Tuomas, 30, valitsee tiistaina nähtävässä jaksossa itselleen kumppanin. Kuva: Petri Aho / Nelonen
Tuomas, 30, valitsee tiistaina nähtävässä jaksossa itselleen kumppanin. Kuva: Petri Aho / Nelonen

Suurin osa unelmien poikamiestä tavoitelleiden naisten yhteenotoista paljastui poikamiehelle vasta, kun hän katsoi sarjaa televisiosta.

Bachelor Suomi -ohjelman unelmien poikamiehen Tuomaksen, 30, lopullinen valinta nähdään televisioissa huomenna tiistaina. Ennen finaalijaksoa Tuomas kävi läpi Bachelor-taivaltaan Me Naisille.

Tuomas on ammatiltaan lentäjä. Hän kertoo, että monen naisen piiritettäväksi pääseminen oli alkuun hämmentävää.

– Se oli outoa, ja sen takia ihmiset saivatkin minusta tosi hiljaisen kuvan aluksi, hän toteaa.

– Mielestäni olisi ollut tosi epäkohteliasta antaa huomiota vain joillekin. Olin siksi vähän hillitympi, Tuomas muistelee ryhmätreffejä. 

Tuomas ei ehtinyt Etelä-Afrikan-reissulla viettää kenenkään naisen kanssa paljon kahdenkeskistä aikaa. Silti hän ajattelee, että ehti tutustua kaikkiin kilpailijoihin niin paljon, että pystyi tekemään johtopäätökset ja valinnat perustellusti.

Mahtavia tyyppejä ja tappeluita

Naisista Tuomas kertoo oppineensa sen, että Suomesta löytyy mahtavia tyyppejä vaikka kuinka paljon.

– Näin, että Suomi on täynnä suloisia, ihania naisia.

Erityisesti tästä opetuksesta on kiittäminen sitä poikamiehen sydämen valittua, jonka henkilöllisyyttä Tuomas ei vielä voi paljastaa. 

”Ei minulla ollut mitään hajua, että sanoittelu olisi mennyt noin tiukaksi.”

Kilpailijanaisista on välittynyt televisionkatsojille muitakin kuin suloisia puolia. Tuomaksen Bachelor-kausi muistetaan erityisesti naisten välisistä kahakoista. 

– Eivät ne kaikki minulle näkyneet, Tuomas sanoo.

– Elin vähän pumpulissa koko matkan ajan, minulla oli vain ihania treffejä.

Tuomas sai jo aiemmin tietää Laura Karoliinan ja Kristan erimielisyyksistä, mutta moni muu välienselvittely paljastui hänelle vasta tv:stä. 

– Totta kai on rankkaa, kun jakaa talon ja kaikki kilpailevat samasta miehestä. Minulla ei ollut mitään hajua, että sanoittelu olisi mennyt noin tiukaksi, hän sanoo. 

Luonteissa oli yllätyksiä

Myös naisten luonteista paljastui Tuomakselle uusia asioita, kun hän katsoi jaksoja nyt jälkikäteen. Tuomas muistaa esimerkiksi Marikan olleen treffeillä viileä, ehkäpä ujouden vuoksi – tv:ssä taas Marika vaikutti Tuomaksen mukaan herttaiselta.

Bachelor-taipaleen ansiosta Tuomas on nyt huomattavan kokenut treffailija. Vaikka tosi-tv-deittailu on erilaista kuin treffeillä käyminen ilman kameroita ja tv-formaattia, Tuomaksen treffivinkki on, että ensimmäisillä treffeillä toimii yhteinen tekeminen.

– Voi tehdä asioita yhdessä ja tutustua samalla, eikä tarvitse koko ajan miettiä, mitä sanoisi, Tuomas pohtii.

Georg Elser yritti murhata Hitlerin vuonna 1939. Oliver Hirschbiegelin draama pohtii, toimiko Elser yksin.

