Blake Lively, Ed Westwick, Leighton Meester ja Chace Crawford tähdittivät suosittua Gossip Girl -sarjaa. Kuva: MVPhotos
Blake Lively, Ed Westwick, Leighton Meester ja Chace Crawford tähdittivät suosittua Gossip Girl -sarjaa. Kuva: MVPhotos

Muun muassa näyttelijä Blake Lively on sitä mieltä, että Gossip Girlin uudelleen lämmittäminen olisi hauskaa. Miltä hittisarja näyttäisikään Snapchat-aikana?

Gilmoren tyttöjen tuleva paluu on saanut monet haikailemaan muidenkin takavuosien hittisarjojen perään. Yksi 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen suosituimmista sarjoista oli Gossip Girl, jota tehtiin kuusi tuotantokautta. Kiitos Netflixin, selkään puukottamista, hiuspantoja ja indiemusiikkia pursuava teinisarja on saanut myös uusia faneja.

Gossip Girlin ensimmäisestä jaksosta tulee syyskuussa kuluneeksi yhdeksän vuotta, ja sarja päättyi vuonna 2012. Nyt fanit ovat innoissaan, sillä monet tekijöistä ovat sanoneet, ettei ajatus sen paluusta ole mahdoton.

Sarjan vastaavat tuottajat Josh Schwartz ja Stephanie Savage kertoivat E! Newsille aiemmin kesällä, etteivät ole perehtyneet asiaan.

– Ehkä, en tiedä. Emme ole juuri ajatelleet sitä, Schwartz sanoi.

Jo tästä vaiheessa fanit innostuivat. Ehkä ei ole ei!

Schwartz pohti, että internet on muuttunut paljon. Hänestä – ja meistä – olisi kiinnostavaa nähdä, miltä Gossip Girl näyttäisi Snapchatin, Instagramin ja muiden sarjan jälkeen ilmaantuneiden sosiaalisen median sovellusten aikana.

– Maailmasta on tullut Gossip Girl.

”Nykyään jokainen on Gossip Girl.”

Kun Cecily von Ziegesar kirjoitti kirjasarjan, johon tv-sarja perustuu, puhelimissa ei vielä edes ollut kameroita, Schwartz lisäsi.

– Ja nykyään kirjaimellisesti jokainen on Gossip Girl.

Carter Baizenia sarjassa esittävä Sebastian Stan kertoo E! Newsille olevansa innostunut asiasta ja paljastaa, ettei ole ainoa.

– Tekisin sen, miksi en? hän sanoo.

Stanin mukaan myös Vanessaa esittävä Jessica Szohr ja Naten näyttelijä Chace Crawford ovat kiinnostuneita.

”Meillä oli niin mahtavaa yhdessä, kun teimme sarjaa, joten nauttisimme kaikki siitä varmasti.”

Pian myös sarjassa Serenaa näytellyt Blake Lively kommentoi asiaa.

– En tiedä, se olisi hauskaa. Meillä oli niin mahtavaa yhdessä, kun teimme sarjaa, joten nauttisimme kaikki siitä varmasti, Lively sanoo E! Newsin tuoreessa haastattelussa.

Sarjan ihaninta pahista (joka kylläkin muuttuu hyvikseksi) Chuckia esittävältä Ed Westwickiltä kysyttiin viime vuonna tv-ohjelmassa, voisiko Gossip Girl palata. Westwick ei ollut varma, mutta hehkutti kollegoitaan sanoi, että heillä oli todella hauskaa noina vuosina. Hän kuitenkin veikkasi, ettei paluu ole kovin todennäköinen.

Kun Gossip Girl alkoi, monet näyttelijöistä olivat melko tuntemattomia. Sittemmin heistä on tullut isoja nimiä, joten kaikkien aikataulujen sovittaminen yhteen ei varmastikaan olisi helppoa.

Me toivomme, että Ed on väärässä, ja pidämme sormia ristissä. Toivoa on! XOXO.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Kysely

Haluaisitko, että Gossip Girl palaa?

Kyllä.
Kyllä.
89.5%
En.
En.
10.4%
Ääniä yhteensä: 48

Korkeushyppääjä Patrik Sjöberg voitti maailmanmestaruuksia ja olympiamitaleja. 40 vuotta uransa jälkeen Sjöberg hoitaa lapsuutensa traumaa terapiassa.

