Heikki Paasosekka on Idolsin myötä jo ennestään kokemusta laulukilpailun juontamisesta. Kuva: Jonna Öhrnberg
Heikki Paasosekka on Idolsin myötä jo ennestään kokemusta laulukilpailun juontamisesta. Kuva: Jonna Öhrnberg

Heikki Paasonen korvaa Axl Smithin Voice of Finland -ohjelman juontajana.

Heikki Paasonen hyppää Voice of Finlandin uudeksi juontajaksi Axl Smithin tilalle. Ensimmäinen Heikin juontama jakso nähdään pitkänäperjantaina 25. maaliskuuta, jolloin Voice of Finlandin livelähetykset alkavat Turun Logomossa.

– Kaikki ajatukseni ovat jo tuossa perjantaissa. Jeesukselle se oli aika pitkä. Saa nähdä kuinka pitkä siitä tulee Paasoselle, juontaja nauraa ja kertoo lukeneensa käsikirjoitusta jopa kuntopyörää polkiessaan.

Vaikka Heikillä on muun muassa Idolsin ja Putouksen myötä paljon kokemusta suorien tv-lähetysten juontamisesta, tunnustaa hän tällä kertaa jännittävänsä erityisesti. Juontopesti lankesi hänelle pikavauhtia, kun ohjelmaa jo useamman kauden juontanut Axl Smith ilmoitti viikko sitten vetäytyvänsä tehtävästä seksinauhakohun takia.

"En oikein haluaisi lähteä sörkkimään toisten ohjelmaa."

Niin innoissaan kuin Heikki uudesta tehtävästä onkin, sen vastaanottaminen ei ollut täysin mutkatonta.

– Toki tämä tilanne on kaukana ideaalista. Ensimmäinen ajatukseni oli, etten oikein haluaisi lähteä sörkkimään toisten ohjelmaa. Vaikka kaikille on selvää, että jonkun ne työt on tehtävä, tulee silti olo, että tulee toisen tontille. Mutta Axl ei niitä duuneja pysty nyt tekemään ja silloin pitää askista kaivaa uusi ihminen. Olen imarreltu, että minuun otettiin yhteyttä vaikeana aikana, hän sanoo.

Luvassa itkuisia twiittejä?

Heikin aikoo suhtautua tehtävään sen vaatimalla huumorilla ja vakavuudella ja säilyttää ohjelman korkean tason. Hän sanoo ymmärtävänsä myös sen, että Axlin faneille juontajavaihdos voi olla kova paikka.

– Jotkut ihmiset saattavat kaivata Axlia, enkä ihmettele sitä. Olen ihan valmis ottamaan vastaan itkuisia twiittejä. Mutta täytyy muistaa, että tässä ohjelmassa on kuitenkin minun tai Axlin sijaan kyse kilpailijoista, jotka yrittävät muuttaa elämäänsä.

Politiikassa saa mokata, viihdealalla ei

Axlin tapaus on muistuttanut myös Paasosta viihdealan raadollisuudesta.

– Jopa politiikassa on helpompi tulla takaisin, jos mokaa raskaasti. Se vain menee niin, ja sen jokainen tällä alalla töitä tekevä tiedostaa. On ymmärrettävää, että kanavat haluavat suojella omia ohjelmiaan ja olla sekoittamatta niitä ikäviin juttuihin. Pitää muistaa, että tässä kyseisessä tapauksessa kenellekään ei ole sattunut mitään ennalta arvaamatonta onnettomuutta, vaan asiat ovat seurausta omista päätöksistä.

"Pelottaako? Ehdottomasti."

Heikki sanoo, ettei hänen tarkoituksensa ole lähteä muuttamaan ohjelmaa.

– Mutta en ole Axl, eikä hänen apinoimisensa auta ketään. Tykkäsivät jotkut siitä tai ei, niin Voicessa alkaa nyt uusi aika. Pelottaako minua? Ihan ehdottomasti. Mutta se on vain hyvä asia.

The Voice of Finland Nelosella perjantaisin klo 20.00

Seitsemän sinkkumiestä ja -naista muuttaa kahdeksaksi viikoksi saman katon alle. Tavoitteena on tietysti löytää Se Oikea. Vaikka väkisin.

IS TV-LEHTI:  Spouse House on talo, jonne kutsutaan seitsemän naista ja seitsemän miestä avioitumaan. Kihlat ja häät ovat tavoite, joka houkuttelee naimahaluisia paikalle tositarkoituksella.

Tämä realitysarja on hivenen inhimillisempi kuin Ensitreffit alttarilla, sillä tutustumiseen on aikaa 8 viikkoa.

Siihen inhimillisyys loppuukin. Kosiminen on nimittäin pakollista tai joku saa talosta potkut.

Mitä pidempään talossa majailee ja altistuu kolmio- ja neliödraamoille, sitä vaikeampaa on haluta kenenkään kanssa naimisiin.

Toisaalta aidot tunteet palkitaan! Jos kaikesta huolimatta lempi leiskuu, on televisioshow läpikotainen testi rakkaudelle.

Tosi-tv:n tapaan ohjelmaa on tekemässä joukko ”asiantuntijoita”. On psykologia ja tunneterapeuttia, ja itse sinkut on poimittu mukaan huolellisella käsityöllä ja tieteellisiin todennäköisyyslaskelmiin pohjautuvilla match-menetelmillä.

”Kun menimme deittini kanssa ravintolaan, kamerat kuvasivat ja kaikki tuijottivat. Se oli kamalaa!”

