Minttu Mustakallion esittämä Ella etsii taas uutta deittiseuraa. Kuva Andreas Janett.
Minttu Mustakallion esittämä Ella etsii taas uutta deittiseuraa. Kuva Andreas Janett.

Kotimaisen tv-draaman huippukevät käynnistyy tänään, kun ensimmmäisenä ruutuun ehtii kehuttu Mustat lesket.

Tämän kevään tv-draamoissa ei  juonenkäänteitä säästellä. Luvassa on murhia, seksiä ja paljon paljasta pintaa. Kotimaisissa sarjoissa nähdään eturivin tähtiä kuten Krista Kosonen, Pihla Viitala ja Minttu Mustakallio.

Mustat lesket maanantaisin klo 21 Nelosella, alkaa tänään 10.3.

Pihla Viitalan, Malla Malmivaaran ja Wanda Dubielin tähdittämä sarja kertoo kolmesta ystävättärestä, joiden avioliitot ovat ajautuneet pahasti karille. Yhteistuumin naiset päättävät murhata hämäräbisneksiin sekaantuneet aviomiehensä. Synkästä alkuasetelmasta huolimatta luvassa on myös mustaa huumoria.

Lue täältä arvio sarjasta.

Klikkaa mua torstaisin klo 21 MTV3:lla, alkaa 13.3.

Tv-katsojien rakastamaan sarjaan saadaan viimein jatkoa, kun Klikkiksen toinen tuotantokausi pyörähtää käyntiin tämän viikon torstaina. Minttu Mustakallion esittämä Ella etsii edelleen rakkautta netistä. Samaan puuhaan ryhtyy nyt myös Mintun kaveri Eero (Timo Tuominen), joten katsojien eteen marssitetaan myös kavalkadi parisuhteesta haaveilevia sinkkunaisia.

Näyttelijä Minttu Mustakallio: "Onneksi ei tarvitse enää deittailla"

Nymfit maanantaisin klo 21 MTV3:lla, 24.3 alkaen

Kevään erikoisin ja kohutuin sarja perustuu kreikkalaiseen tarustoon. Sarjassa kauniit luonnonhengettäret on siirretty nykypäivän Helsinkiin. Säilyäkseen hengissä nymfien on aina täydenkuun aikaan harrastettava seksiä miehen kanssa.

Sarjan jakeluoikeudet on myyty 50 maahan, ja sitä esitetään jo Italiassa, Serbiassa ja Saksassa. Pääosissa nähdään muun muassa Sara Soulié, Manuela Bosco, Rebekka Viitala ja Ilkka Villi.

Esikoistaan odottava Manuela Bosco: "Olen tehnyt suhteissani äkkipikaisia ratkaisuja"

Nymfit-sarjan Rebecca Viitala serkustaan: "Olemme Pihlan kanssa läheisiä"

Toisen kanssa keskiviikkoisin klo 21 TV2:lla, 26.3. alkaen

Krista Kososen ja Mikko Leppilammen esittämä pariskunta on jo pitkään turhaan yrittänyt saada lasta. Lapsettomuutta käsittelevä draamakomedia saa odottamattoman käänteen, kun Krista Kososen esittämä Saara tulee raskaaksi väärälle miehelle. Sarjan päähenkilön Saaran siskon sivuosa jäi näyttelijä Miina Maasolan viimeiseksi rooliksi.

Tiistain Ensitreffit alttarilla jaksossa riidellään – taas. Siitä huolimatta yhden parin tulevaisuudessa pilkahtaa myös valoa. Varo juonipaljastuksia!

Kirjoitimme aikaisemmin, että Ensitreffit alttarilla -ohjelman Johannan ja Markuksen suhteesta ei oikein ota selvää.

Aikaisemmissa jaksoissa heillä on vaikuttanut menevän ihan mukavasti, ja kumpikin on todella halunnut saada suhteen toimimaan. Silti matkaan on mahtunut myös vastoinkäymisiä, erityisesti siksi, että heidän tapansa kommunikoida ovat hyvin erilaiset.

Tämän viikon jaksossa erilaiset viestintätavat räiskähtävät jälleen esille. Tarkoitus on viettää mukavaa kesäpäivää veneretkellä, mutta jo aiemmin päivällä käyty pieni riita kasvaa retken loppumetreillä suureksi.

Seuraa klassista riitelydialogia.

– Niin mut mä en ymmärrä, kerro mulle syy, miksi sä halusit... Et se sua nyt alkoi mietityttään uudestaan, Johanna ihmettelee.

– Miksi tästä pitää nyt vääntää, en mä oo tätä vääntämässä enää yhtään mitään, Markus yrittää.

– Sähän alotit uudestaan! Johanna tulistuu.

– No enhän mä oo enää sanonut yhtään mitään, ei mua kiinnosta tää homma, Markus mutisee.

– Ei mua kiinnosta tommonen hiljaisuus! Johanna syyttää.

– Sua ei kiinnosta hiljaisuus. Sitten kun sä räyhäät, niin sua kiinnostaa räyhääminen. Sit kun sua ei kiinnosta, niin tässä pitäis mennä sun mukaan joka asiassa, Markus tuskailee.

