Toisella kaudelle suhteensa testiin laittavat Elina ja Juho, Noora ja Lauri, Ida ja Roope sekä Satu ja Mika. Kuva: Nelonen
Toisella kaudelle suhteensa testiin laittavat Elina ja Juho, Noora ja Lauri, Ida ja Roope sekä Satu ja Mika. Kuva: Nelonen

Temptation Island Suomi -sarjan toisella tuotantokaudella kamerat seuraavat pariskuntia vuorokauden ympäri.

Temptation Island Suomi -sarjan uudella kaudella on tekijöiden mukaan luvassa hurjaa kyytiä heti alusta asti.

– Toisella kaudella rajoja koetellaan ensimmäisestä jaksosta lähtien. Homma lipsuu lähes kaikilla pareilla kuin huonosti voideltu suksi. Ykköskausi nosti riman tosi korkealle, ja rehellisesti sanoen pelkäsin, että onnistummeko enää pääsemään samaan. Pelko osoittautui nopeasti turhaksi, sillä nyt on tarjolla kaikkien aikojen kausi, ohjelman juontaja Sami Kuronen sanoo ohjelman tiedotteessa.

Tällä kertaa kamerat seuraavat tapahtumia kaikkialla ja kaiken aikaa.

He ovat ohjelmaan osallistuvat parit

SATU PENTIKÄINEN JA MIKA VIERIKKO, TAMPERE

Kolme ja puoli vuotta sitten netissä tavannut pari on kärsinyt arkielämässään Sadun mustasukkaisuudesta. Kirjapainoalalla työskentelevä Mika, 39, houkutteli rakennusalallla työskentelevän Sadun, 32, mukaan ohjelmaan hieman kepulikonstein. Pariskunta on laatinut selkeät, mutta melko vapaat säännöt siitä, mitä saarella saa tehdä. Houkutuksen käydessä kovaksi saa käydä jopa iholle.

Erityistä: Mika vietää normaalielämässä runsaasti aikaa naispuolisten tuttaviensa seurassa, mikä tekee usein Sadun mustasukkaiseksi.

NOORA PURSIAINEN JA LAURI AHOLA, LAHTI

Puhelinmyyjänä työskentelevä Noora, 20, tapasi Laurin, 20, puolitoista vuotta sitten juhlissa. Ensimmäinen yhteinen kostea ilta muuttui kahdeksi kosteaksi viikoksi.

Erityistä: Noora on alkanaut kaivata biletystä vakaampaa elämää. Kysymys on, onko nykyinen kumppani se, jonka kanssa kannattaa ottaa seuraava askel.

ELINA VEPSÄLÄINEN JA JUHO VUORELA, IMATRA

Samassa paperitehtaassa työskennelleet Elina, 26, ja Juho, 29, ovat olleet yhdessä kolme vuotta. Omakotitalossa asuva pari kihlautui heti kolmen kuukauden seurustelun jälkeen. Tiiviisti yhtä pitänyt pari on ollut pisimmillään toisistaan erossa vain viikon.

Erityistä: Pari haaveilee jo häistä ja perheestä, mutta haluaa katsoa, herääkö Juhossa yllättäviä tunteita kolmen viikon eron aikana.

IDA MYLLYNIEMI JA ROOPE KAHLOS, VAASA

Teini-ikäisenä seurustelun aloittanut pari on ollut yhdessä jo kolme vuotta. Lähihoitajana työskentelevä Roope, 19, on rikkonut Idan, 20, luottamuksen aiemmilla sähläilyillään. Kaksikko onkin sopinut tiukoista säännöistä: toisten kanssa nukkuminen ja suuteleminen ovat ehdottomasti kiellettyjä.

Erityistä: Idan mukaan heidän suhteessaan on luottamuspulaa puolin ja toisin. Mutta Roope myöntää, että ohjelmaan osallistuminen on hänelle suurempi testi.

Häitä ja eroja

Viime vuonna ohjelmasta syntyi todellinen ilmiö.

Rita Niemi-Manninen ja Aki Manninen menivät naimisiin puoli vuotta ohjelman kuvausten jälkeen. Nyt kaksikolla on Livillä oma ohjelma Ritan ja Akin rakkausdieetit. Sen lisäksi heidän Ritan ja Akin lemmenkoulu -videobloginsa ilmestyy Me Naisten sivuilla.

Ohjelman aikana neljästä parista erosi yksi, kun Jasminan ja Simon välit kylmenivät heti kuvausten alussa.

Temptation Island Suomi 23.3. alkaen keskiviikkoisin ja torstaisin Nelosella klo 21.00

Korkeushyppääjä Patrik Sjöberg voitti maailmanmestaruuksia ja olympiamitaleja. 40 vuotta uransa jälkeen Sjöberg hoitaa lapsuutensa traumaa terapiassa.

