Sinkkuelämää-sarjaa kuvattiin kuusi tuotantokautta, ja sen pohjalta on tehty kaksi elokuvaa. Viimeaikona liikkeillä on ollut myös huhuja kolmannesta sarjaan perustuvasta elokuvasta. Kuva: Reuters
Sinkkuelämää-sarjaa kuvattiin kuusi tuotantokautta, ja sen pohjalta on tehty kaksi elokuvaa. Viimeaikona liikkeillä on ollut myös huhuja kolmannesta sarjaan perustuvasta elokuvasta. Kuva: Reuters

Miten ammattikirjoittaja ei osaa käyttää tietokonetta? Miksei Miranda ole cooleista coolein?

Sinkkuelämää ei paljon esittelyjä kaipaa. Se on yksi tv-historian viihdyttävimmistä, koskettavimmista ja mukaansatempaavimmista sarjoista. Edelleenkin naiset ympäri maailmaa luokittelevat ystävänsä sen mukaan, muistuttavatko nämä kenties räiskyvää Samanthaa vai vanhoillista Charlottea.

Parhaillan Liv-kanavalla pyörivään sarjaan mahtuu kuitenkin kohtia, jotka saavat kyseenalaistamaan sen mainiouden.

1. Carrien huono rahatilanne

Kun neloskaudella Carrie saa tilaisuuden ostaa vuokra-asuntonsa omakseen, hän kohtaa yllättävän ongelman. 35-vuotiaalla kertojallamme on tilillään vain 1657 dollaria. Mutta mihin Carrien rahat ovat kadonneet? Tietenkin kenkäkauppoihin.

Huonon taloustilanteensa takia Carrie ei saa edes pankista lainaa, vaikka eletään taloudellisesti vakaata vuotta 2002. Onneksi ystävät kuitenkin auttavat aina hädän hetkellä, ja Charlotte piffaa asunnon käteismaksun. Carrien rahahuolia ei mainita sarjassa tämän jälkeen.

2. Charlotten kyseenalainen eläinrakkaus

Sarjan toisella kaudella Charlotte joutuu pysähtymään järkyttyneenä, kun näkee naisen ratsastavan hevosella keskellä New Yorkia. Hänen ensimmäinen rakkautensa oli ruskea hevonen nimeltä Taddy, joka petti Charlotten karvaasti heittämällä hänet selästään kesken ratsastuskilpailujen. Jaksosta voi päätellä, että Charlotte sai jopa ensimmäisen orgasminsa tämän hevosen selässä.

Aikaisemmin samalla kaudella Charlotte ostaa koiran mieluummin kuin hankkii poikaystävän. Jenkeissä onkin supistu: onko Charlotte zoofiili eli kiinnostunut eläimistä seksuaalisesti?

3. Menestynyt Miranda ei ole cool

Miranda on televisiohistorian ainoita naisia, jotka ovat saavuttaneet kaiken haluamansa. Hänellä on vaikutusvaltainen työ, aviomies, lapsi, koira ja omakotitalo. Hän ei ole koukussa shoppailuun, eivätkä hänen säästönsä ole alle 2000 dollaria. Silti harva pitää häntä arvossa. Minkä ihmeen takia?

4. Carrie ei ymmärrä biseksuaaleja

Seksikolumnistiksi Carriella on hyvin kapea käsitys seksuaalisuudesta. Kolmoskaudella kertojamme deittailee biseksuaalia miestä, josta hänellä on hyvin vahvoja mielipiteitä. Hänen mielestään avoimuus biseksuaalisuudesta on omituista ja suurin osa kummastakin sukupuolista pitävistä miehistä päätyy lopulta yhteen miesten kanssa. Hän sanoo, että biseksuaalisuus on vain välilasku matkalla "Gaytowniin".

5. Samantha ja musta mies

Kolmannella kaudella katsojille tarjottiin jakso, jossa Samantha ihastuu korviaan myöten tummaihoiseen Chivoniin, joka on menestynyt hip hop -tuottaja. Jakson juoni on hämmentävä. Samantha kuvailee siinä Chivonia lähinnä tummaihoisiin liitettyjen stereotypioiden kautta. Chivon on hänen mielestään suunnilleen hyperseksuaalinen, suurella peniksellä varustettu ihanuus.

