”Tunnit kuluvat kuin siivellä, kun juttelemme Sirkun (kesk.) kanssa menneestä ja nykyhetkestä”, Anna (oik.) kertoo Suomi Lovessa hänen ja Sirkun ystävyydestä. Kuvassa vasemmalla Jenni Vartiainen. Kuva: Yle Kuvapalvelu
”Tunnit kuluvat kuin siivellä, kun juttelemme Sirkun (kesk.) kanssa menneestä ja nykyhetkestä”, Anna (oik.) kertoo Suomi Lovessa hänen ja Sirkun ystävyydestä. Kuvassa vasemmalla Jenni Vartiainen. Kuva: Yle Kuvapalvelu

Kahdeksankymppinen Sirkku on parikymppiselle Annalle tosiystävä, mummi, varaäiti ja sielunkumppani. 

Ihanan ihmisen voi tavata yllättävissä tilanteissa. Sen todistaa Annan, 22, ja Sirkun, 85, tarina lauantain Suomi Love -ohjelmassa.

Raumalainen Anna on ollut ysiluokalta asti samassa kesätyöpaikassa kaupassa. Kolme neljä vuotta sitten kaupassa alkoi käydä usein eräs herrasmies, Raimo nimeltään. Anna alkoi vaihtoi Raimon kanssa kuulumisia aina, kun he näkivät.

– Raimo maksoi ostokset joka kerta tietylle kauppatilille ja pani minutkin muistamaan tämän tilin numeron, Anna kertoo jaksossa.

Annalla ja Raimolla synkkasi niin hyvin, että erään kesän jälkeen he sopivat, että Anna voisi käydä moikkaamassa Raimoa.

– Sitten kerran kuulin työkaveriltani, että Raimo oli saanut äkillisen sairauskohtauksen ja menehtynyt. En ikinä ehtinyt enää nähdä häntä.

Viime kesänä Anna oli taas töissä kaupassa ja hän huomasi, että eräs rouva käytti samaa kauppatiliä kuin Raimo.

”En tiedä, olenko vanha sielu vai onko Sirkku parikymppinen kasikymppisen ruumiissa.”

– Tajusin, että hänen on oltava Raimon leskivaimo. Kerran hän sitten tulikin luokseni hedelmäosastolle ja sanoi mitäs hymytyttö? Silloin kerroin, että Raimo oli yksi niistä harvoista, joka oli jäänyt mieleeni viiden kesätyövuoden aikana.

Tosiystävyyden alku

Myöhemmin kesällä Sirkku kutsui Annan luokseen syömään, kun oli selvinnyt, että savukala on heidän yhteinen herkkunsa. Myös Annalla ja Sirkulla synkkasi samantien ja he vaihtoivatkin numerot illan jälkeen. Siitä alkoi tosiystävyys.

– En tiedä, olenko vanha sielu vai onko Sirkku parikymppinen kasikymppisen ruumiissa. Mutta me tullaan ihan älyttömän hyvin juttuun. Sirkku on minulle yhtä aikaa ystävä, mummi, varaäiti – ja koen myös sielunkumppanuutta hänen kanssaan.

Anna haluaa yllättää Sirkun Suomi Lovessa. Hän on omistanut kappaleen sekä Raimolle että Sirkulle. Toivebiisin Missä muruseni laulaa Jenni Vartiainen.

Suomi Love TV1:llä la kello 21.15.

Putous palaa ruutuun jo 9. kerran. Sen kunniaksi on aika muistella Armi Toivasen, Krista Kososen, Aku Hirviniemen ja muiden vanhojen Putous-tähtien sketsihahmoja.

Putous-ohjelman 9. kausi alkaa MTV3:lla la kello 19.30.

Brittisarjan seitsemännen kauden jaksoissa pohditaan tuttuja teemoja –  Adam päättää ottaa seuraavan askeleen suhteessaan ja David havittelee seurapiirikaunotarta.

IS TV-LEHTI:  Apua! Joko Tina (Leanne Best) on tullut raskaaksi? Ja menettääkö Adam (James Nesbitt) jälleen puolisonsa, kun synnytys alkaa hurjalla tavalla? Yhtäkkiä tosin ollaan hulvattomassa musikaaliesityksessä, jolloin katsoja aavistaa, ettei kaikki ole ehkä sitä, miltä näyttää.

Brittiläisen Rimakauhua ja rakkautta -sarjan (Cold Feet) uusi seitsemäs kausi alkaa hauskasti ja jatkuu sympaattisena jaksona, joka tarjoaa hyvää mieltä ja välillä liikutuksenkin hetkiä.

On hienoa, ettei Mike Bullenin luoma sarja ole menettänyt tenhoaan, vauhtiaan eikä sympaattisuuttaan, vaikka näyttelijäporukka on keski-ikäistynyt kunnolla.

Sarjan uuden kauden kaikki seitsemän jaksoa julkaistiin jo C Moressa kerralla, mutta nyt lineaarisenkin television katsojat pääsevät mukaan.

Adam ja Tina ovat siis pari. Juonikuvion pystyi näkemään heti, kun he tapasivat toisensa viime kaudella, jolloin rakastettu sarja palasi kotikatsomoihin 13 vuoden tauon jälkeen. Tuolloin Adam oli kuitenkin menossa naimisiin aivan toisen naisen kanssa.

Nyt podetaan rimakauhua siitä, pitäisikö uusi suhde nostaa seuraavalle tasolle. Keskeisiä kysymyksiä pohditaan myös ystävyyssuhteiden merkityksestä ja urakäänteistä, joissa tapahtuu melkoisia yllätyksiä.

Mainion purevasti tarinassa komppaa mukana viime kaudella isoon rooliin nostettu jälkikasvu aivan omine rimakauhuineen.

Viisikymppisten Adamin, Jennyn (Fay Ripley), Peten (John Thomson), Karenin (Hermione Norris) ja Davidin (Robert Bathurst) elämä on siis yhtä draamaa ja komediaa edelleen Manchesterissa.

Mahtava uutinen on se, että sarjasta on tekeillä tänä keväänä myös kahdeksas kausi.

Rimakauhua ja rakkautta, MTV3 la klo 21.00