Mari Haavisto ja Maija Lehmusvirta juontavat kuumien nimien vaaliväittelyä. Kuva: MTV
Mari Haavisto ja Maija Lehmusvirta juontavat kuumien nimien vaaliväittelyä. Kuva: MTV

Puolueiden puheenjohtajien surkuhupaisa vaaliväittely saa tänään jatkoa. Pärjäävätkö riviehdokkaat paremmin?

MTV:n ensimmäisestä vaalitentistä tuli megamenestys, mutta ei sillä tavalla kuin siihen osallistuneet puolueiden puheenjohtajat olisivat toivoneet. Yksi illan käytetyimmistä lauseista oli ”Saanko nyt sanoa?”, ja puheenjohtajien päällepuhuminen ja vatvominen leimattiin sosiaalisessa mediassa lastentarhan menoksi.

MTV jakoi päivä tentin jälkeen Facebook-sivullaan vaalitentin parhaat palat ja kysyi: ”Tässäkö Suomen tulevaisuus?” Viime viikon vaaliväittely sai viime silauksen, kun joku päätti eilen julkaista hidastetun version siitä. Meno on kuin korttelikuppilan kulmapöydässä, videon nimi kertoo osuvasti. Voit katsoa sen täällä.

Tänään vaalitentti saa jatkoa. Puheenjohtajat unohdetaan hetkeksi, koska ilta on omistettu kuumille nimille ja ääneen päästetään nyt kahdeksi tunniksi kiinnostavimmat riviehdokkaat. Mukana ovat muun muassa Hjallis Harkimo, Sampo Terho, Jani Toivola ja Jufo Peltomaa. Ehdokkaita hiillostamaan studioon on tuotu yllätysnimiä ja Timo Haapalasta, Taru Tujusesta ja Rosa Meriläisestä koostuva raati, joka puhaltaa pelin poikki, jos keskustelu ei ole tarpeeksi kiinnostavaa.

Onnistuvatko riviehdokkaat kertomaan asiansa puheenjohtajia paremmin? Alla pätkä ensimmäisestä vaalitentistä.

Vaalit 2015: Kuumat nimet klo 20.05, MTV3.

Pysäyttävä brittidokumentti paljastaa, miten rajua elämä amerikkalaisyliopistojen veljeskunnissa on.

IS TV-LEHTI:  BBC:n This World -sarjaan kuuluva Veljeskuntien rajut huvit (Frat Boys: Inside America's Fraternities, 2016) on pysäyttävä dokumentti amerikkalaisyliopistojen vanhasta perinteestä. 1700-luvun lopulla alkaneisiin järjestöihin on kuulunut suuri määrä merkkihenkilöitä. Veljeskunnissa luodaan elinikäisiä ystävyyssuhteita, joista on hyötyä tulevalla uralla.

Brittidokumentti tarkastelee veljeskuntien pimeämpää puolta, tyttöjen hyväksikäyttöä ja salaisia rituaaleja, joiden seurauksena opiskelijoita on loukkaantunut, useita myös kuollut.

Ovelasti rakennettu ohjelma kulkeekin kunniasta häpeään. Moniääniseen ja objektiiviseen dokumenttiin poimitut kuvat opiskelijakämpissä roikkuvista rintaliiveistä, tanssitangolle ripustetuista alastomista barbie-nukeista ja humalassa heiluvista nuorukaisista kertovatkin omaa kieltään veljeskuntien kulttuurista.

Dokumentissa seurataan Gazoni-perheeseen pyrkivää brittiläistä Jordania. Veljeskunnan pomo Ben ja Jordanin ”isoveli” Raymond kertovat kokelaille asetettavista vaatimuksista. Salaisen rituaalin kohdalla kuvaaminen kielletään.

Marissa kertoo omakohtaisen kokemuksensa yhden veljeskunnan juhlissa tapahtuneesta raiskauksesta.

Kowiakin perhe kertoo Harrison-pojastaan, joka kuoli 19-vuotiaana siirtymäriitissä. Terrence puolestaan loukkaantui hengenvaarallisesti. Hänen asianajajansa Doug Firebaugh on ollut 20 vuotta kiusattujen opiskelijoiden asialla ja kongressiedustaja Frederica S. Wilson ajaa lakialoitetta simputuksen kieltämiseksi.

 Veljeskuntien rajut huvit, TV2 ke klo 22.10

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C Moren suoratoistopalvelussa.