Seikkailuelokuvassa etsitään kotkapatsasta.

Historialliseen romaaniin perustuvassa leffassa Channing Tatum esittää roomalaista sotilasta, joka lähtee Skotlantiin etsimään kultaista kotkapatsasta ja tietoja pohjoiseen kadonneesta isästään ja tämän legioonalaisista. Hänen mukanaan matkustaa vastentahtoinen paikallinen orja (Jamie ”Billy Elliott” Bell). Elokuva on poikamaista mutta raakaa seikkailutouhua, joka ei todellakaan perustu käsikirjoituksen hienostuneisiin nyansseihin.

Enää Channing Tatumia ei tämän tasoisessa leffassa nähtäisi. Entinen Dolce & Gabbanan malli, tanssija ja amerikkalaisen jalkapallon pelaaja on aika hurjassa nosteessa Hollywoodissa. Luvassa on sekä huippuohjaajien teoksia että varmoja supersankari-kassamagneetteja.

Viime vuonna Tatum oli mukana Oscar-mittelöihin päässeessä elokuvassa Foxcatcher, josta Steve Carrell päätyi parhaan miespääosan ehdokkaaksi ja Tatumin veljeä esittävä Mark Ruffalo sivuosaehdokkaaksi.

Tänä vuonna Tatumin tähdittämistä leffoista saa ensi-iltansa Magic Mike XXL, kolmen vuoden takaisen suosikkielokuvan jatko-osa, ja Quentin Tarantinon uusi leffa, sisällissodan jälkeiseen Wyomingiin sijoittuva The Hateful Eight.

Ensi vuonna on vuorossa Coenin veljesten uutuus, 1950-luvun Hollywoodiin sijoittuva komedia Hail Ceesar! sekä kaksi supersankarielokuvaa, joissa Tatum esittää pääosaa. Hänestä tulee Marvelin sarjakuviin perustuva Gambit leffoissa X-Men: Apocalypse sekä Gambit.

Kotka, Hero klo 21.00

Lue lisää:

Vuoden ääniharava Channing Tatum

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C Moren suoratoistopalvelussa.

 

IS TV-LEHTI: Tokiossa työmatkalla oleva komea ja menestynyt Sebastian (Ebon Moss-Bachrach) edustaa kannattavaa firmaa, jolla pyyhkii erinomaisesti Japanissa. Vaikka bisnekset sujuvat, miehen menneisyydestä kumpuaa syvä suru.

Hotellilla hän jatkuvasti törmää mysteerisen kauniiseen Claireen (Elisabeth Moss). Heidän välillään on selkeää kemiaa. Kaksi vieraassa maassa kohtaavaa amerikkalaista päätyvät viettämään kiihkeän yön. Kaikki ei ole kuitenkaan siltä, miltä näyttää. Molempien menneisyydestä löytyy asioita, jotka ovat enemmän yhteisiä kuin kumpikaan voisi edes kuvitella.

Pääosaa esittävä Moss-Bachrach on näytellyt Girls-sarjassa. Moss on puolestaan nähty muun muassa The Handmaid’s Tale - ja Mad Men -sarjoissa.

Lyhytelokuvan takana ovat Girls-sarjaa tehneet Lena Dunham ja Richard Shepard.

– Halusin tehdä intiimin rakkaustarinan pienen työryhmän kanssa. Halusin, että se on jotain kaunista suoraan sydämestä. Olin onnekas, koska sain näin hyvät näyttelijät ja sijainti on yhtä romanttinen ja mysteerinen kuin tarina itsessään, Shepard on sanonut projektista.

Tokyo Project, HBO Nordic ma 11.12. alkaen