Ohjelmakimarassa nähdään muun muassa Jyrki Hämäläisen ja Markku Veijalaisen legendaarinen Sonny & Cher -parodia.

Ennen vanhaan suomalaisnuoriso tapasi toisiaan tanssilavoilla. Siellä rakastuttiin ja päästiin saatille, sitten alettiin riiustella, mentiin naimisiin ja perustettiin perheet.

1960-luvun lopulla perinteinen tanssilavakulttuuri alkoi näivettyä, ja monet kuuluisatkin lavat lopettivat toimintansa. Nuoriso ei enää tanssinut, se halusi vain kuunnella musiikkia. Ja siihen oli parempiakin paikkoja kuin lavat.

Markku Veijalaisen dokumentti Back to the Sixties kertoo, miten muutos alkoi. Vallankumous lähti liikkeelle 1960-luvun alussa, kun lähes soittotaidottomat koulupojat valloittivat sähkökitaroineen tanssilavat ja ikäistensä tyttöjen suosion. Veijalaisen dokumentti selvittää, keitä nämä keskenkasvuiset pojat olivat ja miten he onnistuivat syrjäyttämään itseään taitavammat ammattimuusikot.

Dokkarin jälkeen Teemalla jatketaan 1960-luvun muisteloita Elävästä arkistosta kaivetuilla konserttitaltioinneilla ja musaohjelmilla. Musiikkiohjelmassa Yeah yeah – rautalangat laulaa (1965) nähdään aikansa bändejä ja muusikoita, muun muassa Eero, Jussi & The Boys, The Five Comets ja Antti Einiö. 1960-luvun nuortenohjelmien tyyliä päästään ihailemaan, kun näytille tulee jakso sarjasta Ohimennen. Siinä esiintyvät muun muassa Anki Lindqvist, Katri Helena, Danny ja D'Islanders. Juontajat Markku Veijalainen ja Jyrki Hämäläinen esittävät pätkässä Sonny & Cher -parodian, josta tuli lähes legenda.

Ohjelmassa Kurkotamme kuuluisuuteen puolestaan nähdään nuoria kokoonpanoja matkalla kohti mainetta.

Vanhojen ohjelmien välissä Markku Veijalainen piipahtaa arkistovieraana ja muistelee tuoreessa haastattelussa omalta osaltaan kultaista kuuskytlukua.

Kaikki ohjelmat Yle Teemalta

Back to the Sixties, klo 21.00

Elävä arkisto: Paluu 60-luvulle, klo 22.00

Yeah yeah – rautalangat laulaa, klo 22.02

Arkistovieraana Markku Veijalainen, klo 22.16

Ohimennen, klo 22.31

Kurkotamme kuuluisuuteen, klo 23.01

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C Moren suoratoistopalvelussa.

 

IS TV-LEHTI: Tokiossa työmatkalla oleva komea ja menestynyt Sebastian (Ebon Moss-Bachrach) edustaa kannattavaa firmaa, jolla pyyhkii erinomaisesti Japanissa. Vaikka bisnekset sujuvat, miehen menneisyydestä kumpuaa syvä suru.

Hotellilla hän jatkuvasti törmää mysteerisen kauniiseen Claireen (Elisabeth Moss). Heidän välillään on selkeää kemiaa. Kaksi vieraassa maassa kohtaavaa amerikkalaista päätyvät viettämään kiihkeän yön. Kaikki ei ole kuitenkaan siltä, miltä näyttää. Molempien menneisyydestä löytyy asioita, jotka ovat enemmän yhteisiä kuin kumpikaan voisi edes kuvitella.

Pääosaa esittävä Moss-Bachrach on näytellyt Girls-sarjassa. Moss on puolestaan nähty muun muassa The Handmaid’s Tale - ja Mad Men -sarjoissa.

Lyhytelokuvan takana ovat Girls-sarjaa tehneet Lena Dunham ja Richard Shepard.

– Halusin tehdä intiimin rakkaustarinan pienen työryhmän kanssa. Halusin, että se on jotain kaunista suoraan sydämestä. Olin onnekas, koska sain näin hyvät näyttelijät ja sijainti on yhtä romanttinen ja mysteerinen kuin tarina itsessään, Shepard on sanonut projektista.

Tokyo Project, HBO Nordic ma 11.12. alkaen