Enää reilu viikko ja kolme sukupolvea Gilmoren naisia, Emily (Kelly Bishop), Lorelai (Lauren Graham) ja Rory (Alexis Bledel), palaavat ruutuun! Kuvat: Netflix
Enää reilu viikko ja kolme sukupolvea Gilmoren naisia, Emily (Kelly Bishop), Lorelai (Lauren Graham) ja Rory (Alexis Bledel), palaavat ruutuun! Kuvat: Netflix

2000-luvun alun hittisarjan paluujaksot julkaistaan 25. marraskuuta.

Gilmoren tytöt -hittisarjan paluu lähestyy! A Year in the Life -minisarja ilmestyy Netflixiin 25. marraskuuta ja sisältää neljä 90 minuutin jaksoa, joista jokainen keskittyy yhteen vuodenaikaan.

Koska emme malta vain odottaa aloillamme, tässä uusia asioita paluujaksoista:

1. Hahmoissa on luvassa yllätyksiä

TV Line -sivusto sai nähdä paluujaksot etukäteen ja ihastui näkemäänsä. Tiedämme jo, että moni sarjan suosikkihahmo on mukana jaksoissa. TV Line kertoo kuitenkin, että kaikkia vierailevia tähtiä ei ole vielä paljastettu ja että hauskoja cameo-rooleja on luvassa.

Aikoinaan hittisarjassa nähtiin monia julkkiksia, kuten poliitikko Madeleine Albright. Entinen Yhdysvaltain ulkoministeri onkin sarjan kova fani ja twiittasi vuosi sitten toivovansa, että huhut sarjan paluusta pitävät paikkansa.

Ketäköhän tähtiä paluujaksoihin on saatu mukaan?

2. Paluujaksot kannattaa katsoa moneen kertaan

TV Linen mukaan juoni on sen verran monimutkainen, että paluujaksot kestävät useamman katselukerran. Muuten monia mainioita vitsejä voi mennä ohitse.

Arvion kirjoittanut Michael Aussiello pitää syksyjaksoa onnistuneimpana osana – ja täydellisenä loppuna paluujaksoille ja koko sarjalle.

Lorelai ja Rory hakevat molemmat paluujaksoissa uutta suuntaa elämälleen.
Lorelai ja Rory hakevat molemmat paluujaksoissa uutta suuntaa elämälleen.

3. Lorelain ja Emilyn terapiasessiot naurattavat

Lorelain (Lauren Graham) ja Emilyn (Kelly Bishop) passiivis-aggressiviset sessiot terapeutin vastaanotolla ovat loistokomediaa, TV Line kertoo. Kaksikon kompleksinen äiti-tytärsuhde onkin yksi sarjan parhaita puolia.

4. Dean, Logan ja Jess ovat edelleen komeita

Jos haluat tiirailla, miltä Gilmoren tyttöjen näyttelijäkaarti näyttää nyt, katso Entertainment Weeklyn tuore kuvasarja. Monia faneja kiinnostanee varsinkin Roryn eksien Deanin (Jared Padalecki), Jessin (Milo Ventimiglia) ja Loganin (Matt Czuchry) näyttelijöiden ulkonäkö.

Kenet sinä toivot Roryn valitsevan? Äänestä suosikkiasi! Äänestystämme johtaa edelleen Logan (mikä on Me Naisten toimituksen Jess-fanikerhon mielestä suuri vääryys).

5. Rory saa ”erityisen lopun” yhden eksänsä kanssa

Logania näyttelevä Matt Czuchry kertoo Entertainment Weeklyn haastattelussa, että paluujaksojen loppu on Loganin ja Roryn osalta ”todella, todella erityinen”. Saa nähdä, mitä mysteerinen lausahdus tarkoittaa!

Jess (Milo Ventimiglia) juttelee paluujaksoista julkaistussa kuvassa enonsa Luken (Scott Patterson) kanssa tämän legendaarisessa dinerissa.
Jess (Milo Ventimiglia) juttelee paluujaksoista julkaistussa kuvassa enonsa Luken (Scott Patterson) kanssa tämän legendaarisessa dinerissa.

6. Rory on muuttohommissa

Trailerin ja kuvauksista tihkuneiden kuvien perusteella työtön Rory miettii, mitä oikein haluaa tehdä elämässään. Alexis Bledel sanoo Glamourille, että aikuistunut Rory on menettänyt hieman idealismiaan.

