ei se tarina tietenkään aina kovin loogisia latuja kulje, ja välillä hauskoille yksityiskohdille uhrataan minuuttitolkulla aikaa. Mutta väliäkös sillä, kun yksityiskohdat kuitenkin useimmiten naurattavat. Sikana, sanoisi joku.

Kultakuume kertoo hullujenhuoneelta (sillä Kummeli-universumissa ei tokikaan ole psykiatrista hoitolaitosta tai edes mielisairaalaa) karkaavasta Elmeri Hautamäestä (Heikki Silvennoinen). Hän haluaa matkata Lappiin etsimään isänsä Kyrpä-Joosepin (Silvennoinen) kätkemää natsien kulta-aarretta. Mukaansa Elmeri saa poikiin päin kallellaan olevan hoitajansa Janne-Petteri Bromanin (Heikki Hela) sekä erinäisten sattumien kautta Kagelbergin kaksoset Jönssin ja Dillen (Heikki Vihinen ja Timo Kahilainen). Heistä Jöns on oikealta nimeltään James ja saanut nimensä James Deanin mukaan. Dillen oikea nimi on puolestaan Dean ja hän on saanut nimensä tietysti Dean Martinin mukaan.

Hauskaa on, että komediassa tehdään matkaa Lappiin hyvin samalla tavalla kuin 15 vuotta myöhemmin valmistuneessa elokuvassa Tie pohjoiseen. Ja kukapa näitä elokuvia yhdistää ellei Vesa-Matti Loiri. Jos siis kaipaa vaihtelua nykyiseen vakavoituneeseen Loiriin, kannattaa tsekata Kultakuumeen "ehana" Eugen von Lahtinen.

Kummeli Kultakuume, Nelonen klo 21.00

Lue lisää:

Popeda ja Kummeli saivat Minka Kuustosen muuttamaan Tampereelle

Tätä mieltä Kummeli-miehet ovat putouksesta

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C Moren suoratoistopalvelussa.

 

IS TV-LEHTI: Tokiossa työmatkalla oleva komea ja menestynyt Sebastian (Ebon Moss-Bachrach) edustaa kannattavaa firmaa, jolla pyyhkii erinomaisesti Japanissa. Vaikka bisnekset sujuvat, miehen menneisyydestä kumpuaa syvä suru.

Hotellilla hän jatkuvasti törmää mysteerisen kauniiseen Claireen (Elisabeth Moss). Heidän välillään on selkeää kemiaa. Kaksi vieraassa maassa kohtaavaa amerikkalaista päätyvät viettämään kiihkeän yön. Kaikki ei ole kuitenkaan siltä, miltä näyttää. Molempien menneisyydestä löytyy asioita, jotka ovat enemmän yhteisiä kuin kumpikaan voisi edes kuvitella.

Pääosaa esittävä Moss-Bachrach on näytellyt Girls-sarjassa. Moss on puolestaan nähty muun muassa The Handmaid’s Tale - ja Mad Men -sarjoissa.

Lyhytelokuvan takana ovat Girls-sarjaa tehneet Lena Dunham ja Richard Shepard.

– Halusin tehdä intiimin rakkaustarinan pienen työryhmän kanssa. Halusin, että se on jotain kaunista suoraan sydämestä. Olin onnekas, koska sain näin hyvät näyttelijät ja sijainti on yhtä romanttinen ja mysteerinen kuin tarina itsessään, Shepard on sanonut projektista.

Tokyo Project, HBO Nordic ma 11.12. alkaen