Tässä he ovat vielä yhdessä, Owen (Kevin McKidd) ja Cristina (Sandra Oh).
Tässä he ovat vielä yhdessä, Owen (Kevin McKidd) ja Cristina (Sandra Oh).

Jakso antaa vihjeitä siitä, miten Cristinan jättämä aukko paikataan.

Jokainen, joka katselee Greyn anatomiaa eikä ole elänyt viimeisiä muutamia viikkoja tynnyrissä, tietää, mikä päivä tänään on. Tänään lausutaan hyvästit Cristina Yangille.

Sandra Oh'n esittämä Cristina on ollut jo vuosia Greyn anatomian paras hahmo. Hän on tyyppi, jonka jokainen tunnistaa: älykäs ja taitava lääkäri, jonka sosiaaliset taidot ovat vähän sitä ja tätä. Se lääkäri, joka ymmärtää huomattavasti paremmin ihmisen elimiä ja niiden toimintaa kuin ihmisen tunteita. Se lääkäri, jonka haluat ehdottomasti viereesi leikkaussalissa mutta jota et todellakaan halua viereesi kertomaan huonoja uutisia. Kymmenen kauden kuluessa Cristina on oppinut tajuamaan, millä tavalla hän eroaa muista, mutta onneksi hän ei ole pohjimmiltaan muuttunut.

Meredith Greyn ja Cristina Yangin ystävyys on ollut yksi Greyn anatomian tukipilareita kaikki nämä vuodet. Joskus sarja on kertonut enemmän siitä kuin mistään muusta ja monesti se on ollut oljenkorsi, kun kerronta on muuten ollut hukkumassa romanttiseen höttöön. Kauden lopuksi tekijät esittelevät parikin tapaa, jolla selvästi aikovat korvata Yangin. Suhtaudumme niiihin epäillen mutta ehkä kuitenkin varovaisen positiivisesti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kun Greyn anatomia alkoi, se kertoi viidestä lääketieteen opiskelijasta, jotka tulivat suorittamaan harjoittelua Seattle Grace -sairaalaan. Kun sarjan 11. kausi alkaa, jäljellä ovat enää Meredith ja Alex.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hyvästi Yang.

Greyn anatomia, ke 25.6. Nelosella kello 21 ja 22.

Sisältö jatkuu mainoksen alla