Vaikka sarja on tällä hetkellä tauolla, huuma ei hälvene. Kesällä jopa Englannin kuningatar Elisabet kävi ihailemassa sarjasta tuttua valtaistuinta. Kuva: Reuters
Vaikka sarja on tällä hetkellä tauolla, huuma ei hälvene. Kesällä jopa Englannin kuningatar Elisabet kävi ihailemassa sarjasta tuttua valtaistuinta. Kuva: Reuters

Villi veikkaus: tätä ennen yksikään sarjatuotanto ei ole innostanut 86 000 ihmistä hakemaan avustajaksi.

Game of Thrones! Mikä sarja. Jos et tiedä, mistä on kyse, olet jäänyt paljosta paitsi. George R. R. Martinin fantasiakirjoihin perustuvan sarjan neljäs tuotantokausi näytettiin kevään ja alkukesän aikana, viides alkaa ensi vuoden puolella. GoT:sta ei ole tullut syyttä HBO:n kaikkien aikojen suosituin sarja.

Vuoden 2014 Emmy-gaalassa se sai yhteensä 19 ehdokkuutta. Vaikka Game of Thrones ei voittanut lopulta yhtäkään, määrä on hurja. Katsojakunnan fanaattisuudesta kertoo se, että moni otti kolmannen tuotantokauden parhaimman – tai hirveimmän, miten sen nyt ottaa – jakson (sen, jossa kaikki kuolivat) The Rains of Castameren niin vakavasti, että päätti, ettei katso enää ikinä sarjaa. Martin sai tuolloin niskoilleen katsojien vihat, koska kehtasi tappaa päähenkilöitään.

Ja tässä uusin uutinen: Espanjassa kuvattavan uuden kauden taistelukohtaukseen etsittiin juuri 600 avustajaa netissä, ja hakemuksia tuli yli 86 000. Avustajahakemuksista vastaava tuotantoyhtiö kertoi Entertainment Weekly -lehdelle joutuneensa turvaamaan palvelimiaan hakemusten takia.

Yhdysvaltain Espanjan-suurlähettilään mukaan sarjan kuvaus on tehnyt hyvää Espanjalle. Uudella kaudella on käytetty noin 1000 paikallista avustajaa, ja se on jo nyt parantanut maan turismia.

Jos haluat fiilistellä kuvauspaikoilla etukäteen, suuntaa Sevillaan. Sieltä löytyvät kuninkaallinen palatsi Alcázar ja Osunan kylä nähdään uudella kaudella. Game of Thronesin viides tuotantokausi alkaa keväällä 2015. Tarkempi ajankohta ei ole vielä tiedossa.

Lähde: Entertainment Weekly

Lue myös:

Game of Thrones -tähti puolustaa sarjan alastomuutta

Game of Thrones -mörököllistä tulee luksusmuotimerkin kasvo

Maistuisiko lasillinen Lannisteria tai Dothrakia? Nyt tulevat Game of Thrones -viinit

Game of Thrones jatkuu! Kuka hahmoista heilasteli suomalaisen näyttelijän kanssa?

Tänään Vain elämäässä nähtiin viimeinen artistipäivä. Sanni ja Cheek olivat kovia, mutta kuka oli sinun suosikkisi?

Tänä iltana nähtiin kauden viimeinen artistijakso Vain elämää -ohjelmasta. Jaksossa Kaija Koo puhui harvinaisen avoimesti elämästään, kuten järkyttävästä äidin huolesta ja antropofobiasta eli ihmispelosta. Mutta ennen kaikkea jaksossa kuultiin monia isoja hittejä. Kaksi oli ylitse muiden: Cheekin versio Surulapsi-biisistä ja Sannin versio Kuka sen opettaa -kappaleesta. Ja molemmista tulee takuuvarmasti hittejä.

Kuuntele esitykset kokonaan tästä.

Sanni: Kuka sen opettaa

Ennen esitystä Sannia jännitti, miten Kaija suhtautuu siihen, että hän teki biisistä täysin omannäköisensä.

