Rory (Alexis Bledel) ja Lorelai (Lauren Graham) ovat edelleen paitsi tytär ja äiti myös parhaat ystävät. Kuvat: Netflix
Rory (Alexis Bledel) ja Lorelai (Lauren Graham) ovat edelleen paitsi tytär ja äiti myös parhaat ystävät. Kuvat: Netflix

Myös paluujaksoista julkaistut uudet kuvat nostattavat odotustunnelmaa.

Ensi perjantaina kiihkeä odotus päättyy ja 2000-luvun alun hittisarja Gilmoren tytöt palaa ruutuun neljällä uudella jaksolla. Fanien iloksi Netflix on nyt julkaissut toisen trailerin paluujaksoista, ja se lupaa hyvää.

Rory (Alexis Bledel) on uusissa jaksoissa vailla työpaikkaa ja etsii suuntaa elämälleen. Trailerissa Babette (Sally Struthers) niputtaa hänet piikikkäästi kotikaupunkiinsa palanneiden kolmekymppisten joukkoon.

– Se on ryhmä nuoria, kaikki suunnilleen sinun ikäisiäsi. He ovat käyneet collegen ja vierailleet sitten oikeassa maailmassa, joka on sylkenyt heidät ulos kuin makunsa menettäneen vanhan purkan. Ja nyt he ovat takaisin vanhoissa huoneissaan, kuten sinä, Babette tykittää.

Auts!

Uudessa trailerissa käy jälleen ilmi, että Lorelai (Lauren Graham) ja hänen äitinsä (Kelly Bishop) ovat Roryn tapaan hukassa. Lorelai  ei enää tiedä, mitä haluaa, ja Emily etsii paikkaansa miehensä Richardin kuoleman jälkeen.

Luonnollisesti videolla vilahtavat myös Roryn komea eksäkolmikko, Lorelain kuuluisa kahvihimo ja Stars Hollow'n pikkukaupungin erikoisia asukkeja. Ja tietenkin Luke (Scott Patterson) palauttaa taas kerran Lorelain maan pinnalle.

Katso hurmaava traileri:

Missasitko edellisen trailerin? Katso se täältä.

Netflix on julkaissut myös lisää kuvia paluujaksoista. Nekin ovat omiaan nostattamaan odotustunnelmaa.

Lorelai ja Emily purkavat paluujaksoissa mutkikasta äiti–tytär-suhdettaan terapiassa. Luvassa on ilmeisesti erinomaista komiikkaa.
Lorelai ja Emily purkavat paluujaksoissa mutkikasta äiti–tytär-suhdettaan terapiassa. Luvassa on ilmeisesti erinomaista komiikkaa.

Nämä asut liittynevät kesäjaksossa nähtävään Stars Hollow -musiikaaliin.
Nämä asut liittynevät kesäjaksossa nähtävään Stars Hollow -musiikaaliin.

Kuten tavallista, Rory ja Lorelai herkuttelevat noutoruualla. Miksei Suomessa ikinä saa sitä tuollaisissa rasioissa?
Kuten tavallista, Rory ja Lorelai herkuttelevat noutoruualla. Miksei Suomessa ikinä saa sitä tuollaisissa rasioissa?

Lorelai, Rory ja Luke viimeisen kuuluisassa dinerissa, missäs muuallakaan!
Lorelai, Rory ja Luke viimeisen kuuluisassa dinerissa, missäs muuallakaan!

Mitenköhän Lorelain ja Luken suhteen käy?
Mitenköhän Lorelain ja Luken suhteen käy?

Pieni joukko ulkomaisia medioita on saanut katsoa paluujaksot ennakkoon, ja arvostelut ovat olleet erinomaisia.

Tiedämme jo, että paluujaksojen neljä viimeistä sanaa ovat merkitykselliset. Gilmoren tyttöjen tekijät pyytävät uudella Twitter-videollaan faneja välttämään spoilausta ja pitämään sanat omana tietonaan, kun jaksot ilmestyvät.

A Year in the Life -minisarja ilmestyy Netflixiin 25. marraskuuta ja sisältää neljä 90 minuutin jaksoa, joista jokainen keskittyy yhteen vuodenaikaan. Emme malta odottaa!

Alexis Bledel ja Lauren Graham markkinoivat sarjaa tyylikkäinä. Kuva: Netflix / API / Marko Greitschus
Alexis Bledel ja Lauren Graham markkinoivat sarjaa tyylikkäinä. Kuva: Netflix / API / Marko Greitschus

Korkeushyppääjä Patrik Sjöberg voitti maailmanmestaruuksia ja olympiamitaleja. 40 vuotta uransa jälkeen Sjöberg hoitaa lapsuutensa traumaa terapiassa.

