He sekä 12 muuta kisaavat The Voice of Finlandin voitosta. Kuvat ja videot: Nelonen
He sekä 12 muuta kisaavat The Voice of Finlandin voitosta. Kuvat ja videot: Nelonen

Tuleeko The Voice of Finlandin finaalista nuorten naisten taisto? Äänestä suosikkiasi!

The Voice of Finlandin livelähetysten kilpailijat ovat nyt selvillä. Ensimmäinen suora lähetys Turun Logomosta nähdään Nelosella pitkänäperjantaina 25.3.

Jatkoon päässeiden joukossa on monta nuorta naista, mutta uppoavatko heidän esityksensä liveyleisöön vai vetävätkö konkarit pidemmän korren?

Olli Lindholmin tiimi

Lilja Tzoulas

Lilja on yksi kisan yllättäjistä. Ollin valmennettava on parantanut suorituksiaan jakso jaksolta, mutta esiintymiskokemusta nuorella naisella ei juuri ole. Nähtäväksi jää, syttyykö tähti live-yleisön edessä.

2495520

Ilona Gill


Superhurmaava ja lahjakas Ilona on vakuuttanut jokaisella esityksellään. Hänessä on jotakin taianomaista. Vain 16-vuotiaan Ilonan kilpailumenestyksessä ratkaisevat varmasti paljon biisivalinnat – niiden on osuttava nappiin, jotta yleisö syttyy.

Jessica Uussaari


Jessica sai Ollin murtumaan tulkinnallaan Maailma on kaunis -kappaleesta, ja hän vetoaa varmasti muihinkin suomipopin ja -iskelmän kuuntelijoihin. Mutta onnistuuko hän varmasti erottumaan tarpeeksi muista lahjakkaista laulajista?

Suhyun Kim


Olli on ollut alusta saakka hurmaantunut Etelä-Koreasta Suomeen opiskelemaan muuttaneesta Suhyunista. Hän on taitava laulaja, mutta teknisesti liian haastavat kappaleet saattavat viedä huomion tulkinnalta, kun kappaleiden laulukieli on englanti.

Redraman tiimi

Margarita Kondakova


Margarita on osoittanut olevansa taitava laulaja, mutta liveissä häneltä odottaisi näkevänsä jotakin uutta. Biisivalinnat muodostuvat hänenkin kohdallaan olennaisiksi jatkon kannalta.

Anna Karlsson


Redrama yllätti valitsemalla Annan jatkoon kaikkien suosikin Ilona Gillin sijaan. Anna onkin onnistunut tuomaan itsestään peliin aina hieman jotakin uutta – toivottavasti sama tahti jatkuu myös live-esityksissä.

Meri Vahtera


Viimeistään Merin tulkinta Irinan Hiljaisuus-kappaleesta vakuutti siitä, että nainen kilpailee voitosta tosissaan. Hän on vakuuttava niin esiintyjänä, laulajana kuin tulkitsijanakin.

2524949

Alex Ikonen


Alex on ollut kisan aikana tasaisen hyvä, mutta nyt pitäisi jäädä tosissaan mieliin. Riittääkö nuoren miehen charmi hurmaamaan liveyleisön ja kotikatsojat?

Tarja Turusen tiimi

Ilari Hämäläinen


Ilari on yksi kisan konkareista, mikä on hänelle sekä etu että rasite. Jos kappalevalinnat menevät nappiin, on hyvin mahdollista, että mies mittelee kisan voitosta.

2495509

Suvi Åkerman


Huikeaääninen Suvi on yllättänyt kaikki esityksillään, jotka ovat yhtä aikaa vaikuttavia sekä vaivattomia. On kuitenkin arvoitus, miten kokemattomuus vaikuttaa hänen live-esiintymisiinsä. Jos pää pysyy kylmänä, hänessä on voittaja-ainesta.

2508980

Alisa Manninen


Alisa on kisan viihdyttäjä – ikinä ei voi tietää, millainen spektaakkeli on luvassa, kun nainen esiintyy. Riittääkö se sitten voittoon? Se jää nähtäväksi.

Kerttu Suonpää


Kertulla on tahtoa voittaa kisa, mutta näkyykö se jo yliyrittämisenä? Jos Tarja saa valmennettavansa rentoutumaan, Kertussakin on aineksia vaikka mihin.

Michael Monroen tiimi

Daniel Sanz


Danielilla on hyvä ääni ja enemmän lavaenergiaa kuin kaikilla muilla yhteensä, mutta hänen biisivalintansa ovat jääneet aika latteiksi. Liveissä voidaankin nähdä joko tuttua bilepoppia tai jotakin uutta – toivottavasti myös jälkimmäistä.

Jarkko "Jarkkis" Kujanpää


Missä tämä kaveri on luurannut kaikki vuodet? Iso, huikea ääni ja erikoinen persoona jäävät mieliin. Onko Jarkkis jo liiankin erikoinen hahmo voittaakseen kisan? Ei kai nyt sentään.

2509009

Tuomas Junnikkala


Finaalin raspikurkku on ollut tähän mennessä tasaisen varma suorittaja, mutta hän saattaa vielä tuoda esiin uuden puolen itsestään. Toivottavasti niin!

Riikka Jaakkola


Vain 16-vuotias Riikka on yksi kisan kiinnostavimmista osallistujista. Huikeaäänisellä laulajalla on varmasti vielä paljon näytettävää, mutta onko vielä sen aika? Tämä nuori nainen on arvoitus.

