Elegantti Phryne Fisher viettää viettää iltaa jazzin pyörteissä, kun klubilla tapahtuu murha. Poliisitutkinta lähtee liikkeelle nollasta, mutta nokkela Phryne on jo hajulla tapahtumien kulusta. Kuva: Yle Kuvapalvelu
Elegantti Phryne Fisher viettää viettää iltaa jazzin pyörteissä, kun klubilla tapahtuu murha. Poliisitutkinta lähtee liikkeelle nollasta, mutta nokkela Phryne on jo hajulla tapahtumien kulusta. Kuva: Yle Kuvapalvelu

Upeita pukuja ja 1920-luvun herkullista tunnelmaa tarjoileva Neiti Fisherin etsivätoimisto starttaa TV1:n iltapäivien ohjelmapaikalla, jossa on nähty monta hittisarjaa.

Neiti Phryne Fisher on utelias, itsetietoinen ja aika röyhkeä, mutta kaikin puolin tyylikäs leidi, joka ratkoo murhia 1920-luvun Melbournessa.

Vaikka sarjan tunnelma on melko kevyt, neiti Fisherin menneisyydessä piilee jotakin traagista, johon sarjassa varmasti päästään myöhemmin kiinni. Kotimaassaan suosittu kirjasarja on kääntynyt herkulliseksi tv-draamaksi, joka on kerännyt uskollisen naiskatsojakunnan eri puolilta maailmaa.

Miss Fisher löytää varmasti omat, epookkiin ja kepeisiin rikostarinoihin kiintyneet faninsa Suomestakin. Parasta sarjassa on se, että se on viihteeksi naamioitunutta häpeilemätöntä feminismiä, eli jokaisessa jaksossa käsitellään jollakin lailla naisen asemaa sarjan tapahtuma-aikoihin. Hyvä!

Phryne Fisher ottaa haltuunsa TV1:llä kovan ohjelmapaikan: iltapäivän paraatipaikalla ovat aikaisemmin nauttineet suurta suosiota esimerkiksi Sydämen asialla ja Doc Martin.

Neiti Fisherin etsivätoimisto, TV1 ma 29.6. klo 17.05

Lue myös:

Kyllä Aussit osaavat! MasterChef-kokkien parhaat palaavat ruutuun

Tänään tv:ssä: Rönsyilevä uutuussarja Forrest Gumpin henkeen

Lopeta tv-sarjojen tuijottaminen! Tämä harrastus parantaa elämänlaatuasi

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C Moren suoratoistopalvelussa.

 

IS TV-LEHTI: Tokiossa työmatkalla oleva komea ja menestynyt Sebastian (Ebon Moss-Bachrach) edustaa kannattavaa firmaa, jolla pyyhkii erinomaisesti Japanissa. Vaikka bisnekset sujuvat, miehen menneisyydestä kumpuaa syvä suru.

Hotellilla hän jatkuvasti törmää mysteerisen kauniiseen Claireen (Elisabeth Moss). Heidän välillään on selkeää kemiaa. Kaksi vieraassa maassa kohtaavaa amerikkalaista päätyvät viettämään kiihkeän yön. Kaikki ei ole kuitenkaan siltä, miltä näyttää. Molempien menneisyydestä löytyy asioita, jotka ovat enemmän yhteisiä kuin kumpikaan voisi edes kuvitella.

Pääosaa esittävä Moss-Bachrach on näytellyt Girls-sarjassa. Moss on puolestaan nähty muun muassa The Handmaid’s Tale - ja Mad Men -sarjoissa.

Lyhytelokuvan takana ovat Girls-sarjaa tehneet Lena Dunham ja Richard Shepard.

– Halusin tehdä intiimin rakkaustarinan pienen työryhmän kanssa. Halusin, että se on jotain kaunista suoraan sydämestä. Olin onnekas, koska sain näin hyvät näyttelijät ja sijainti on yhtä romanttinen ja mysteerinen kuin tarina itsessään, Shepard on sanonut projektista.

Tokyo Project, HBO Nordic ma 11.12. alkaen