– Ehkä monet aikuiselämän haasteet ovat kuluttaneet häntä, mutta kaiken väsymyksen alla hänessä on yhä ripaus mahtavaa myönteisyyttä, jonka hän ehkä sai kasvaessaan pikkukaupungissa, kuten myös ahkeraa minä pysyn tähän -asennetta, näyttelijä sanoo.

Gilmoren tyttöjen virallisen Instagram-tilin uusi kuva paljastaa, että Rory on myös muuttamassa. Fanit spekuloivat Instagramissa, onkohan Rory muuttamassa takaisin kotiin – ja ihmettelevät, miten paljon naisella on alusvaatteita.

 

On the move. #GilmoreGirls #AYearintheLife

Kuva, jonka @gilmoregirls julkaisi

7. Musikaali pitää sisällään neljä biisiä

Stars Hollow'n asukkaat tekevät paluujaksoissa musikaalin pikkukapungin historian kunniaksi. TV Linen Aussiello kritisoi, että musikaaliosuus on ”kaksi minuuttia liian pitkä” (muuta kriittistä sanottavaa hän ei paluujaksoista keksikään).

Varietyn mukaan musikaali sisältää neljä kappaletta ja nähdään kolmannessa eli kesäjaksossa. Kappaleet säveltänyt Broadway-konkari Jeanine Tesori kertoo Varietylle toivovansa, että myös Gilmoren tytöistä tehtäisiin musikaali. Kannatetaan!

Miss Patty (Liz Torres) ja Babette (Sally Struthers) hoitavat Stars Hollow -musikaalin roolitusta.
Miss Patty (Liz Torres) ja Babette (Sally Struthers) hoitavat Stars Hollow -musikaalin roolitusta.

Enää reilu viikko, ja kaikki salaisuudet ratkeavat!

Seitsemän sinkkumiestä ja -naista muuttaa kahdeksaksi viikoksi saman katon alle. Tavoitteena on tietysti löytää Se Oikea. Vaikka väkisin.

IS TV-LEHTI:  Spouse House on talo, jonne kutsutaan seitsemän naista ja seitsemän miestä avioitumaan. Kihlat ja häät ovat tavoite, joka houkuttelee naimahaluisia paikalle tositarkoituksella.

Tämä realitysarja on hivenen inhimillisempi kuin Ensitreffit alttarilla, sillä tutustumiseen on aikaa 8 viikkoa.

Siihen inhimillisyys loppuukin. Kosiminen on nimittäin pakollista tai joku saa talosta potkut.

Mitä pidempään talossa majailee ja altistuu kolmio- ja neliödraamoille, sitä vaikeampaa on haluta kenenkään kanssa naimisiin.

Toisaalta aidot tunteet palkitaan! Jos kaikesta huolimatta lempi leiskuu, on televisioshow läpikotainen testi rakkaudelle.

Tosi-tv:n tapaan ohjelmaa on tekemässä joukko ”asiantuntijoita”. On psykologia ja tunneterapeuttia, ja itse sinkut on poimittu mukaan huolellisella käsityöllä ja tieteellisiin todennäköisyyslaskelmiin pohjautuvilla match-menetelmillä.

”Kun menimme deittini kanssa ravintolaan, kamerat kuvasivat ja kaikki tuijottivat. Se oli kamalaa!”

Suhteiden pysyvyyttä helpotetaan myös sillä, että Los Angelesissa kuvatun sarjan kaikki sinkut ovat kotoisin samalta seudulta – tällä kaudella Chigacosta.

Ensimmäisessä jaksossa tutustutaan ja jo ihastutaankin. Sinkut ovat keskimäärin 30-vuotiaita, hyvissä ammateissa ja tarpeeksi hyvän näköisiä, jotta kukin saisi tasaisesti huomiota. Mukana on totta kai myös ärsyttäviä henkilöitä.

Ei paljasteta, kuinka kävi palomies Jimmy Breretonille, yhdelle lemmentalon asukkaista, mutta jälkeenpäin hän on kuvaillut talon tunnelmaa hyvin stressaavaksi.

– Kamerat olivat vieressä koko ajan, samoin mikrofonit. Emme saaneet käyttää puhelinta tai internetiä. Kun menimme deittini kanssa ravintolaan, kamerat kuvasivat ja kaikki tuijottivat. Se oli kamalaa!

