Nainen on yksin avaruudessa 13 kuukautta ja kuinkas käykään? Raskaaksihan siitä tullaan.

Uuden scifi-sarjan Extantin tapahtumat saavat alkunsa avaruudessa, mutta itse pilottijakso alkaa tavallisessa kodissa maan päällä niin huomaamattomasti, että tekee mieli keskeyttää katsominen ja varmistaa, ettei vahingossa ole aloittanut sarjaa väärästä jaksosta. Kun hämmennys menee ohi, Extantin tyylistä alkaa tykätä. Kyseessä ei ole mikään valmiiksi pureskeltu ja katsojaa kädestä pitäen kuljettava sarja. Juoni saa janoamaan lisää infoa, ja tunne säilyy jaksosta toiseen.

Okei, ei se sarjan alussa nähtävä koti nyt aivan tavallinen ole eikä tavallinen ole myöskään siellä leikkivä pikkupoika Ethan (
Pierce Gagnon
). Sarjan varsinainen päähenkilö, astronautti Molly Woods (
Halle Berry
) on vastikään palannut kotiin yli vuoden mittaiselta soolokomennukselta kansainvälisellä avaruusasemalla ja yrittää asettautua takaisin elämään tiedemiespuolisonsa Johnin (
Goran Višnjić
) ja tämän kehittämän lapsirobotin "humanixin" (eli Ethanin) kanssa. Pian selviää sarjan suuri arvoitus: 13 kuukautta yksin avaruudessa viettänyt nainen on raskaana.


Steven Spielbergin
tuottama sarja on tutun oloinen, sillä robottipoika Ethan muistuttaa paljon

A.I. – Tekoäly


-elokuvan kollegaansa Davidia. Aluksi Ethanin ja Johnin pahaenteisiä piirteitä saava juonikuvio tuntuu irralliselta, mutta sarja päätyy kertomaan samaa tarinaa.

Extant on ennen kaikkea Halle Berryn sarja. Ensimmäisessä jaksossa hän on parhaimmillaan takautumissa, joissa lopulta nähdään, mitä avaruudessa oikein tapahtui. Siis nimenomaan nähdään, ei vielä millään lailla ymmärretä. Tälle tarinalle on annettava aikaa ja hyvä niin.

Extant, Sub to klo 22.00

Lue myös:


Seuraava tosi-tv-sarja: Matka Marsiin ilman paluulippua