Kun Chivonin sisko saa kuulla, että hänen veljensä seurustelee Samanthan kanssa, kaikki hajoaa käsiin. Chivonin sisko sanoo, ettei halua veljensä kumppaniksi vaaleaihoista naista. Sisko on kuitenkin ystävä Samanthan kanssa. Tähän Samantha reagoi haukkumalla Chivonin siskon ravintolan tarjontaa. Lisäksi hän sanoo, että tällä on "iso, musta takapuoli".

6. Venäläinen "rakkaustarina"

Viimeisellä tuotantokaudella Carrie alkaa seurustella venäläisen taiteilijan Aleksandr Petrovskyn kanssa. Aleksandr ei tee Carrielle juuri lainkaan tilaa elämässään, Carrien ystävät vihaavat miestä eikä pari sano kertaakaan rakastavansa toisiaan. Kaikesta huolimatta Carrie lopettaa työnsä, hylkää ystävänsä ja muuttaa Aleksandrin kanssa Pariisiin. Pariskunnan tyhjän suhteen ja ennakoimattomuuden pitäisi kai olla romanttista. Tai sitten ei.

7. Carrie ei ymmärrä tietokoneita

Carrie kirjoittaa tietokoneella työkseen. Neloskaudella sankarittaremme päättää kirjautua uuteen pikaviestipalveluun. Kun hän eräänä päivänä huomaa ex-poikaystävänsä Aidanin olevan kirjautuneena palvelussa, hän piiloutuu pöydän alle, koska ei halua, että Aidan näkee hänet.

Lähde: Vulture

Sinkkuelämää-sarjan 2. tuotantokauden jaksot ma-to-iltaisin Livillä.

Lue myös:

Uusi Sinkkuelämää-elokuva tekeillä? Tähtien vihjailevat twiitit lietsovat huhuja

Sinkkuelämää-lavastaja sisusti kotinsa hittisarjan tavaroilla

Parinmuodostuksen suurimmat vaikeudet liittyvät seksuaalisen kipinän löytämiseen. Sen vuoksi lähentymistä harjoitellaan Ensitreffit alttarilla -sarjan kulisseissa tarvittaessa asiantuntijan kanssa.

Ensitreffit alttarilla -sarjassa sinkkujen olkapäänä toimii koko kauden ajan joukko rakkauden asiantuntijoita. Nyt viidennellä kaudella mukana ovat seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen, psykologi ja kirjailija Tony Dunderfelt sekä parisuhdekouluttaja Marianna Stolbow.

Sinkut voivat kääntyä tukijoukkojen puoleen milloin tahansa, mutta sarjan kulisseissa tapahtuu myös rakkausvalmennusta, jota ei paljasteta katsojille sarjassa.

”Ollaan reilusti puhuttu seksuaalisuudesta ja siitä, mitä kaikkea se sisältää.”

Tony Dunderfelt on sarjassa asiantuntijana nyt kolmatta kautta. Hän paljastaa Me Naisille, että hän on kaikilla kolmella kaudella järjestänyt ohjelmaan osallistuneille miehille erilaisia kosketusharjoituksia. Hän opettaa miehiä kahdenkeskisesti ymmärtämään naisen psykologiaa.

– Harjoituksiin kuuluu yksinkertaisia vinkkejä siitä, miten naista lähestytään ja kosketetaan – myös seksuaalisella tavalla. Ollaan reilusti puhuttu seksuaalisuudesta ja siitä, mitä kaikkea se sisältää, Dunderfelt kertoo.

Sarjan tuottaja Onerva Österberg on kertonut aiemmin Me Naisille, että seksi ei juurikaan ole osa näkyvää ohjelmantekoa, sillä ohjelmaa ei ole käsikirjoitettu, eikä ennalta ole sovittu, mitä kaikkea siinä käsitellään.

– Olemme tehneet ohjelmaa hyvin pitkälti parien ehdoilla. Meillä on se linja, että jos parit eivät halua puhua asiasta, emme utele siitä, hän sanoo.

Dunderfeltin kosketusharjoituksien ajatus on opastaa ujompia miehiä, jos he eivät tiedä mikä on sallittua tämän kaltaisessa ohjelmassa.

– He voivat myös kysyä minulta apua, että mitä voisi nyt tehdä paremmin, jos seksi ei ole toiminut aiemmissa suhteissa, Dunderfelt sanoo.

”He voivat kysyä apua, mitä voisi nyt tehdä paremmin, jos seksi ei ole toiminut.”

