Kuolleiden valtakunta -elokuvassa eletään aikaa, jolloin zombi-epidemia on ollut valloillaan jo pitkään.

Amerikkalainen ohjaaja George A. Romero loi zombit sellaisena kuin populaarikulttuuri ne nyt tuntee: hautajaisvaatteissaan laahustavina, alati liikkeessä pysyvinä, nälkäisinä hiviöinä.

Romero ohjasi kulttikauhuelokuvansa Elävien kuolleiden yö jo vuonna 1968. Sen jälkeen hän on palannut zombien maailmaan kaikkiaan viisi kertaa. Dawn of the Dead julkaistiin vuonna 1978, Elävien kuolleiden päivä vuonna 1985 ja nyt nähtävä Kuolleiden valtakunta parinkymmenen vuoden tauon jälkeen vuonna 2005. Sen jälkeen ohjaaja on tehnyt vielä elokuvat Diary of the Dead (2007) ja Survival of the Dead (2009).

Kuolleiden valtakunnassa eletään aikaa, jolloin zombi-epidemia on ollut valloillaan jo pitkään. Ihmiskunnan rippeet ovat vetäytyneet muurien taakse kaupunkiin, jossa rikkaat elävät etuoikeutettua luksuselämää aivan kuin mitään ei olisi tapahtunut, ja rahvas yrittää selvitä, miten pystyy. Elokuvan sankariksi kohoaa Simon Bakerin esittämä Riley, joka aluksi havittelee vain rahaa päästäkseen pakenemaan jonnekin, missä ei ehkä vielä ole zombeja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kuolleiden valtakunta,

Sisältö jatkuu mainoksen alla

MTV3 to 24.4. klo 23.20

Sisältö jatkuu mainoksen alla