IS TV-LEHTI: Vuonna 1987 ruotsalainen korkeushyppääjä Patrik Sjöberg (s. 1965) oli huipulla. Hän hyppäsi maailmanennätykseksi 242 senttiä kotiyleisön edessä Tukholmassa ja voitti maailmanmestaruuden Roomassa. Vuonna 1999 päättyneen uransa aikana hän ylsi muun muassa kolmesti olympiamitaleille sekä dominoi sisäratojen EM-kisoja.

Menestysvuosien taustalla oli kuitenkin synkkä salaisuus. Vuonna 2011 Sjöberg julkaisi muistelmateoksen, jossa hän kertoi joutuneensa vuosien ajan seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi.

Hyväksikäyttäjä oli yksi Sjöbergin läheisimmistä ihmisistä: pitkäaikainen valmentaja ja isäpuoli Viljo Nousiainen. Paljastus oli Ruotsissa valtava skandaali, nauttivathan sekä Sjöberg että vuonna 1999 kuollut Nousiainen suurta arvostusta Ruotsin urheilupiireissä.

Asian paljastuminen oli ensimmäinen askel Sjöbergin tiellä kohti mielenrauhaa. Vuonna 2015 hän aloitti terapian käsitelläkseen traumaansa. Tuore ruotsalaisdokumentti Patrik Sjöbergin taakka (Patrik Sjöberg i tearpi, 2017) vie katsojan kolmanneksi pyöräksi Sjöbergin ja psykologi Rebecka Malmin intiimeihin terapiaistuntoihin.

Malmin johdolla Sjöberg avaa lapsuuttaan ja nuoruuttaan, kipeää suhdettaan suomalaiseen Nousiaiseen sekä tapahtumien vaikutusta myöhempään elämään.

Thomas Reckmanin ohjaaman dokumentin sävy on vakava ja rauhallinen. Sosiaalipornoilulle ei anneta onneksi tilaa. Vaikean aiheen takaa pilkistää myös toivoa.

Dokumenttiprojekti: Patrik Sjöbergin taakka, TV1 ma klo 21.30

Parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. 

IS TV-LEHTI:  Iloinen puheensorina käy Akun Tehtaalla Ylöjärvellä yleisön asettuessa paikoilleen lavan eteen asetelluille tuoliriveille. Käynnissä ovat Napakympin kuvaukset. Sarja teki paluun viime syksynä 15 vuoden tauon jälkeen. Napakymppi oli kirjaimellisesti täysi napakymppi, joka keräsi parhaimmillaan liki miljoonayleisön.

Nyt parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. Amorin nuolet sinkoilevat tänä keväänä sunnuntaisin parhaaseen katseluaikaan.

Kari Salmelaisen saappaisiin hypänneellä Janne Katajalla on juontajana ohjelmassa tärkeä rooli. Hän toimii seremonianmestarina, joka ohjaa keskustelua ja kuittailee hyväntahtoisesti osallistujien vastauksille. Komiikkaa syntyy väkisinkin oudoista kysymyksistä ja tahattoman hassuista vastauksista. Yleisössä hurrataan, kun Kataja ja hänen työparinsa pianisti Lenni-Kalle Taipale astuvat estradille. 

”Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun.”

Voiko tv-ohjelmasta löytää tosirakkauden? Näin uskovat ainakin ohjelmassa itsensä likoon laittavat. Viime syksyn saldo parinmuodostuksessa jäi tosin melko laihaksi, ja moni orastava romanssi nuupahti heti Napakymppi-matkan jälkeen.

– Mielestäni kilpailijoilla on ollut oikeat motiivit ohjelmaan lähtiessä. Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun. Vieraan ihmisen kanssa reissuun lähteminen jos mikä on seikkailu, Janne Kataja sanoo.

Ohjelmassa kumppania haetaan keskustellen, ei ulkonäköperustein.

– Uskon, että kun saadaan enemmän pareja prosessiin, niin kyllä tulee täysosumiakin. Se riittää, jos vaikka 40 parista yksi jatkaa yhdessä. Se on sitten Napakympin napakymppi! Kataja hymyilee.

Lenni-Kalle Taipale on samaa mieltä, vaikka tv-ohjelma on parisuhteen muodostukselle melko erikoinen ympäristö.

– Ihmiset ovat mukana aika tosissaan. Toki pitää olla pilkettä silmäkulmassa, mutta ei kukaan ole tullut tänne hakemaan vain ruutuaikaa.

Napakymppi, Nelonen su klo 20.00