IS TV-LEHTI: Oliver Hirschbiegelin ohjaama Elser (2015) on yksi lukemattomista Adolf Hitlerin murhayrityksistä kertovista elokuvista – ja yksi niistä lukuisista, joiden varsinaisista lopputuloksista jälkimaailmalla ei ole paljon epäselvyyttä.

Kenties sen vuoksi ohjaaja hoitaa elokuvassa attentaatin pois melkein alta aikayksikön – ja keskittyy sen jälkeen kertomaan tekijästä ja hänen taustoistaan.

Hirschbiegel nousi kuuluisuuteen Hitlerin viimeisistä vaiheista kertovalla ohjaustyöllään Perikato (2004). Tuskin minkään elokuvan materiaalia on kierrätetty niin paljon nettilevityksessä kuin Perikatoa ”Hitler kuulee”-variaatioiden merkeissä.

Menestyksen jälkeen Hirschbiegel suuntasi englanninkielisille markkinoille, mutta monen kaltaisensa tavoin otti enempi takkiinsa esimerkiksi meilläkin nähdyllä tv-elokuvalla Dianasta (2013). Sen jälkeen on varmasti tuntunut hyvältä vaihtoehdolta palata Hitler-filmien pariin.

Georg Elserin (vetoava Christian Friedel) toteuttama murhayritys tapahtui marraskuussa 1939 Münchenissä. Monissa maissa Hirschbiegelin elokuvaa on levitetty nimellä ”13 minuuttia”: sen verran attentaatti kesti ennen kuin muun maailman harmiksi epäonnistui – kun Hitler ehti poistua paikalta.

Toimiko Elser yksin? Tätä katsojien melko varmasti tietämää seikkaa hänen natsikuulustelijansa selvittävät lopun elokuvaa samalla kun takaumissa kerrotaan hänen vaiheistaan pienen maalaiskylän kelloseppänä ja soittoniekkana.

Valitettavasti kokonaistarina natsismin noususta ja myös rakastettunsa puolesta kamppailevan Elserin vastarinnasta ei ole kovinkaan vivahteikas. Elokuva myös jättää harmittavia aukkoja. (110)

Elser, Teema & Fem ke klo 22.00

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia.  Kuva: Yle kuvapalvelu
Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kuva: Yle kuvapalvelu

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa seurataan Miaa ja Jenniä. Kokevatko he  tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan?

IS TV-LEHTI: Kahden suomalaisen naisen tarinat avaavat sitä syvyyttä, johon päihderiippuvaisuus ja masennus uhkaavat pudottaa, vaikka vuosien jälkeen jo näyttäisi paremmalta. Molemmat, Mia ja Jenni, ovat joutuneet luopumaan lapsistaan, ja se on jättänyt syvän jäljen.

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa lapset eivät ole estradilla, mutta heihin liittyy se, kuinka nousu synkästä kuilusta on kummankin naisen kohdalla tapahtunut. Toki katsotaan myös syihin, miksi kuiluun on kompastuttu: amfetamiini, heroiini, itsetuhoisuus, masennus, rikkonaiset perheet.

Esimerkiksi Mialla, joka kuvailee heroiinia suureksi rakkaudekseen, on muistoja, joissa hän tyttösenä meni kertomaan baariin äidille ja isäpuolelle itkevästä pikkusiskosta. Isäpuoli kantoi raivostuneena kotiin tukasta roikottaen.

Jenni taas masentui lapsensa syntymän jälkeen, eikä osaa pitää haluamallaan tavalla yhteyttä nyt jo murrosikäiseen tyttäreensä. Hän pelkää, mitä tälle on äidistä kerrottu. Koiraa hellivällä Jennillä on kuitenkin unelmia liittyen lapsiin, ja ne auttavat jaksamaan.

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kun on kokenut huumepumpulin, on merkityksellisten tunteiden löytäminen perusasioista hankalaa ja erilaista mutta täysin pakollista.

Kokevatko Mia ja Jenni tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan? Hyvin valittu musiikki syventää toivon tunnelmaa mutta muistuttaa myös elämän arvaamattomuudesta.

Docstop: Piikki sydämessä, TV1 ti klo 20.00