Salamarakkauden talo, Frii pe klo 20.00

Uutuussarjassa Lea, 74, ja Pentti, 91, haluavat oppia tietokoneen käyttöä. Apuun saapuu muotiblogaajana tunnettu naaG.

IS TV-LEHTI: 91-vuotias Pentti on yksi tulevan kevään tv-tähdistä uutuusohjelmassa Seniorit somessa.

Pentti haluaa oppia käyttämään paremmin internetiä – erityisesti hän haluaisi oppia lähettämään valokuvia sekä soittamaan videopuheluita omalle rakkaalleen Lealle, 74.

– Pentille pitäisi saada Skype. Se on asennettu sinne koneelle, mutta se ei ole jotenkin toiminnassa, Lea selvittää uutuusohjelmassa.

”Me jäämme ihan nuijiksi, kun tulee pienikin este.”

Pentti ja Lea saavat apua nettiajan konkarilta, videobloggaaja eli tubettaja Janne Naakalta. Hän on yksi niistä nuorison fanittamista tubetähdistä, jotka opettavat kevään aikana senioreita netin käytössä.

– Tämä on tosi pinnalla oleva aihe, kun monesti seniorit jäävät asioiden ulkopuolelle, sillä monet asiat tapahtuvat nykyään netissä, Janne sanoo.

– Hienoa ohjelmassa on myös se, että saan viettää aikaa senioreiden kanssa. Vaikka opetan heitä, uskon, että opin heiltä jopa itse enemmän.

Pentti ja Lea osoittautuvat niin mainioiksi senioreiksi, että Janne haluaisi tehdä heistä jopa tubettajia. Kumpikin osoittautuu hyvin humoristiseksi persoonaksi.

– Voin itsekin ottaa oppia 91-vuotiaan Pentin elämänasenteesta: hän on niin myönteinen kaikessa, ja netin opettelussakin hän on ollut tosi kärsivällinen, Janne kehuu.

Netin opettelussa lähdetään liikkeelle ihan perusasioista, sillä Pentillä ja Lealla on monta pulmaa.

– Me jäämme ihan nuijiksi, kun tulee pienikin este. Emme pysty sitä ratkaisemaan. Kun yritän googlata jotain, niin olen ihan torvi niissä asioissa, kiteyttää Lea ongelmat.

”Penallahan tuo Facebookin käyttö on hyvin vilkasta. Siellä tulee sydämiä, ja naiset laittaa Penalle, että ihana Pena.”

Facebook nousee myös pariskunnan keskustelunaiheeksi.

– Penallahan tuo Facebookin käyttö on hyvin vilkasta. Siellä tulee sydämiä, ja naiset laittaa Penalle, että ihana Pena, Lea kertoo.

– Mutta olen sanonut niille, että ei saa laittaa, kun olen yhden naisen mies, Pena jatkaa.

61 vuotta aviossa ollut Pentti oli pitkään yksin vaimonsa kuoltua, mutta lähti lopulta lastensa painostuksesta ulos seuraelämään ja löysi Lean.

He ovat pitäneet yhtä kuusi vuotta ja vierailevat toistensa luona päivittäin. Nyt he haluaisivat oppia soittamaan toisilleen videopuheluita.

Yhdessä he myös miettivät, millaisilla filttereillä Pentti saisi rypyt häviämään.

Janne tuo pariskunnalle tabletit, joilla Pentti ja Lea opettelevat FaceTime -puheluita ja muiden applikaatioiden käyttöä, kunhan oppivat ensin tabletin pyyhkäisytekniikan ja saavat laitteen auki. Yhdessä he myös miettivät, millaisilla filttereillä Pentti saisi rypyt häviämään.

Erityisen iloisiksi Lea ja Pentti tulevat, kun he tekevät yhteisen YouTube-videon Jannen kanssa.

– Näitä haluamme tehdä lisää!

Seniorit somessa, TV1 to klo 20.00

1. Hanki toimivat laitteet.

Jos kotona on useampi laite, laitteiden on hyvä olla samanmerkkiset, jotta ne saa synkronoitua helposti keskenään.

2. Muista kärsivällisyys.

Vaikka joku asia menisi väärin, älä mene paniikkiin äläkä painele kaikkia nappuloita. Se pahentaa tilannetta.

3. Pyydä rohkeasti apua.

Uuden laitteen tai toiminnon opettelu on kaikille aluksi vaikeaa. Monille voi olla iso kynnys opetella uusi asia, mutta pyydä rohkeasti apua.