Kysely

Kuka on voittajasuosikkisi?

Jarkko Kujanpää
Jarkko Kujanpää
15.3%
Ilari Hämäläinen
Ilari Hämäläinen
13.1%
Suvi Åkerman
Suvi Åkerman
9.7%
Tuomas Junnikkala
Tuomas Junnikkala
9.3%
Ilona Gill
Ilona Gill
8.2%
Jessica Uussaari
Jessica Uussaari
8.2%
Meri Vahtera
Meri Vahtera
7.8%
Riikka Jaakkola
Riikka Jaakkola
6.7%
Alex Ikonen
Alex Ikonen
5.6%
Kerttu Suonpää
Kerttu Suonpää
4.1%
Daniel Sanz
Daniel Sanz
3.7%
Suhyun Kim
Suhyun Kim
2.2%
Lilja Tzoulas
Lilja Tzoulas
2.2%
Anna Karlsson
Anna Karlsson
1.4%
Alisa Manninen
Alisa Manninen
1.1%
Margarita Kondakova
Margarita Kondakova
0.7%
Ääniä yhteensä: 267

Georg Elser yritti murhata Hitlerin vuonna 1939. Oliver Hirschbiegelin draama pohtii, toimiko Elser yksin.

IS TV-LEHTI: Oliver Hirschbiegelin ohjaama Elser (2015) on yksi lukemattomista Adolf Hitlerin murhayrityksistä kertovista elokuvista – ja yksi niistä lukuisista, joiden varsinaisista lopputuloksista jälkimaailmalla ei ole paljon epäselvyyttä.

Kenties sen vuoksi ohjaaja hoitaa elokuvassa attentaatin pois melkein alta aikayksikön – ja keskittyy sen jälkeen kertomaan tekijästä ja hänen taustoistaan.

Hirschbiegel nousi kuuluisuuteen Hitlerin viimeisistä vaiheista kertovalla ohjaustyöllään Perikato (2004). Tuskin minkään elokuvan materiaalia on kierrätetty niin paljon nettilevityksessä kuin Perikatoa ”Hitler kuulee”-variaatioiden merkeissä.

Menestyksen jälkeen Hirschbiegel suuntasi englanninkielisille markkinoille, mutta monen kaltaisensa tavoin otti enempi takkiinsa esimerkiksi meilläkin nähdyllä tv-elokuvalla Dianasta (2013). Sen jälkeen on varmasti tuntunut hyvältä vaihtoehdolta palata Hitler-filmien pariin.

Georg Elserin (vetoava Christian Friedel) toteuttama murhayritys tapahtui marraskuussa 1939 Münchenissä. Monissa maissa Hirschbiegelin elokuvaa on levitetty nimellä ”13 minuuttia”: sen verran attentaatti kesti ennen kuin muun maailman harmiksi epäonnistui – kun Hitler ehti poistua paikalta.

Toimiko Elser yksin? Tätä katsojien melko varmasti tietämää seikkaa hänen natsikuulustelijansa selvittävät lopun elokuvaa samalla kun takaumissa kerrotaan hänen vaiheistaan pienen maalaiskylän kelloseppänä ja soittoniekkana.

Valitettavasti kokonaistarina natsismin noususta ja myös rakastettunsa puolesta kamppailevan Elserin vastarinnasta ei ole kovinkaan vivahteikas. Elokuva myös jättää harmittavia aukkoja. (110)

Elser, Teema & Fem ke klo 22.00

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia.  Kuva: Yle kuvapalvelu
Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kuva: Yle kuvapalvelu

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa seurataan Miaa ja Jenniä. Kokevatko he  tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan?

IS TV-LEHTI: Kahden suomalaisen naisen tarinat avaavat sitä syvyyttä, johon päihderiippuvaisuus ja masennus uhkaavat pudottaa, vaikka vuosien jälkeen jo näyttäisi paremmalta. Molemmat, Mia ja Jenni, ovat joutuneet luopumaan lapsistaan, ja se on jättänyt syvän jäljen.

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa lapset eivät ole estradilla, mutta heihin liittyy se, kuinka nousu synkästä kuilusta on kummankin naisen kohdalla tapahtunut. Toki katsotaan myös syihin, miksi kuiluun on kompastuttu: amfetamiini, heroiini, itsetuhoisuus, masennus, rikkonaiset perheet.

Esimerkiksi Mialla, joka kuvailee heroiinia suureksi rakkaudekseen, on muistoja, joissa hän tyttösenä meni kertomaan baariin äidille ja isäpuolelle itkevästä pikkusiskosta. Isäpuoli kantoi raivostuneena kotiin tukasta roikottaen.

Jenni taas masentui lapsensa syntymän jälkeen, eikä osaa pitää haluamallaan tavalla yhteyttä nyt jo murrosikäiseen tyttäreensä. Hän pelkää, mitä tälle on äidistä kerrottu. Koiraa hellivällä Jennillä on kuitenkin unelmia liittyen lapsiin, ja ne auttavat jaksamaan.

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kun on kokenut huumepumpulin, on merkityksellisten tunteiden löytäminen perusasioista hankalaa ja erilaista mutta täysin pakollista.

Kokevatko Mia ja Jenni tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan? Hyvin valittu musiikki syventää toivon tunnelmaa mutta muistuttaa myös elämän arvaamattomuudesta.

Docstop: Piikki sydämessä, TV1 ti klo 20.00