Suhteiden pysyvyyttä helpotetaan myös sillä, että Los Angelesissa kuvatun sarjan kaikki sinkut ovat kotoisin samalta seudulta – tällä kaudella Chigacosta.

Ensimmäisessä jaksossa tutustutaan ja jo ihastutaankin. Sinkut ovat keskimäärin 30-vuotiaita, hyvissä ammateissa ja tarpeeksi hyvän näköisiä, jotta kukin saisi tasaisesti huomiota. Mukana on totta kai myös ärsyttäviä henkilöitä.

Ei paljasteta, kuinka kävi palomies Jimmy Breretonille, yhdelle lemmentalon asukkaista, mutta jälkeenpäin hän on kuvaillut talon tunnelmaa hyvin stressaavaksi.

– Kamerat olivat vieressä koko ajan, samoin mikrofonit. Emme saaneet käyttää puhelinta tai internetiä. Kun menimme deittini kanssa ravintolaan, kamerat kuvasivat ja kaikki tuijottivat. Se oli kamalaa!

Salamarakkauden talo, Frii pe klo 20.00

Uutuussarjassa Lea, 74, ja Pentti, 91, haluavat oppia tietokoneen käyttöä. Apuun saapuu muotiblogaajana tunnettu naaG.

IS TV-LEHTI: 91-vuotias Pentti on yksi tulevan kevään tv-tähdistä uutuusohjelmassa Seniorit somessa.

Pentti haluaa oppia käyttämään paremmin internetiä – erityisesti hän haluaisi oppia lähettämään valokuvia sekä soittamaan videopuheluita omalle rakkaalleen Lealle, 74.

– Pentille pitäisi saada Skype. Se on asennettu sinne koneelle, mutta se ei ole jotenkin toiminnassa, Lea selvittää uutuusohjelmassa.

”Me jäämme ihan nuijiksi, kun tulee pienikin este.”

Pentti ja Lea saavat apua nettiajan konkarilta, videobloggaaja eli tubettaja Janne Naakalta. Hän on yksi niistä nuorison fanittamista tubetähdistä, jotka opettavat kevään aikana senioreita netin käytössä.

– Tämä on tosi pinnalla oleva aihe, kun monesti seniorit jäävät asioiden ulkopuolelle, sillä monet asiat tapahtuvat nykyään netissä, Janne sanoo.

– Hienoa ohjelmassa on myös se, että saan viettää aikaa senioreiden kanssa. Vaikka opetan heitä, uskon, että opin heiltä jopa itse enemmän.

Pentti ja Lea osoittautuvat niin mainioiksi senioreiksi, että Janne haluaisi tehdä heistä jopa tubettajia. Kumpikin osoittautuu hyvin humoristiseksi persoonaksi.

– Voin itsekin ottaa oppia 91-vuotiaan Pentin elämänasenteesta: hän on niin myönteinen kaikessa, ja netin opettelussakin hän on ollut tosi kärsivällinen, Janne kehuu.

Netin opettelussa lähdetään liikkeelle ihan perusasioista, sillä Pentillä ja Lealla on monta pulmaa.

– Me jäämme ihan nuijiksi, kun tulee pienikin este. Emme pysty sitä ratkaisemaan. Kun yritän googlata jotain, niin olen ihan torvi niissä asioissa, kiteyttää Lea ongelmat.

”Penallahan tuo Facebookin käyttö on hyvin vilkasta. Siellä tulee sydämiä, ja naiset laittaa Penalle, että ihana Pena.”

Facebook nousee myös pariskunnan keskustelunaiheeksi.

– Penallahan tuo Facebookin käyttö on hyvin vilkasta. Siellä tulee sydämiä, ja naiset laittaa Penalle, että ihana Pena, Lea kertoo.

– Mutta olen sanonut niille, että ei saa laittaa, kun olen yhden naisen mies, Pena jatkaa.

61 vuotta aviossa ollut Pentti oli pitkään yksin vaimonsa kuoltua, mutta lähti lopulta lastensa painostuksesta ulos seuraelämään ja löysi Lean.

He ovat pitäneet yhtä kuusi vuotta ja vierailevat toistensa luona päivittäin. Nyt he haluaisivat oppia soittamaan toisilleen videopuheluita.

Yhdessä he myös miettivät, millaisilla filttereillä Pentti saisi rypyt häviämään.

Janne tuo pariskunnalle tabletit, joilla Pentti ja Lea opettelevat FaceTime -puheluita ja muiden applikaatioiden käyttöä, kunhan oppivat ensin tabletin pyyhkäisytekniikan ja saavat laitteen auki. Yhdessä he myös miettivät, millaisilla filttereillä Pentti saisi rypyt häviämään.

Erityisen iloisiksi Lea ja Pentti tulevat, kun he tekevät yhteisen YouTube-videon Jannen kanssa.

– Näitä haluamme tehdä lisää!

Seniorit somessa, TV1 to klo 20.00

1. Hanki toimivat laitteet.

Jos kotona on useampi laite, laitteiden on hyvä olla samanmerkkiset, jotta ne saa synkronoitua helposti keskenään.

2. Muista kärsivällisyys.

Vaikka joku asia menisi väärin, älä mene paniikkiin äläkä painele kaikkia nappuloita. Se pahentaa tilannetta.

3. Pyydä rohkeasti apua.

Uuden laitteen tai toiminnon opettelu on kaikille aluksi vaikeaa. Monille voi olla iso kynnys opetella uusi asia, mutta pyydä rohkeasti apua.