Me Naiset
|
Jenni Junkala
Vaikka sarja on tällä hetkellä tauolla, huuma ei hälvene. Kesällä jopa Englannin kuningatar Elisabet kävi ihailemassa sarjasta tuttua valtaistuinta. Kuva: Reuters
Vaikka sarja on tällä hetkellä tauolla, huuma ei hälvene. Kesällä jopa Englannin kuningatar Elisabet kävi ihailemassa sarjasta tuttua valtaistuinta. Kuva: Reuters

Villi veikkaus: tätä ennen yksikään sarjatuotanto ei ole innostanut 86 000 ihmistä hakemaan avustajaksi.

Game of Thrones! Mikä sarja. Jos et tiedä, mistä on kyse, olet jäänyt paljosta paitsi. George R. R. Martinin fantasiakirjoihin perustuvan sarjan neljäs tuotantokausi näytettiin kevään ja alkukesän aikana, viides alkaa ensi vuoden puolella. GoT:sta ei ole tullut syyttä HBO:n kaikkien aikojen suosituin sarja.

Vuoden 2014 Emmy-gaalassa se sai yhteensä 19 ehdokkuutta. Vaikka Game of Thrones ei voittanut lopulta yhtäkään, määrä on hurja. Katsojakunnan fanaattisuudesta kertoo se, että moni otti kolmannen tuotantokauden parhaimman – tai hirveimmän, miten sen nyt ottaa – jakson (sen, jossa kaikki kuolivat) The Rains of Castameren niin vakavasti, että päätti, ettei katso enää ikinä sarjaa. Martin sai tuolloin niskoilleen katsojien vihat, koska kehtasi tappaa päähenkilöitään.

Ja tässä uusin uutinen: Espanjassa kuvattavan uuden kauden taistelukohtaukseen etsittiin juuri 600 avustajaa netissä, ja hakemuksia tuli yli 86 000. Avustajahakemuksista vastaava tuotantoyhtiö kertoi Entertainment Weekly -lehdelle joutuneensa turvaamaan palvelimiaan hakemusten takia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Yhdysvaltain Espanjan-suurlähettilään mukaan sarjan kuvaus on tehnyt hyvää Espanjalle. Uudella kaudella on käytetty noin 1000 paikallista avustajaa, ja se on jo nyt parantanut maan turismia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos haluat fiilistellä kuvauspaikoilla etukäteen, suuntaa Sevillaan. Sieltä löytyvät kuninkaallinen palatsi Alcázar ja Osunan kylä nähdään uudella kaudella. Game of Thronesin viides tuotantokausi alkaa keväällä 2015. Tarkempi ajankohta ei ole vielä tiedossa.

Lähde: Entertainment Weekly

Lue myös:

Game of Thrones -tähti puolustaa sarjan alastomuutta

Game of Thrones -mörököllistä tulee luksusmuotimerkin kasvo

Maistuisiko lasillinen Lannisteria tai Dothrakia? Nyt tulevat Game of Thrones -viinit

Game of Thrones jatkuu! Kuka hahmoista heilasteli suomalaisen näyttelijän kanssa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla