Sinkkuelämää-sarjaa kuvattiin kuusi tuotantokautta, ja sen pohjalta on tehty kaksi elokuvaa. Viimeaikona liikkeillä on ollut myös huhuja kolmannesta sarjaan perustuvasta elokuvasta. Kuva: Reuters
Sinkkuelämää-sarjaa kuvattiin kuusi tuotantokautta, ja sen pohjalta on tehty kaksi elokuvaa. Viimeaikona liikkeillä on ollut myös huhuja kolmannesta sarjaan perustuvasta elokuvasta. Kuva: Reuters

Miten ammattikirjoittaja ei osaa käyttää tietokonetta? Miksei Miranda ole cooleista coolein?

Sinkkuelämää ei paljon esittelyjä kaipaa. Se on yksi tv-historian viihdyttävimmistä, koskettavimmista ja mukaansatempaavimmista sarjoista. Edelleenkin naiset ympäri maailmaa luokittelevat ystävänsä sen mukaan, muistuttavatko nämä kenties räiskyvää Samanthaa vai vanhoillista Charlottea.

Parhaillan Liv-kanavalla pyörivään sarjaan mahtuu kuitenkin kohtia, jotka saavat kyseenalaistamaan sen mainiouden.

1. Carrien huono rahatilanne

Kun neloskaudella Carrie saa tilaisuuden ostaa vuokra-asuntonsa omakseen, hän kohtaa yllättävän ongelman. 35-vuotiaalla kertojallamme on tilillään vain 1657 dollaria. Mutta mihin Carrien rahat ovat kadonneet? Tietenkin kenkäkauppoihin.

Huonon taloustilanteensa takia Carrie ei saa edes pankista lainaa, vaikka eletään taloudellisesti vakaata vuotta 2002. Onneksi ystävät kuitenkin auttavat aina hädän hetkellä, ja Charlotte piffaa asunnon käteismaksun. Carrien rahahuolia ei mainita sarjassa tämän jälkeen.

2. Charlotten kyseenalainen eläinrakkaus

Sarjan toisella kaudella Charlotte joutuu pysähtymään järkyttyneenä, kun näkee naisen ratsastavan hevosella keskellä New Yorkia. Hänen ensimmäinen rakkautensa oli ruskea hevonen nimeltä Taddy, joka petti Charlotten karvaasti heittämällä hänet selästään kesken ratsastuskilpailujen. Jaksosta voi päätellä, että Charlotte sai jopa ensimmäisen orgasminsa tämän hevosen selässä.

Aikaisemmin samalla kaudella Charlotte ostaa koiran mieluummin kuin hankkii poikaystävän. Jenkeissä onkin supistu: onko Charlotte zoofiili eli kiinnostunut eläimistä seksuaalisesti?

3. Menestynyt Miranda ei ole cool

Miranda on televisiohistorian ainoita naisia, jotka ovat saavuttaneet kaiken haluamansa. Hänellä on vaikutusvaltainen työ, aviomies, lapsi, koira ja omakotitalo. Hän ei ole koukussa shoppailuun, eivätkä hänen säästönsä ole alle 2000 dollaria. Silti harva pitää häntä arvossa. Minkä ihmeen takia?

4. Carrie ei ymmärrä biseksuaaleja

Seksikolumnistiksi Carriella on hyvin kapea käsitys seksuaalisuudesta. Kolmoskaudella kertojamme deittailee biseksuaalia miestä, josta hänellä on hyvin vahvoja mielipiteitä. Hänen mielestään avoimuus biseksuaalisuudesta on omituista ja suurin osa kummastakin sukupuolista pitävistä miehistä päätyy lopulta yhteen miesten kanssa. Hän sanoo, että biseksuaalisuus on vain välilasku matkalla "Gaytowniin".

