”On mun kohtalo nyrkkeillä”, Eva Wahlström sanoo Maria Veitolalle. Kuva: MTV3
”On mun kohtalo nyrkkeillä”, Eva Wahlström sanoo Maria Veitolalle. Kuva: MTV3

Yhteisen peiton alla toimittaja Maria Veitola kyselee nyrkkeilijä Eva Wahlströmilta, millaista on käydä lähellä kuolemaa. 

Pienet tissit ja iso perse. Keskiviikon Yökylässä Maria Veitola -jaksossa nyrkkeilijä Eva Wahlström kertoo kommenteista ja ennakkoluuloista, joihin hän on törmännyt urallaan. Kun Veitola kyläilee Evan ja tämän puolison Niklas Räsäsen kotona Espoossa, nyrkkeilijäparin arki pyörii pyhän kolmikon, treenin, levon ja syömisen, ympärillä.

Perheeseen kuuluvat myös Evan ja Niklaksen pojat, mutta lapset eivät esiinny ohjelmassa. Kun Maria Veitola kysyy, aikooko pari hankkia vielä yhteisenkin lapsen, kumpikin pudistelee.

– Meillä molemmilla on urat ja ollaan aika laiskoja, Eva nauraa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Maria Veitola (kesk.) vierailee Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen luona. Kuva: MTV3
Maria Veitola (kesk.) vierailee Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen luona. Kuva: MTV3

Suru pojasta

Eva tunnetaan leveästä hymystään ja rehevästä naurustaan, joiden takaa Maria Veitola etsii herkempää puolta. Lähimmäs päästään, kun Eva kertoo, millaista oli käydä lähellä kuolemaa juhannuksena 2012. Nyrkkeilijän kunto romahti, ja häneltä löydettiin neljä veritulppaa: molemmista keuhkoista, munuaisista sekä jalasta.

– Kysyin, voinksmä vielä nyrkkeillä. Ne sanoivat, että ensin täytyy katsoa, jäätsä henkiin, Eva muistelee diagnoosin paljastumista sairaalassa.

– Tuli huijattu olo. Ihan kuin olis luvattu enemmän kuin sain.

”Päällimmäisenä oli suru pojasta, se kasvaisi ilman äitiä.”

Evaa hoidettiin sairaalassa kaksi viikkoa. Mielessä kävi synkkiä ajatuksia, millaista olisi, jos hän ei selviäisi.

– Aloin nähdä juttuja, mitä äiti kertoisi mun pojalle. Että millainen sun äiti oli, Eva sanoo Maria Veitolalle.

– Päällimmäisenä oli suru pojasta, se kasvaisi ilman äitiä. Ja sit se, miten vastuuton mä oon, kun oon pienen pojan äiti ja saan itteni tohon kuntoon.

Elämä hukkaan?

Ohjelmassa Eva kertoo, miten sairastuminen herätti ajatuksen, että pelkästään nyrkkeillessä elämä menisi hukkaan. Toivuttuaan Eva alkoi opiskella toista uraa huonekalusuunnittelijana ja muutti treenaamistaan niin, ettei harjoittelu ole vain itsen rääkkäämistä.

– Mietin, että mulla oli elämä edessä ja yhtäkkiä se vietiin nenän edestä. Että mä en koskaan tehnytkään mitään muuta, tyhmä muija, menit vähän hukkaan, Eva sanoo ohjelmassa.

– Nyt olen kiitollinen kokemuksesta, arvostan elämää paljon enemmän.

Yökylässä Maria Veitola MTV3 KE 22.3. klo 21.

Sisältö jatkuu mainoksen alla