– Halusin kanavoida biisissä sellaista voimaannuttavuutta, koska kaikki me käydään näitä juttuja läpi, Sanni mietti esitystä.

Sanni oli sen veran innossaan kappaleesta, että innostui tanssimaan esityksensä aikana pöydällä – ja sai muutkin artistit nytkymään.

”Omassa perheessä alkoi tilanteet hajoilemaan.”

Kaija ja Cheek kehuivat Sannia esityksen jälkeen, miten hienosti hän päivitti biisin.

– Tämä biisi osui mulla sellaiseen elämäntilanteeseen, kun omassa perheessä alkoi tilanteet hajoilemaan. Tuli se lapsen huoli, että mitenköhän nämä pärjää. Se on ollut mulle vaikeakin paikka, Sanni kertoi.

Cheek: Surulapsi

Cheekin valinta oli Surulapsi. Räppäri sanoitti kappaleen uusiksi ja kertoi, että hän teki siitä isä-poika-kappaleen.

”Olen aina halunnut ansaita faijan kunnioituksen.”

– Olen aina halunnut täyttää toiveet ja ansaita vanhempien ja varsinkin faijan kunnioituksen. Meidän viimeinen puhelu oli, kun faija sanoi, että mä oon ylpee susta. Se on aika levollinen juttu, mutta silti, en koskaan halunnut olla se surulapsi, Cheek kertoi.

Kaija liikuttui Cheekin avoimesta ja voimakkaasta tulkinnasta.

– Aina kun sä vedät, olet niin rehellinen! Se on kova juttu, Kaija kehui esityksen jälkeen.

Oliko Sannin tai Cheekin veto sinun suosikkisi – vai joku muu? Äänestä!

Me Naiset ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin. Ensi viikolla Vain elämäässä nähdään Encore-jakso, jossa artistit saavat valita biisin kaikista maailman kappaleista.

Kysely

Mikä biisi oli suosikkisi Kaija Koon Vain elämää -päivänä?

Uusissa jaksoissa juontaja Sofia Rågenklint saa vetoavukseen koomikko Anders ”Ankka” Johanssonin.

IS TV-LEHTI:  Eläinmaailman moninaisuutta tarkasteleva ruotsalainen tietopaketti Elämäni eläimet: Eläinsairaalassa (Djursjukhuset, 1997–) jatkuu keväällä 2016 valmistunein jaksoin. Visuaalisestikin runsas sarja tutustuu eläinlääkärien työn monipuolisuuteen sekä Ruotsissa että kauempana. Tämän kauden eksoottinen kohde on eteläinen Afrikka.

Uusissa jaksoissa juontaja Sofia Rågenklint saa vetoavukseen koomikko Anders ”Ankka” Johanssonin, joka juontaa sarjaa vuoden 2008 jaksoista tutulla hurtilla huumorilla, mutta asiaa unohtamatta.

On hellyttävää huomata, että lemmikeistä pidetään hyvää huolta.

Itsensä täysillä likoon pistävä Ankka vetää jokaisessa jaksossa toistuvia osuuksia. Ankan kalat -osiossa hän sukeltelee vaarallisten evällisten keskellä. Nordens Ark -eläintarhassa hän oppii, kuinka harvinaisia eläimiä suojellaan. Ankan kissa & koira -pätkässä hän ottaa selvää, miksi hänen omat lemmikkinsä käyttäytyvät niin kuin käyttäytyvät. Viikon Ankassa hän ottaa lyhyesti esille jonkin mielenkiintoisen eläinknopin.

Ensimmäisessä jaksossa Ankka ottaa lisäksi selvää hevosten dopingtesteistä. Rågenklint puolestaan seuraa Namibiassa, kuinka gebardeja palautetaan takaisin luontoon. Ruotsissa hän tutustuu häntäänsä kipuilevaan kissaan ja syöpää sairastavaan mäyräkoiraan.

Näissä kohtauksissa on hellyttävää huomata, että lemmikeistä pidetään hyvää huolta.

Elämäni eläimet: Eläinsairaalassa, TV2 pe klo 16.00