Jos pidit Ennustuksesta, pidät myös tästä elokuvasta.

Mikä sopisikaan paremmin kotona vietettävän perjantai-illan ratoksi kuin pieni annos kauhua? Ja tässä tapauksessa nimenomaan pieni, sillä tarjolla on ”paha lapsonen” -kategoriaan kuuluva teos. Ottolapsen Esther on siis läheistä sukua esimerkiksi Maissilapsille ja Ennustuksen Damienille. Varsinkin jälkimmäiselle.

Kate (Vera Farmiga) ja John Coleman (Peter Sarsgaard) menettävät kolmannen lapsensa keskenmenossa, eivätkä tahdo toipua kokemuksesta millään. Taustalla vaikuttaa myös vanha trauma: heidän toinen lapsensa, Maxine, on kuuro. Syyksi epäillään sitä, että Katelle maistui odotusaikana kuppi hieman liian hyvin.

Vähän kuin kaiken paikkaavana laastarina avioliitolleen Colemanit päättävät adoptoida kuolleen vauvansa tilalle orpolapsen. Jonnekinhan se ylimääräinen rakkaus on suunnattava.

Orpokodissa nunnat pyörittelevät silmiään, ja kaikki muutkin vaaran merkit ovat aika selkeitä. Siitä huolimatta Colemanit iskevät silmänsä venäläisellä aksentilla puhuvaan pikkuvanhaan Estheriin, jonka edelliset adoptiovanhemmat ovat mystisesti kuolleet ja joka näyttää siltä, kuin olisi karussa toiselta vuosisadalta.

Kotioloihin päästyään pikku psykopaatti alkaa kylvää tuhoa ympärilleen tarjoten samalla katsojalle perinteisiä säikkyhetkiä. Kuten kauhuleffoissa monesti, jännite ei kestä ihan loppuun saakka, mutta lajinsa kelpo edustaja Ottolapsi kuitenkin on.

Ottolapsi, MTV3 klo 22.40

Pysäyttävä brittidokumentti paljastaa, miten rajua elämä amerikkalaisyliopistojen veljeskunnissa on.

IS TV-LEHTI:  BBC:n This World -sarjaan kuuluva Veljeskuntien rajut huvit (Frat Boys: Inside America's Fraternities, 2016) on pysäyttävä dokumentti amerikkalaisyliopistojen vanhasta perinteestä. 1700-luvun lopulla alkaneisiin järjestöihin on kuulunut suuri määrä merkkihenkilöitä. Veljeskunnissa luodaan elinikäisiä ystävyyssuhteita, joista on hyötyä tulevalla uralla.

Brittidokumentti tarkastelee veljeskuntien pimeämpää puolta, tyttöjen hyväksikäyttöä ja salaisia rituaaleja, joiden seurauksena opiskelijoita on loukkaantunut, useita myös kuollut.

Ovelasti rakennettu ohjelma kulkeekin kunniasta häpeään. Moniääniseen ja objektiiviseen dokumenttiin poimitut kuvat opiskelijakämpissä roikkuvista rintaliiveistä, tanssitangolle ripustetuista alastomista barbie-nukeista ja humalassa heiluvista nuorukaisista kertovatkin omaa kieltään veljeskuntien kulttuurista.

Dokumentissa seurataan Gazoni-perheeseen pyrkivää brittiläistä Jordania. Veljeskunnan pomo Ben ja Jordanin ”isoveli” Raymond kertovat kokelaille asetettavista vaatimuksista. Salaisen rituaalin kohdalla kuvaaminen kielletään.

Marissa kertoo omakohtaisen kokemuksensa yhden veljeskunnan juhlissa tapahtuneesta raiskauksesta.

Kowiakin perhe kertoo Harrison-pojastaan, joka kuoli 19-vuotiaana siirtymäriitissä. Terrence puolestaan loukkaantui hengenvaarallisesti. Hänen asianajajansa Doug Firebaugh on ollut 20 vuotta kiusattujen opiskelijoiden asialla ja kongressiedustaja Frederica S. Wilson ajaa lakialoitetta simputuksen kieltämiseksi.

 Veljeskuntien rajut huvit, TV2 ke klo 22.10

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C Moren suoratoistopalvelussa.