Tässä Gilmoren tytöt Lauren Graham ja Alexis Bledel vuosituhannen alussa
Tässä Gilmoren tytöt Lauren Graham ja Alexis Bledel vuosituhannen alussa

Enää muutama kuukausi, ja nähdään, mitä Lorelaille ja Rorylle kuuluu. Yksi on kuitenkin Gilmoren tyttöjen joukosta poissa. 

Tammikuussa varmistui, että suosikkisarja Gilmoren tytöt palaa ruutuun kymmenen vuoden tauon jälkeen. Sarjan uusi tuotankokausi ilmestyy suoratoistopalvelu Netflixin kautta.

Perinteistä 22 jakson mittaista kautta ei ole kuitenkaan luvassa. Uusi tuotantokausi koostuu sen sijaan neljästä 90 minuutin jaksosta, joista jokainen kertoo oman, eri vuodenaikaan sijoittuvan tarinansa. Vielä tammikuussa näyttelijöistä ei ollut varmuutta, mutta nyt tiedämme jo enemmän.

GIPHY

Vuosi Lorelain, Roryn ja Emilyn elämästä.

Uuden tuotankokauden viralliseksi nimeksi on varmistunut A Year in the Life, vapaasti käännettynä vuosi elämästä. Netflix on päättänyt lämmitellä sarjan faneja jo etukäteen, sillä uusi tuotantokausi löytyy jo palvelusta – tavallaan. Sarjan aiempien 7 tuotankokauden vierestä löytyy ohjelmapaikka, josta voit lisätä tulevan kauden omalle lempisarjojesi listalle.

Saatavilla on vasta kuvaus: ”Kolme sukupolvea Gilmoren naisia totuttelee vuoden aikana muutoksiin ja purjehtii perhesuhteiden myrkyissä.

Kuva: Kuvakaappaus Netflixistä
Kuva: Kuvakaappaus Netflixistä

Mutta milloin?

Sarjan kuvaukset saatiin loppuun jo toukokuun puolivälissä. Lopullista ilmestymispäivämäärää ei ole virallisesti julkistettu, mutta spekulaatiot jylläävät kuumana.  Tiedossa on varmuudella se, että uusi tuotantokausi ilmestyy tämän vuoden lopulla.

Nick Holmes, yksi sarjan sivuosanäyttelijöistä, meni lipsauttamaan Instgram-postauksen kommentissaan, että tuotankokausi pamahtaa Netflixiin marraskuussa. Tätä julkaisuajankohtaa on puoltanut myös 29. marraskuuta julkaistava Lorelaita esittävän Lauren Grahamin, 49, kirja. Koska teos kertoo kaiken näyttelijän urasta Gilmoren tytöissä, myös uusimassa osassa, on todennäköistä, että se julkaistaa uuden kauden ilmestymisen jälkeen. Kirja on nimetty humoristisesti Talking As Fast As I Can, puhuen niin nopeasti kuin mahdollista, sillä sarjalle ominaista on juuri nopeatempoinen ja nokkela puhe.

Gilmoren tyttöjen Wikipedia-sivulla julkaisupäiväksi on ilmoitettu 22. marraskuuta. Nähtäväksi jää, osuuko se oikeaan. Tähän saakka Netflixin itse tuottamat sarjat ilmestyvät samaan aikaan Yhdysvalloissa ja Suomessa. Toivottavasti myös Gilmoren tyttöjen 8. tuotantokausi.

GIPHY

Yksi on joukosta poissa

Sarjaan palaaminen melkein kymmenen vuoden tauon jälkeen oli merkityksellinen kokemus sarjan näyttelijöille. Lorelain näyttelijä Lauren Graham kuvaili People-lehden haastattelussa, kuinka onnellinen hän oli kuvauksiin palaamisesta ja kuinka täydellinen hänen roolinsa on.

Gilmoren tyttöjen tuotantoryhmän iloista jälleennäkemistä varjosti kuitenkin Edward Herrmannin kuolema. Aivosyöpään 2014 menehtynyt näyttelijä esitti perheen päätä, isoisä Richardia.

Pitkään oli myös epävarmaa, nähtäisiinkö Melissa McCarthyn, 45, näyttelemää Lorelain parasta ystävää Sookieta uudelleen. McCarthyn ura on ollut viime vuodet kovassa nosteessa, ja alkoi vaikuttaa siltä, ettei tämän aikatauluista löytyisi rakoa kuvauksille. Selkkauksesta kehittyi pienoinen draama, kun fanien järkytykseksi McCarthy twiittasi alkuvuodesta, ettei häntä ollut edes kutsuttu mukaan uuteen sarjaan. Juuri ennen kuvauksia McCartneyn osallistuminen varmistui, kaikkien helpotukseksi.