IS TV-LEHTI: Vuonna 1987 ruotsalainen korkeushyppääjä Patrik Sjöberg (s. 1965) oli huipulla. Hän hyppäsi maailmanennätykseksi 242 senttiä kotiyleisön edessä Tukholmassa ja voitti maailmanmestaruuden Roomassa. Vuonna 1999 päättyneen uransa aikana hän ylsi muun muassa kolmesti olympiamitaleille sekä dominoi sisäratojen EM-kisoja.

Menestysvuosien taustalla oli kuitenkin synkkä salaisuus. Vuonna 2011 Sjöberg julkaisi muistelmateoksen, jossa hän kertoi joutuneensa vuosien ajan seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi.

Hyväksikäyttäjä oli yksi Sjöbergin läheisimmistä ihmisistä: pitkäaikainen valmentaja ja isäpuoli Viljo Nousiainen. Paljastus oli Ruotsissa valtava skandaali, nauttivathan sekä Sjöberg että vuonna 1999 kuollut Nousiainen suurta arvostusta Ruotsin urheilupiireissä.

Asian paljastuminen oli ensimmäinen askel Sjöbergin tiellä kohti mielenrauhaa. Vuonna 2015 hän aloitti terapian käsitelläkseen traumaansa. Tuore ruotsalaisdokumentti Patrik Sjöbergin taakka (Patrik Sjöberg i tearpi, 2017) vie katsojan kolmanneksi pyöräksi Sjöbergin ja psykologi Rebecka Malmin intiimeihin terapiaistuntoihin.

Malmin johdolla Sjöberg avaa lapsuuttaan ja nuoruuttaan, kipeää suhdettaan suomalaiseen Nousiaiseen sekä tapahtumien vaikutusta myöhempään elämään.

Thomas Reckmanin ohjaaman dokumentin sävy on vakava ja rauhallinen. Sosiaalipornoilulle ei anneta onneksi tilaa. Vaikean aiheen takaa pilkistää myös toivoa.

Dokumenttiprojekti: Patrik Sjöbergin taakka, TV1 ma klo 21.30

Parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. 

IS TV-LEHTI:  Iloinen puheensorina käy Akun Tehtaalla Ylöjärvellä yleisön asettuessa paikoilleen lavan eteen asetelluille tuoliriveille. Käynnissä ovat Napakympin kuvaukset. Sarja teki paluun viime syksynä 15 vuoden tauon jälkeen. Napakymppi oli kirjaimellisesti täysi napakymppi, joka keräsi parhaimmillaan liki miljoonayleisön.

Nyt parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. Amorin nuolet sinkoilevat tänä keväänä sunnuntaisin parhaaseen katseluaikaan.

Kari Salmelaisen saappaisiin hypänneellä Janne Katajalla on juontajana ohjelmassa tärkeä rooli. Hän toimii seremonianmestarina, joka ohjaa keskustelua ja kuittailee hyväntahtoisesti osallistujien vastauksille. Komiikkaa syntyy väkisinkin oudoista kysymyksistä ja tahattoman hassuista vastauksista. Yleisössä hurrataan, kun Kataja ja hänen työparinsa pianisti Lenni-Kalle Taipale astuvat estradille. 

”Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun.”

Voiko tv-ohjelmasta löytää tosirakkauden? Näin uskovat ainakin ohjelmassa itsensä likoon laittavat. Viime syksyn saldo parinmuodostuksessa jäi tosin melko laihaksi, ja moni orastava romanssi nuupahti heti Napakymppi-matkan jälkeen.

– Mielestäni kilpailijoilla on ollut oikeat motiivit ohjelmaan lähtiessä. Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun. Vieraan ihmisen kanssa reissuun lähteminen jos mikä on seikkailu, Janne Kataja sanoo.

Ohjelmassa kumppania haetaan keskustellen, ei ulkonäköperustein.

– Uskon, että kun saadaan enemmän pareja prosessiin, niin kyllä tulee täysosumiakin. Se riittää, jos vaikka 40 parista yksi jatkaa yhdessä. Se on sitten Napakympin napakymppi! Kataja hymyilee.

Lenni-Kalle Taipale on samaa mieltä, vaikka tv-ohjelma on parisuhteen muodostukselle melko erikoinen ympäristö.

– Ihmiset ovat mukana aika tosissaan. Toki pitää olla pilkettä silmäkulmassa, mutta ei kukaan ole tullut tänne hakemaan vain ruutuaikaa.

Napakymppi, Nelonen su klo 20.00