IS TV-LEHTI: Vuonna 1987 ruotsalainen korkeushyppääjä Patrik Sjöberg (s. 1965) oli huipulla. Hän hyppäsi maailmanennätykseksi 242 senttiä kotiyleisön edessä Tukholmassa ja voitti maailmanmestaruuden Roomassa. Vuonna 1999 päättyneen uransa aikana hän ylsi muun muassa kolmesti olympiamitaleille sekä dominoi sisäratojen EM-kisoja.

Menestysvuosien taustalla oli kuitenkin synkkä salaisuus. Vuonna 2011 Sjöberg julkaisi muistelmateoksen, jossa hän kertoi joutuneensa vuosien ajan seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi.

Hyväksikäyttäjä oli yksi Sjöbergin läheisimmistä ihmisistä: pitkäaikainen valmentaja ja isäpuoli Viljo Nousiainen. Paljastus oli Ruotsissa valtava skandaali, nauttivathan sekä Sjöberg että vuonna 1999 kuollut Nousiainen suurta arvostusta Ruotsin urheilupiireissä.

Asian paljastuminen oli ensimmäinen askel Sjöbergin tiellä kohti mielenrauhaa. Vuonna 2015 hän aloitti terapian käsitelläkseen traumaansa. Tuore ruotsalaisdokumentti Patrik Sjöbergin taakka (Patrik Sjöberg i tearpi, 2017) vie katsojan kolmanneksi pyöräksi Sjöbergin ja psykologi Rebecka Malmin intiimeihin terapiaistuntoihin.

Malmin johdolla Sjöberg avaa lapsuuttaan ja nuoruuttaan, kipeää suhdettaan suomalaiseen Nousiaiseen sekä tapahtumien vaikutusta myöhempään elämään.

Thomas Reckmanin ohjaaman dokumentin sävy on vakava ja rauhallinen. Sosiaalipornoilulle ei anneta onneksi tilaa. Vaikean aiheen takaa pilkistää myös toivoa.

Dokumenttiprojekti: Patrik Sjöbergin taakka, TV1 ma klo 21.30

Parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. 

IS TV-LEHTI:  Iloinen puheensorina käy Akun Tehtaalla Ylöjärvellä yleisön asettuessa paikoilleen lavan eteen asetelluille tuoliriveille. Käynnissä ovat Napakympin kuvaukset. Sarja teki paluun viime syksynä 15 vuoden tauon jälkeen. Napakymppi oli kirjaimellisesti täysi napakymppi, joka keräsi parhaimmillaan liki miljoonayleisön.

Nyt parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. Amorin nuolet sinkoilevat tänä keväänä sunnuntaisin parhaaseen katseluaikaan.

Kari Salmelaisen saappaisiin hypänneellä Janne Katajalla on juontajana ohjelmassa tärkeä rooli. Hän toimii seremonianmestarina, joka ohjaa keskustelua ja kuittailee hyväntahtoisesti osallistujien vastauksille. Komiikkaa syntyy väkisinkin oudoista kysymyksistä ja tahattoman hassuista vastauksista. Yleisössä hurrataan, kun Kataja ja hänen työparinsa pianisti Lenni-Kalle Taipale astuvat estradille. 

”Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun.”

Voiko tv-ohjelmasta löytää tosirakkauden? Näin uskovat ainakin ohjelmassa itsensä likoon laittavat. Viime syksyn saldo parinmuodostuksessa jäi tosin melko laihaksi, ja moni orastava romanssi nuupahti heti Napakymppi-matkan jälkeen.

– Mielestäni kilpailijoilla on ollut oikeat motiivit ohjelmaan lähtiessä. Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun. Vieraan ihmisen kanssa reissuun lähteminen jos mikä on seikkailu, Janne Kataja sanoo.

Ohjelmassa kumppania haetaan keskustellen, ei ulkonäköperustein.

– Uskon, että kun saadaan enemmän pareja prosessiin, niin kyllä tulee täysosumiakin. Se riittää, jos vaikka 40 parista yksi jatkaa yhdessä. Se on sitten Napakympin napakymppi! Kataja hymyilee.

Lenni-Kalle Taipale on samaa mieltä, vaikka tv-ohjelma on parisuhteen muodostukselle melko erikoinen ympäristö.

– Ihmiset ovat mukana aika tosissaan. Toki pitää olla pilkettä silmäkulmassa, mutta ei kukaan ole tullut tänne hakemaan vain ruutuaikaa.

Napakymppi, Nelonen su klo 20.00