Mari Haavisto ja Maija Lehmusvirta juontavat kuumien nimien vaaliväittelyä. Kuva: MTV
Mari Haavisto ja Maija Lehmusvirta juontavat kuumien nimien vaaliväittelyä. Kuva: MTV

Puolueiden puheenjohtajien surkuhupaisa vaaliväittely saa tänään jatkoa. Pärjäävätkö riviehdokkaat paremmin?

MTV:n ensimmäisestä vaalitentistä tuli megamenestys, mutta ei sillä tavalla kuin siihen osallistuneet puolueiden puheenjohtajat olisivat toivoneet. Yksi illan käytetyimmistä lauseista oli ”Saanko nyt sanoa?”, ja puheenjohtajien päällepuhuminen ja vatvominen leimattiin sosiaalisessa mediassa lastentarhan menoksi.

MTV jakoi päivä tentin jälkeen Facebook-sivullaan vaalitentin parhaat palat ja kysyi: ”Tässäkö Suomen tulevaisuus?” Viime viikon vaaliväittely sai viime silauksen, kun joku päätti eilen julkaista hidastetun version siitä. Meno on kuin korttelikuppilan kulmapöydässä, videon nimi kertoo osuvasti. Voit katsoa sen täällä.

Tänään vaalitentti saa jatkoa. Puheenjohtajat unohdetaan hetkeksi, koska ilta on omistettu kuumille nimille ja ääneen päästetään nyt kahdeksi tunniksi kiinnostavimmat riviehdokkaat. Mukana ovat muun muassa Hjallis Harkimo, Sampo Terho, Jani Toivola ja Jufo Peltomaa. Ehdokkaita hiillostamaan studioon on tuotu yllätysnimiä ja Timo Haapalasta, Taru Tujusesta ja Rosa Meriläisestä koostuva raati, joka puhaltaa pelin poikki, jos keskustelu ei ole tarpeeksi kiinnostavaa.

Onnistuvatko riviehdokkaat kertomaan asiansa puheenjohtajia paremmin? Alla pätkä ensimmäisestä vaalitentistä.

Vaalit 2015: Kuumat nimet klo 20.05, MTV3.