Dunderfeltin mukaan aiempien kausien suhteissa suurimmat kompastuskivet ovat juurikin liittyneet läheisyyden ja kipinän puuttumiseen. Pareilla saattaa olla parinmuodostusvaiheessa paljon yhteistä, mutta valitettavasti papereilla yhteensopiminen ei aina riitä.

– Nykysuhteiden vaikeudet liittyvät siihen, että parien välillä ei ole kipinää. Ennen riitti, että puolisolla oli hyvä työ.

Se on suurin vaikeus myös sarjan ammattilaisten työssä: läheisyyttä ja kipinää ei voi testata etukäteen.

 

Uusi sarja Yliopistollinen eläinsairaala näyttää erilaisia hoitotoimenpiteitä lemmikeille, joista omistajat haluavat pitää hyvää huolta. Ensimmäisessä jaksossa selvitellään koiraneidin kiusallista vaivaa.      

IS TV-LEHTI: Leikkauspöydällä on tiibetinspanieli, jolta otetaan koepalaa maksasta. Jos ei ole itse terveydenhoidon ammattilainen, niin leikkauksen katsominen on usein vaikeaa, oli operaation kohteena ihminen tai eläin – kuten tässä tapauksessa.

Uusi sarja Yliopistollinen eläinsairaala näyttää erilaisia hoitotoimenpiteitä lemmikeille, joista omistajat haluavat pitää hyvää huolta.

– Omistajan kannattaa luottaa itseensä. Osa lemmikeistä osaa peittää huonon kunnon, mutta jos eläimen kanssa tulee olo, ettei kaikki ole niin kuin pitää, on asia hyvä tutkituttaa. Ja vaikka eläin ei valita, mutta esimerkiksi ontuu, niin onhan se oire jostain, sisätauteihin erikoistunut eläinlääkäri Jenni Sukura sanoo.

Alkujaksossa eläinsairaalaan tuodaan weimarinseisoja Elsa, jolla on virtsaamisongelmaa. Vaikka omistaja tietää sen voivan olla ohimenevää, hän tahtoo, että nuori koira tutkitaan kunnolla vakavan taudin poissulkemiseksi.

Ohjelmassa mukana oleva Jenni Sukura on ollut töissä Viikin Yliopistollisessa eläinsairaalassa vuodesta 2012. Sitä ennen hän työskenteli pienemmillä klinikoilla.

– Eläinsairaalassa on runsaasti erityisosaajia, joiden kanssa on hyvä neuvotella eri potilastapauksista. Omaan alaan keskittyminen on myös helpompaa kuin pienellä vastaanotolla, hän kuvailee.

”Viikissä huomasin, että sisätautien selvittäminen ja niiden hoito ovat salapoliisityötä melkein kuin House-sarjassa.”

Pieneläinlääkäriksi Sukura halusi, sillä hän on koiraihminen. Kotona on kaksi parsonrussellinterrieriä.

– Viikissä huomasin, että sisätautien selvittäminen ja niiden hoito ovat salapoliisityötä melkein kuin House-sarjassa, ja ala alkoi kiinnostaa erikoistumismielessä.

Jenni Sukura kertoo, että hänen eksoottisimpia hoidokkejaan ovat olleet joutsenet. Hänen aviomiehensä, eläinlääkäri Okko Sukura puolestaan sai viime joulun alla hoidettavakseen todellisen erityistapauksen, kun Helsingin Sea Lifen sähköankerias Raipe nielaisi taskulampun. Raipen hoito vaati melko erikoisia toimenpiteitä, sillä sen tuottama sähkövirta on hyvin voimakas. Okko Sukura on vaimonsa tavoin mukana uudessa ohjelmassa.

Suomalaisessa eläinsairaalasarjassa meno on ulkomaisiin versioihin verrattuna asiallista, eivätkä tilanteet kuohu. Maallikko voi ihmetellä, miten eläinlääkäri pysyy rauhallisena, kun esimerkiksi pitää lopettaa lemmikin elämä.

– Ilman tunteita ei kukaan eläinlääkäri selviä työstään. Mutta jos eläin on vakavasti sairas, ja ennuste kertoo kärsimyksestä, on sillä oikeus saada lähteä elämästä rauhassa. Eläin ei osaa suunnitella tulevaisuutta ja toivoa, että jospa tästä vielä paranisi. Sillä on rajattu todellisuus, ja se voi olla pelkkää kipua.

Yliopistollinen eläinsairaala, TV2 klo 20.00