Ketkä päätyvät yhteen?

Kaikki pitävät varmasti peukkuja sille, että Lorelai nähdään onnellisesti yhdessä Luken kanssa.

Suurempi kysymys on, kenen kanssa Rory päätyy yhteen. Uudella tuotankokaudella nähdään nimittäin kaikki Roryn kolme entistä poikaystävää. Milo Ventimiglian, 39, esittämä Jess on rakastettava renttu, ja monien ennakkosuosikki.

 GIPHY

Kolmella viimeisellä kaudella esiintynyt Logan kosi Rorya sarjan päätösjaksossa. Rory antoi Loganille pakit, ja lähti mukaan presidentiksi hakevan Obaman kiertueelle. Logania näyttelee Matt Czuchry, 39.

GIPHY

Roryn ensimmäinen poikaystävä Dean on pitkä, komea ja kiltti. Monien mieleen Supernatural-sarjastakin tutun Jared Padaleckin, 34, hahmo on kuitenkin liian tylsä.

GIPHY

Valmistaudu Gilmoren tapaan

Uutta tuotantokautta odotellessa ehtii hyvin kerrata aikaisempien seitsemän kauden tapahtumat. Vuosien 2000–2007 aikana kuvatut 153 jaksoa kestävät jokainen noin 44 minuuttia. Gilmoremaiseen tapaan tähän 112 tunnin koitokseen kannattaa varata hyvät eväät.

Kysely

Kenen kanssa toivoisit Roryn päätyvän yhteen?

Jessin
Jessin
49.6%
Loganin
Loganin
35.3%
Deanin
Deanin
14.9%
Ääniä yhteensä: 862

Parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. 

IS TV-LEHTI:  Iloinen puheensorina käy Akun Tehtaalla Ylöjärvellä yleisön asettuessa paikoilleen lavan eteen asetelluille tuoliriveille. Käynnissä ovat Napakympin kuvaukset. Sarja teki paluun viime syksynä 15 vuoden tauon jälkeen. Napakymppi oli kirjaimellisesti täysi napakymppi, joka keräsi parhaimmillaan liki miljoonayleisön.

Nyt parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. Amorin nuolet sinkoilevat tänä keväänä sunnuntaisin parhaaseen katseluaikaan.

Kari Salmelaisen saappaisiin hypänneellä Janne Katajalla on juontajana ohjelmassa tärkeä rooli. Hän toimii seremonianmestarina, joka ohjaa keskustelua ja kuittailee hyväntahtoisesti osallistujien vastauksille. Komiikkaa syntyy väkisinkin oudoista kysymyksistä ja tahattoman hassuista vastauksista. Yleisössä hurrataan, kun Kataja ja hänen työparinsa pianisti Lenni-Kalle Taipale astuvat estradille. 

”Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun.”

Voiko tv-ohjelmasta löytää tosirakkauden? Näin uskovat ainakin ohjelmassa itsensä likoon laittavat. Viime syksyn saldo parinmuodostuksessa jäi tosin melko laihaksi, ja moni orastava romanssi nuupahti heti Napakymppi-matkan jälkeen.

– Mielestäni kilpailijoilla on ollut oikeat motiivit ohjelmaan lähtiessä. Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun. Vieraan ihmisen kanssa reissuun lähteminen jos mikä on seikkailu, Janne Kataja sanoo.

Ohjelmassa kumppania haetaan keskustellen, ei ulkonäköperustein.

– Uskon, että kun saadaan enemmän pareja prosessiin, niin kyllä tulee täysosumiakin. Se riittää, jos vaikka 40 parista yksi jatkaa yhdessä. Se on sitten Napakympin napakymppi! Kataja hymyilee.

Lenni-Kalle Taipale on samaa mieltä, vaikka tv-ohjelma on parisuhteen muodostukselle melko erikoinen ympäristö.

– Ihmiset ovat mukana aika tosissaan. Toki pitää olla pilkettä silmäkulmassa, mutta ei kukaan ole tullut tänne hakemaan vain ruutuaikaa.

Napakymppi, Nelonen su klo 20.00 

Putous palaa ruutuun jo 9. kerran. Sen kunniaksi on aika muistella Armi Toivasen, Krista Kososen, Aku Hirviniemen ja muiden vanhojen Putous-tähtien sketsihahmoja.

Putous-ohjelman 9. kausi alkaa MTV3:lla la kello 19.30.