39-vuotias Yrjänä on yksi Iholla-sarjan viidestä miehestä. Hän on kehitysvammaistenhoitaja, muusikko, sarjakuvapiirtäjä ja intohimoinen moottoripyöräilijä. Kuva: Sub
39-vuotias Yrjänä on yksi Iholla-sarjan viidestä miehestä. Hän on kehitysvammaistenhoitaja, muusikko, sarjakuvapiirtäjä ja intohimoinen moottoripyöräilijä. Kuva: Sub

Iholla-sarjan Yrjänä haluaisi epätoivoisesti olla isä.

Tänään alkavassa Iholla-sarjassa Yrjänä nostaa esiin teeman, jota ei kovin usein käsitellä miehen näkökulmasta: lapsettomuuden. Ensimmäisestä jaksosta selviää, että Yrjänä haluaisi epätoivoisesti olla isä. Sarja alkaa kohtauksella, jossa kehitysvammaistenhoitajana työskentelevä mies on murtunut muiden ihmisten onnesta.

– Kuinka mä en koskaan kenenkään onnea haluaisi viedä. Mutta oon niin täynnä Facebookin hymyn täyteisiä lomakuvia, vauvakuvia, onnenhehkutuksia ja margaritoja. Kirjoitin juuri Facebookin sivupäivitykseen Antichrist walks the Earth muistuksena siitä, kuinka katkera ja kateellinen mä olen muiden ihmisten onnesta. Onkohan lapsettomille perheille olemassa jotain yhdistystä? Yrjänä miettii itsekseen ensimmäisessä jaksossa.

Kun Yrjänä katselee Sara-vaimonsa kanssa sanomalehden syntyneet-palstaa, molemmat vitsailevat ensin hassuille vauvakuville, mutta lopulta Sara puhkeaa itkuun. Jaksossa selviää, että Saran raskaus on juuri mennyt kesken.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Oli eilen puhetta taas keskenmenosta. Mitäköhän mä ymmärrän siitä? En varmaan yhtään mitään, mulla ei oo pienintäkään hajua siitä, mitä se tarkoittaa. Ensin Saraan pannaan kaikkia hormoneja, ihminen on ihan sekaisin, ja sit vähän aikaan elää toive, Yrjänä miettii.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Myöhemmissä jaksoissa selviää, että Yrjänä on yrittänyt suojella vaimoaan tapaamasta raskaana olevia naisia. Kun hänen siskonsa oli raskaana, Yrjänä vältteli tapaamisia, koska ajatteli, että lapsettomuudesta kärsivälle naiselle voisi olla liian rankkaa tavata odottava äiti.

Iholla-sarjan ensimmäisessä jaksossa tutustutaan Yrjänän lisäksi animaattori Patrickiin, 24, ja kuminpaistaja Teroon, 27, joka haaveilee ammattitanssijan urasta. Lue lisää Terosta täältä. Kahteen muuhun mieheen, Jukkaan ja Eskoon, tutustutaan toisessa jaksossa tiistaina 2.9.

Iholla AVAlla 1.9. alkaen ma–to klo 21.

Lue kaikki Iholla-jutut täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla