Viimeisessä jaksossa miljonääriksi havittelevat Kari Karjalainen Leppävirralta, Kusti Kaukoniemi Siuntiosta, Erika Pahkala Vantaalta, Harriet Mallenius Riihimäeltä, Maarit Soukka Liedosta ja Lauri Puustinen Jyväskylästä. Kuva: Nelonen
Viimeisessä jaksossa miljonääriksi havittelevat Kari Karjalainen Leppävirralta, Kusti Kaukoniemi Siuntiosta, Erika Pahkala Vantaalta, Harriet Mallenius Riihimäeltä, Maarit Soukka Liedosta ja Lauri Puustinen Jyväskylästä. Kuva: Nelonen

Kauden viimeisessä jaksossa Jaajo Linnonmaa ei ole uskoa erään kilpailijan ratkaisua.

Joskus Haluatko miljonääriksi -ohjelmassa käy niin, että jo ensimmäiset kysymykset ovat itselle liian vaikeita. Näin käy tänään yhdelle kilpailijalle kauden viimeisessä jaksossa.

Karsinnassa hän on todella varma ja osaa 3,01 sekunnissa laittaa planeetat oikeaan järjestykseen aloittamalla aurinkoa lähimpänä olevasta planeetasta.

Mutta varsinaisessa kilpailussa kysymykset ovat hankalia jo toisesta eli 300 euron kysymyksestä lähtien. Toisessa kysymyksessä tiedustellaan, kenen näyttelijän nimi mainitaan Anssi Kelan Milla–hitissä. Kilpailija kuitenkin selviää siitä käyttömällä yleisö-oljenkorren.

"Mietitään vähän, 500 euroa taskussa."

Myös kolmas kysymys on kinkkinen. Siinä kysytään, minkämaalainen vaatemerkki on MAKIA. Kilpailija käyttää tähän 50:50-oljenkorren, mutta siitä ei ole apua. Niinpä hän käyttää myös viimeisen oljenkortensa eli kilauttaa kaverille. Kaveri esittää oman arvionsa ja kilpailija luottaa tähän. Vastaus on oikein.

Tämän jälkeen hän kuuntelee vielä neljännen kysymyksen, joka kuuluu Minkä nimisessä torpassa presidentti Urho Kekkonen syntyi? Tässä vaiheessa hän kertoo juontaja Jaajo Linnonmaalle yllättävän päätöksensä.

– Luulenpa, että mä olen iloinen 500 eurosta.

Jaajo haukkoo henkeään ja pyörittelee silmiään kameralle.

– Mietitään vähän, 500 euroa taskussa – ja sä halusit muutaman marjapensaan laittaa mökin viereen, Jaajo yrittää houkutella kilpailijaa jatkamaan.

Kilpailija ei kuitenkaan pyörrä päätöstään.

– Niin kyllä sillä pari marjapensasta saa.

Haluatko miljonääriksi viimeinen jakso Nelosella la klo 20.00. Ohjelma saa jatkoa syksyllä, ja haku siihen on alkanut.

Putous palaa ruutuun jo 9. kerran. Sen kunniaksi on aika muistella Armi Toivasen, Krista Kososen, Aku Hirviniemen ja muiden vanhojen Putous-tähtien sketsihahmoja.

Putous-ohjelman 9. kausi alkaa MTV3:lla la kello 19.30.

Brittisarjan seitsemännen kauden jaksoissa pohditaan tuttuja teemoja –  Adam päättää ottaa seuraavan askeleen suhteessaan ja David havittelee seurapiirikaunotarta.

IS TV-LEHTI:  Apua! Joko Tina (Leanne Best) on tullut raskaaksi? Ja menettääkö Adam (James Nesbitt) jälleen puolisonsa, kun synnytys alkaa hurjalla tavalla? Yhtäkkiä tosin ollaan hulvattomassa musikaaliesityksessä, jolloin katsoja aavistaa, ettei kaikki ole ehkä sitä, miltä näyttää.

Brittiläisen Rimakauhua ja rakkautta -sarjan (Cold Feet) uusi seitsemäs kausi alkaa hauskasti ja jatkuu sympaattisena jaksona, joka tarjoaa hyvää mieltä ja välillä liikutuksenkin hetkiä.

On hienoa, ettei Mike Bullenin luoma sarja ole menettänyt tenhoaan, vauhtiaan eikä sympaattisuuttaan, vaikka näyttelijäporukka on keski-ikäistynyt kunnolla.

Sarjan uuden kauden kaikki seitsemän jaksoa julkaistiin jo C Moressa kerralla, mutta nyt lineaarisenkin television katsojat pääsevät mukaan.

Adam ja Tina ovat siis pari. Juonikuvion pystyi näkemään heti, kun he tapasivat toisensa viime kaudella, jolloin rakastettu sarja palasi kotikatsomoihin 13 vuoden tauon jälkeen. Tuolloin Adam oli kuitenkin menossa naimisiin aivan toisen naisen kanssa.

Nyt podetaan rimakauhua siitä, pitäisikö uusi suhde nostaa seuraavalle tasolle. Keskeisiä kysymyksiä pohditaan myös ystävyyssuhteiden merkityksestä ja urakäänteistä, joissa tapahtuu melkoisia yllätyksiä.

Mainion purevasti tarinassa komppaa mukana viime kaudella isoon rooliin nostettu jälkikasvu aivan omine rimakauhuineen.

Viisikymppisten Adamin, Jennyn (Fay Ripley), Peten (John Thomson), Karenin (Hermione Norris) ja Davidin (Robert Bathurst) elämä on siis yhtä draamaa ja komediaa edelleen Manchesterissa.

Mahtava uutinen on se, että sarjasta on tekeillä tänä keväänä myös kahdeksas kausi.

Rimakauhua ja rakkautta, MTV3 la klo 21.00