”Sua ei kiinnosta hiljaisuus. Sitten kun sä räyhäät, niin sua kiinnostaa räyhääminen.”

Lopulta Markus saa tarpeekseen riitelystä ja yrittää lähteä pois tilanteesta.

– Mä meen nyt jonnekin, ei tästä tule hevonv****a tästä hommasta.

– Miks näin typerästä asiasta lähtee tämmönen, mä en ymmärrä, Johanna jatkaa vielä.

– Älä minulta kysy, mä oon täs nyt yrittänyt ja yrittänyt, Markus sanoo.

– Aivan juu, sinä oot yrittänyt, Johanna toteaa kuivasti.

Seuraavaksi Markus turvautuu klassikkolausahdukseen:

– Älä nyt oo tommonen marttyyri.

– Itte sää, älä viitti hei, Johanna vastaa.

Videoklippi riidasta on katsottavissa MTV:n julkaisemassa ennakkojutussa.

Nyt käsi sydämelle. Kuulostaako tutulta? Tästähän parisuhderiidoissa lopulta on kyse. Jokin pieni asia saa kinan käyntiin, mutta todellisuudessa riidellään ihan jostain muusta: huomiosta, hyväksynnästä, rakkaudesta. Kumpikin haluaisi jo tehdä sovinnon, mutta kuitenkaan ei tee mieli antaa ihan kokonaan periksi.

Johanna ja Markus keskustelivat kommunikointitavoistaan edellisessä jaksossa psykologi Tony Dunderfeltin vastaanotolla. Riitojenkin keskellä molemmilla on vahva tahto saada suhde toimimaan. Kuukauden avioliiton jälkeen näyttää siltä, että yhteys alkaa löytyä.

– Kun se alku oli niin vaikea, en ikinä ajatellut, että me olisimme tässä tilanteessa. Että olen löytänyt tämmöisen systeemin kautta ihmisen, kenestä oikeasti välitän ja tykkään, niin onhan se aika hurjaa, Johanna sanoo jaksossa.

Antti Holma ja maastamuuttajat -ohjelmassa selviää, miten suomalaisuus näkyy surffirannalla ja maailman kuivimmalla suola-aavikolla.

IS TV-LEHTI:  Tänään alkavassa näyttelijä Antti Holman luotsaamassa Antti Holma ja maastamuuttajat -ohjelmassa seurataan, millaista on suomalaisten elämä ulkomailla. 

Antti Holma on juuri sopiva juontaja sarjalle, sillä hän muutti viime vuonna pysyvästi Lontooseen. Holma viihtyy uudessa asuinpaikassaan sen verran hyvin, että käy Suomessa vain tekemässä töitä.

Holman viime kesä kului Cheek-elokuvaa tehden. Keväällä kuvattu uutuusohjelma vei sen sijaan näyttelijää ympäri maailman.

– Reissaaminen oli raskasta ja ahdistavaakin, mutta ihmiset olivat ihan huikeita, Antti Holma muistelee ohjelman tekemistä.

Holman mukaan aluksi oli tarkoitus tehdä neljä tunnin mittaista jaksoa. Kanavanvaihdoksen myötä sarjan jaksojen määrä kuitenkin kasvoi.

Sarjaan haluttiin eri-ikäisiä ja eri tavoin ulkomaille päätyneitä suomalaisia. 

– Esimerkiksi Australiassa tapasimme Tomi Björckin, joka on tuoreempi maastamuuttaja.

Pohjois-Amerikan suomalaisimmassa kaupungissa Hancockissa Michiganissa paikalliset taas pitivät itseään amerikansuomalaisina. Suomalaisuus näkyi kaupungissa voimakkaasti, ja esimerkiksi tiennimet ovat suomeksi.

– Heillä on kulttuurissa paljon samaa kuin meillä, mutta myös omia perinteitä. Heillä on esimerkiksi Pyhän Urhon päivä, Holma kertoo.

”Heidän oli vaikea puhua Suomesta ilman, että alkoi vähän itkettää.”

Antti Holma sanoo, että monen maastamuuttajan puheessa toistuivat samat, suomalaiset asiat, joita uudessa kotipaikassa on ikävä: terveydenhuolto, sauna, luonto ja perhe sekä ystävät. Ilmi tuli myös asioita, joita Suomesta ei kaivattu, kuten käytöstapojen puute ja marraskuun pimeys.

Chilessä Antti Holma kohtaa muun muassa Nightwish-yhtyeestä tutun Marco Hietalan.
Chilessä Antti Holma kohtaa muun muassa Nightwish-yhtyeestä tutun Marco Hietalan.

Holman mukaan ulkomailla asuu kuitenkin hyvällä tavalla isänmaallista väkeä. Puheessa kuulsi lämpö ja rakkaus synnyinmaata kohtaan.

– Heidän oli vaikea puhua Suomesta ilman, että alkoi vähän itkettää.

Antti Holma ja maastamuuttajat. MTV3 ma klo 21.00