5. Samantha ja musta mies

Kolmannella kaudella katsojille tarjottiin jakso, jossa Samantha ihastuu korviaan myöten tummaihoiseen Chivoniin, joka on menestynyt hip hop -tuottaja. Jakson juoni on hämmentävä. Samantha kuvailee siinä Chivonia lähinnä tummaihoisiin liitettyjen stereotypioiden kautta. Chivon on hänen mielestään suunnilleen hyperseksuaalinen, suurella peniksellä varustettu ihanuus.

Kun Chivonin sisko saa kuulla, että hänen veljensä seurustelee Samanthan kanssa, kaikki hajoaa käsiin. Chivonin sisko sanoo, ettei halua veljensä kumppaniksi vaaleaihoista naista. Sisko on kuitenkin ystävä Samanthan kanssa. Tähän Samantha reagoi haukkumalla Chivonin siskon ravintolan tarjontaa. Lisäksi hän sanoo, että tällä on "iso, musta takapuoli".

6. Venäläinen "rakkaustarina"

Viimeisellä tuotantokaudella Carrie alkaa seurustella venäläisen taiteilijan Aleksandr Petrovskyn kanssa. Aleksandr ei tee Carrielle juuri lainkaan tilaa elämässään, Carrien ystävät vihaavat miestä eikä pari sano kertaakaan rakastavansa toisiaan. Kaikesta huolimatta Carrie lopettaa työnsä, hylkää ystävänsä ja muuttaa Aleksandrin kanssa Pariisiin. Pariskunnan tyhjän suhteen ja ennakoimattomuuden pitäisi kai olla romanttista. Tai sitten ei.

7. Carrie ei ymmärrä tietokoneita

Carrie kirjoittaa tietokoneella työkseen. Neloskaudella sankarittaremme päättää kirjautua uuteen pikaviestipalveluun. Kun hän eräänä päivänä huomaa ex-poikaystävänsä Aidanin olevan kirjautuneena palvelussa, hän piiloutuu pöydän alle, koska ei halua, että Aidan näkee hänet.

Lähde: Vulture

Sinkkuelämää-sarjan 2. tuotantokauden jaksot ma-to-iltaisin Livillä.

Lue myös:

Uusi Sinkkuelämää-elokuva tekeillä? Tähtien vihjailevat twiitit lietsovat huhuja

Sinkkuelämää-lavastaja sisusti kotinsa hittisarjan tavaroilla

Hjallis Harkimo saa illan uudessa keskusteluohjelmassa viereensä poikansa Joelin. 

IS TV-LEHTI: Liikemies ja kansanedustaja Hjallis Harkimo on jo tuttu näky tv:n keskusteluohjelman vetäjänä, mutta nyt hän saa aisaparikseen poikansa Joel Harkimon.

Uudessa Harkimot -talk show’ssa he jututtavat kotimaisia eturivin tähtiä ja heidän perheenjäseniään.

– Idea ohjelmaan lähti siitä, että olen tehnyt keskusteluohjelmaa monta vuotta yksin ja halusin tehdä jotain uutta. Olemme aina olleet Joelin kanssa läheisiä, ja nyt saamme ennen kaikkea olla enemmän yhdessä. Se on hienoa, Hjallis sanoo.

”En halua olla joku ylimääräinen osa isän vanhaa ohjelmaa.”

Isänsä jalanjäljissä politiikkaan ja liike-elämään siirtynyt Joel ei ollut aluksi varma, haluaako hän lähteä vetämään keskusteluohjelmaa.

– Aluksi ajattelin, ettei talkshow ole minun juttuni, koska en halua olla joku ylimääräinen osa isän vanhaa ohjelmaa enkä ole kiinnostunut julkisuudesta. Mutta ajattelen tämän huikeana kokemuksena, koska olen tosi kiinnostunut ihmisistä.

Kussakin jaksossa yksi julkisuudesta tuttu henkilö ja tämän lapsi tai vanhempi tapaa Harkimot.

Aloitusjaksossa nähdään vaikeasta isä-poika -suhteestaan avautuvat Joonas ja Vesa-Matti Loiri.

