Tuomas, 30, valitsee tiistaina nähtävässä jaksossa itselleen kumppanin. Kuva: Petri Aho / Nelonen
Tuomas, 30, valitsee tiistaina nähtävässä jaksossa itselleen kumppanin. Kuva: Petri Aho / Nelonen

Suurin osa unelmien poikamiestä tavoitelleiden naisten yhteenotoista paljastui poikamiehelle vasta, kun hän katsoi sarjaa televisiosta.

Bachelor Suomi -ohjelman unelmien poikamiehen Tuomaksen, 30, lopullinen valinta nähdään televisioissa huomenna tiistaina. Ennen finaalijaksoa Tuomas kävi läpi Bachelor-taivaltaan Me Naisille.

Tuomas on ammatiltaan lentäjä. Hän kertoo, että monen naisen piiritettäväksi pääseminen oli alkuun hämmentävää.

– Se oli outoa, ja sen takia ihmiset saivatkin minusta tosi hiljaisen kuvan aluksi, hän toteaa.

– Mielestäni olisi ollut tosi epäkohteliasta antaa huomiota vain joillekin. Olin siksi vähän hillitympi, Tuomas muistelee ryhmätreffejä. 

Tuomas ei ehtinyt Etelä-Afrikan-reissulla viettää kenenkään naisen kanssa paljon kahdenkeskistä aikaa. Silti hän ajattelee, että ehti tutustua kaikkiin kilpailijoihin niin paljon, että pystyi tekemään johtopäätökset ja valinnat perustellusti.

Mahtavia tyyppejä ja tappeluita

Naisista Tuomas kertoo oppineensa sen, että Suomesta löytyy mahtavia tyyppejä vaikka kuinka paljon.

– Näin, että Suomi on täynnä suloisia, ihania naisia.

Erityisesti tästä opetuksesta on kiittäminen sitä poikamiehen sydämen valittua, jonka henkilöllisyyttä Tuomas ei vielä voi paljastaa. 

”Ei minulla ollut mitään hajua, että sanoittelu olisi mennyt noin tiukaksi.”

Kilpailijanaisista on välittynyt televisionkatsojille muitakin kuin suloisia puolia. Tuomaksen Bachelor-kausi muistetaan erityisesti naisten välisistä kahakoista. 

– Eivät ne kaikki minulle näkyneet, Tuomas sanoo.

– Elin vähän pumpulissa koko matkan ajan, minulla oli vain ihania treffejä.

Tuomas sai jo aiemmin tietää Laura Karoliinan ja Kristan erimielisyyksistä, mutta moni muu välienselvittely paljastui hänelle vasta tv:stä. 

– Totta kai on rankkaa, kun jakaa talon ja kaikki kilpailevat samasta miehestä. Minulla ei ollut mitään hajua, että sanoittelu olisi mennyt noin tiukaksi, hän sanoo. 

Luonteissa oli yllätyksiä

Myös naisten luonteista paljastui Tuomakselle uusia asioita, kun hän katsoi jaksoja nyt jälkikäteen. Tuomas muistaa esimerkiksi Marikan olleen treffeillä viileä, ehkäpä ujouden vuoksi – tv:ssä taas Marika vaikutti Tuomaksen mukaan herttaiselta.

Bachelor-taipaleen ansiosta Tuomas on nyt huomattavan kokenut treffailija. Vaikka tosi-tv-deittailu on erilaista kuin treffeillä käyminen ilman kameroita ja tv-formaattia, Tuomaksen treffivinkki on, että ensimmäisillä treffeillä toimii yhteinen tekeminen.

– Voi tehdä asioita yhdessä ja tutustua samalla, eikä tarvitse koko ajan miettiä, mitä sanoisi, Tuomas pohtii.

Brad Pitt esittää monisäikeisen, toiminnalla ladatun rikostrillerin pääosassa palkkamurhaajaa.

IS TV-LEHTI: Hurja rikosdraama Killing Them Softly sijoittuu New Orleansin rujoimmille kujille, niille, joilla ei turisteja näy. Andrew Dominikin ohjaama elokuva on komea sukellus konnien, narkkarien ja palkkatappajien moraalittomaan maailmaan, jossa jokainen on valmis oman edun tavoittelussaan käyttämään muita hyväkseen.

Rikollisjengien pelirahat ryöstäneiden kahden toivottoman hölmön pikkukonnan jahtaaminen käynnistää rujon kostotarinan. Ruma, likainen ja satuttavasti väkivaltainen elokuva vie järjestäytyneen yhteiskunnan takapihoille, jossa raha, aseet ja nyrkit ovat ainoita lakeja. Media puskee taustalla uutisia USA:n presidentinvaaleista, joiden puhtoiset korulauseet ovat kuin toisesta maailmasta. Runsaan dialogin saattelemassa, ilkeästi päällekäyvässä ja huumeisen levottomassa tykityksessä rikolliset ryöstävät rikollisia ja tappavat toisiaan.

