Kolmiosainen dokumentti valottaa Chisun uraa. Nyt laulaja on tauolla, eikä tiedä, milloin seuraava levy ilmestyy.

Neljä vuotta sitten laulaja-lauluntekijä Chisu sai puhelun The Rasmus -yhtyeen basistilta Eero Heinoselta. Eero halusi tehdä soolouraa aloittelevasta muusikosta dokumentin.

– Tunsin Eeron entuudestaan ja tiesin hänen tyylinsä. Päällimmäinen ajatukseni oli, että dokumentti olisi ihana muisto itselleni, laulaja kertoo.

Puhelun jälkeen Chisusta eli Christel Sundbergistä on kasvanut yksi Suomen
menestyneimmistä naisartisteista, ja Eero on päässyt seuraamaan häntä niin keikoille, Emma-gaalaan kuin levytysstudiollekin.

– Kameran läsnäoloon tottui, eikä se enää myöhemmässä vaiheessa tuntunut niin hirveän pahalta. Vahdin kyllä koko ajan, mitä suustani päästän, etten huutaisi v-sanaa joka väliin. Koetin siis käyttäytyä niin, että kehtaisin katsoa dokkaria vielä mummonakin, Chisu sanoo.

Uusimman Kun valaistun -albuminsa teon Chisu halusi kuitenkin rauhoittaa kameralta. Kolmiosaisessa dokumenttisarjassa vilautetaan myös Chisun kotia ja yksityiselämää, vaikka haastattelumateriaalia on haalittu vain laulajalta itseltään.

– Dokumentti on vähän kuin iso haastattelu minusta, jossa on paljon kuvituskuvaa. Useimmissa kohtauksissa olen kyllä ihan kaatopaikalta reväistyn ämmän näköinen, kun istun bussissa ilman meikkiä, tötterö päässä.

Tällä hetkellä Chisu pitää taukoa musiikista ja opiskelee taidehistoriaa avoimessa yliopistossa.

– Minulla ei ole mitään suunnitelmia sen suhteen, mitä seuraava levy pitää sisällään tai milloin se julkaistaan. Kaikki on ihan auki!

Chisu – sen näkee silmistä,
AVA ti 13.11. klo 21.00

Pysäyttävä brittidokumentti paljastaa, miten rajua elämä amerikkalaisyliopistojen veljeskunnissa on.

IS TV-LEHTI:  BBC:n This World -sarjaan kuuluva Veljeskuntien rajut huvit (Frat Boys: Inside America's Fraternities, 2016) on pysäyttävä dokumentti amerikkalaisyliopistojen vanhasta perinteestä. 1700-luvun lopulla alkaneisiin järjestöihin on kuulunut suuri määrä merkkihenkilöitä. Veljeskunnissa luodaan elinikäisiä ystävyyssuhteita, joista on hyötyä tulevalla uralla.

Brittidokumentti tarkastelee veljeskuntien pimeämpää puolta, tyttöjen hyväksikäyttöä ja salaisia rituaaleja, joiden seurauksena opiskelijoita on loukkaantunut, useita myös kuollut.

Ovelasti rakennettu ohjelma kulkeekin kunniasta häpeään. Moniääniseen ja objektiiviseen dokumenttiin poimitut kuvat opiskelijakämpissä roikkuvista rintaliiveistä, tanssitangolle ripustetuista alastomista barbie-nukeista ja humalassa heiluvista nuorukaisista kertovatkin omaa kieltään veljeskuntien kulttuurista.

Dokumentissa seurataan Gazoni-perheeseen pyrkivää brittiläistä Jordania. Veljeskunnan pomo Ben ja Jordanin ”isoveli” Raymond kertovat kokelaille asetettavista vaatimuksista. Salaisen rituaalin kohdalla kuvaaminen kielletään.

Marissa kertoo omakohtaisen kokemuksensa yhden veljeskunnan juhlissa tapahtuneesta raiskauksesta.

Kowiakin perhe kertoo Harrison-pojastaan, joka kuoli 19-vuotiaana siirtymäriitissä. Terrence puolestaan loukkaantui hengenvaarallisesti. Hänen asianajajansa Doug Firebaugh on ollut 20 vuotta kiusattujen opiskelijoiden asialla ja kongressiedustaja Frederica S. Wilson ajaa lakialoitetta simputuksen kieltämiseksi.

 Veljeskuntien rajut huvit, TV2 ke klo 22.10

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C Moren suoratoistopalvelussa.