Keskusteluiden ydin muodostuu vieraiden elämän tähtihetkistä ja kipukohdista, joiden kautta myös Harkimot avautuvat syvällisemmin omasta isä-poika-suhteestaan.

– En koe olevani haastattelija, vaan keskustelija. Reflektoin vieraiden ajatuksia myös omiin vanhempiini ja lapsuuteeni, Joel sanoo.

Hjallis uskoo, että hän on pystynyt antamaan myös omalla toiminnallaan opastusta tv-työhön.

– Joel tykkää tehdä kanssani juttuja, ja toivon tietysti, että hän myös oppii minulta jotain asioita. Mutta Joel saa tehdä ohjelmassa kyllä ihan kaikkea, mikä häntä huvittaa.

”Paljon olen oppinut, sillä olen seurannut tarkkaan, mitä isä touhuaa. Isä on tekijämies.”

Joel sanoo oppineensa isältään etenkin periksiantamattomuutta.

– Paljon olen oppinut, sillä olen seurannut tarkkaan, mitä isä touhuaa. Olen aina arvostanut hänen päättäväisyyttään. Isä on tekijämies.

Isä ja poika ovat luonteeltaan melko erilaisia.

– Se on hyväkin asia, sillä täydennämme toisiamme. Isä on välillä vilkas kuumakalle, itse olen vähän iisimpi. Olen myös se, joka saa ensimmäisenä kuulla, jos joku asia ei ole mennyt hyvin.

Tulevissa jaksoissa tavataan myös Jutta Gustafsberg ja tytärpuoli Camilla Jussila, jääkiekkoilijalegenda Kimmo Timonen ja äiti Marja-Liisa, Hjalliksen pikkuveli Roy Harkimo ja tytär Amanda.

Harkimot, TV5 su klo 21.00

Joonas ja Vesa-Matti Loiri kertovat Harkimot-ohjelmassa, että heidän suhteensa on täysin kaverillinen.

Näyttelijälegenda Vesa-Matti Loirin poika Joonas Loiri sai varsinkin lapsena kuulla kuuluisasta sukunimestään. Joonas ja Vesku ovat sunnuntaina toisen kuuluisan isä-poikaparin vieraina Hjallis ja Joel Harkimon uudessa tv-ohjelmassa Harkimot.

Loirit kertovat ohjelmassa, että heidän suhteensa oli Joonaksen lapsuudessa vuosia katkolla Veskun erottua Joonaksen äidistä. Joonas oli kuusivuotias, kun näki Veskun lähtevän kotoa taksilla.

Sen jälkeen kuudesta seitsemään vuotta meni niin, että Vesku ei ollut lainkaan yhteydessä Joonakseen ja Jenni-tyttäreensä. Näin Vesa-Matti kuvaili ajanjaksoa Loirinuotiolla-ohjelmassa kaksi vuotta sitten:

– Mä en saanut muutamaan vuoteen Jenniin ja Joonakseen yhteyttä. Aina kun soitin, ne oli jossain muualla. Mutta sitten lapset tulivat itse määrätyssä iässä soittelemaan mun ovikel.loa, ja asia hoitui sillä tavalla.

Sovinto kymmenessä minuutissa

Isä ja poika tekivät aikanaan sovinnon laivalla konjakin ääressä – kymmenessä minuutissa. 

– Emme oikeastaan puhuneet siitä, mistä kaikki lähti, vaan siitä, miten nyt jatketaan, Joonas kertoo Harkimoissa. 

”Sä oot saanut anteeksi jo kauan sitten.”

Loirit kertovat, että nyt heidän välinsä ovat hyvät, mutta suhde on täysin kaverillinen. Vesku esittää kuitenkin ohjelmassa pojalleen anteeksipyynnön:

– Haluan pyytää anteeksi sitä, etten ollut aktiivisempi.

– Sä oot saanut anteeksi jo kauan sitten, Joonas vakuuttaa.

Harkimot sunnuntaisin 22.10. alkaen TV5:llä klo 21.