Pelkästään miesrooleja tarjoavan elokuvan pääosissa ovat huippuvedossa olevat Brad Pitt ja James Gandolfini, jotka näyttelevät kolkon ammattinsa osaavia ammattitappajia. Todella iholle menevän roolin tekee myös Ray Liotta pataansa oikein kunnolla saavana konnana. Toiminnalla ladattu trilleri perustuu George V. Higginsin romaaniin.

Killing Them Softly, Hero klo 21.00

Iso-Britannian kuningasperheen elämää kuvaava The Crown palaa ruutuun ensi vuonna uusin kasvoin.

Netflixin huippusuositun The Crown -sarjan kolmas kausi starttaa ensi vuonna. Luvassa on runsaasti uutta jännitettävää, sillä kolmannella tuotantokaudella siirrytään kuvaamaan aikaa vuosien 1964 ja 1970 välillä. Samalla myös kaikki sarjan avainnäyttelijät vaihtuvat.

Kuningatar Elisabet II:n roolin ottaa haltuunsa Olivia Colman, 44. Kahdella ensimmäisellä kaudella nuorta kuningatarta näytteli Claire Foy. Lue lisää: 

Kuningattaren siskoa, prinsessa Margaretia uudella kaudella esittää puolestaan legendaarinen brittinäyttelijä Helena Bonham Carter, 52.

Helena on pitkällä urallaan esittänyt lukuisia kertoja menestyksekkäästi voimakastahtoisia naishahmoja. Myös prinsessa Margaretia pidetään juurikin sellaisena: temperamenttisena, terävä-älyisenä ja karismaattisena tyyppinä.

Epäilemättä Helena sopii siis täydellisesti rooliin. Saman vahvistaa myös Netflixin eilen illalla julkaisema kuva, jossa nähdään Helena ensimmäistä kertaa Margaretina.

Ensimmäisen otoksen perusteella Helena on nappivalinta nuorta Margaretia näytelleen Vanessa Kirbyn, 30, seuraajaksi. Helenan olemuksesta huokuu Margaretille tyypillinen, kylmäkiskoinen eleganssi. Ja kieltämättä voimme kuvitella, että Vanessa Kirby saattaa parinkymmenen vuoden kuluttua näyttää jokseenkin Helena Bonham Carterilta.

Aiemmissa haastatteluissa Helena on kertonut jännittävänsä uutta roolia prinsessana. Näin hän kertoi The Guardianille:

– En tiedä kummasta olen enemmän kauhuissani – siitä, että teen oikeutta oikealle prinsessa Margaretille vai siitä, että seuraan Vanessa Kirbyn prinsessa Margaretin jalanjäljissä. Ainoa asia, jonka voin luvata, on se, että olen lyhyempi kuin Vanessa. 

Vanessa Kirby näytteli prinsessa Margaretia The Crownin kahdella ensimmäisellä kaudella. Kuva: Netflix
Vanessa Kirby näytteli prinsessa Margaretia The Crownin kahdella ensimmäisellä kaudella. Kuva: Netflix

Helena on näytellyt uransa aikana monia ikonisia hahmoja, kuten Harry Potter -sarjan Bellatrix Lestrangea. Hänet on palkittu Bafta-palkinnolla roolistaan elokuvassa Kuninkaan puhe. Elokuvassa hän näytteli ketäpä muutakaan kuin prinsessa Margaretin äitiä, Yorkin herttuatar Elisabetia

Luvassa riipaisevaa rakkautta

Helena Bonham Carterin kuvan lisäksi Netflix julkaisi eilen otoksen Ben Danielsista, 54,, joka näyttelee sarjan tulevalla kaudella Margaretin aviomiestä Antony Armstrong-Jonesia eli Snowdonin 1. jaarlia. Ben Daniels korvaa sarjassa Matthew Gooden, 40.

Avioparista julkaistujen kuvien oheen on kirjoitettu sanat ”toivo” ja ”kipu”. Sanat viittaavat Margaretin ja Antonyn myrskyisään suhteeseen.

Pariskunta avioitui vuonna 1960. Kaksikon häitä pidetään ensimmäisinä moderneina kuningashäinä Iso-Britanniassa. Vuonna 1978 pari päätyi eroon lukuisien skandaalien jälkeen. Ennen eroa oli paljastunut esimerkiksi Margaretin suhde huomattavasti häntä itseään nuorempaan puutarhuri Roddy Llewellyniin. Antonyn ja Margaretin ero oli ensimmäinen kuninkaallinen avioero sitten vuoden 1901.

Tosielämän Margaret siskonsa kuningatar Elisabet II:n kanssa vuonna 1993. Kuva: Reuters
Tosielämän Margaret siskonsa kuningatar Elisabet II:n kanssa vuonna 1993. Kuva: Reuters