Klassikkoelokuva Thelma ja Louisessa nähdään myös Harvey Keitel ja nuori Brad Pitt.

Meryl Streep. Goldie Hawn. Cher. Kim Basinger. Kelly McGillis. Kathleen Turner. Debra Winger. Rene Russo. Diane Keaton. Rosanna Arquette. Glenn Close. Madonna. Emma Thompson. Sigourney Weaver.

Siinä joukko näyttelijättäriä, joita suunniteltiin päärooliin kahden naisen road movieen nimeltä Thelma ja Louise. Osalle heistä jopa tarjottiin jompaa kumpaa roolia, mutta he kieltäytyivät; esimerkiksi vahvasti ehdolla olleet Meryl Streep ja Goldie Hawn päättivät, että he tekevät mieluummin yhdessä elokuvan Kuolema pukee häntä.

Turha kai sanoa, kummasta leffasta tuli kulttikamaa ja kummasta yliviritetty kauhukomedia.

Niin kuin kaikki tiedämme, roolit menivät loppujen lopuksi Geena Davisille ja Susan Sarandonille, ja muuta vaihtoehtoa onkin näin jälkikäteen vaikea kuvitella. Molemmat olivat rooleistaan Oscar-ehdokkaana, mutta varmaankin söivät jonkin verran toistensa ääniä. Eivät he toki huonolle hävinneet, sillä voiton vei Jodie Foster Uhrilampaista

Thelma ja Louise,
Nelonen pe klo 21.00

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C Moren suoratoistopalvelussa.

 

IS TV-LEHTI: Tokiossa työmatkalla oleva komea ja menestynyt Sebastian (Ebon Moss-Bachrach) edustaa kannattavaa firmaa, jolla pyyhkii erinomaisesti Japanissa. Vaikka bisnekset sujuvat, miehen menneisyydestä kumpuaa syvä suru.

Hotellilla hän jatkuvasti törmää mysteerisen kauniiseen Claireen (Elisabeth Moss). Heidän välillään on selkeää kemiaa. Kaksi vieraassa maassa kohtaavaa amerikkalaista päätyvät viettämään kiihkeän yön. Kaikki ei ole kuitenkaan siltä, miltä näyttää. Molempien menneisyydestä löytyy asioita, jotka ovat enemmän yhteisiä kuin kumpikaan voisi edes kuvitella.

Pääosaa esittävä Moss-Bachrach on näytellyt Girls-sarjassa. Moss on puolestaan nähty muun muassa The Handmaid’s Tale - ja Mad Men -sarjoissa.

Lyhytelokuvan takana ovat Girls-sarjaa tehneet Lena Dunham ja Richard Shepard.

– Halusin tehdä intiimin rakkaustarinan pienen työryhmän kanssa. Halusin, että se on jotain kaunista suoraan sydämestä. Olin onnekas, koska sain näin hyvät näyttelijät ja sijainti on yhtä romanttinen ja mysteerinen kuin tarina itsessään, Shepard on sanonut projektista.

Tokyo Project, HBO Nordic ma 11.12. alkaen