Miia, 32, ja Olli, 29, ovat innoissaan toisistaan heti ensinäkemältä. Mia on ollut sinkkuna 6 vuotta ja Olli 5,5 vuotta. Kuvat: AVA
Miia, 32, ja Olli, 29, ovat innoissaan toisistaan heti ensinäkemältä. Mia on ollut sinkkuna 6 vuotta ja Olli 5,5 vuotta. Kuvat: AVA

Ensitreffit alttarilla -ohjelman parit näkevät illan jaksossa toisensa ensimmäistä kertaa ja viettävät hääyötä hotellissa.

Illan Ensitreffit alttarilla -jaksossa vietetään Miian ja Ollin häitä. Pariskunta näkee toisensa häissä ensimmäistä kertaa.

Ohjelman idea perustuu siihen, että asiantuntijat ovat valinneet kolme toisilleen sopivaa paria, jotka menevät naimisiin tietämättä toisistaan ennalta mitään.

Kaikki parit – Miia ja Olli, Viola ja Esa sekä Pia ja Jussi – ovat luonnollisesti hermostuneita ennen häitä.

– Nyt alkaa tuntua siltä, että mä en hengitä. Tää on kauheeta, mitä jos se ei tykkää musta, Miia huokailee ennen h-hetkeä.

Jokaisen parin häät vietetään Suomenlinnassa, ja paikalla on hääparien sukulaisia. Alttarilla ei nähdä varsinaisia yllätyksiä, sillä kaikki sanovat tahdon.

Miia ja Olli fiiliksissä toisistaan

Eniten kemiaa tuntuu olevan Miian ja Ollin välillä. Alttarilla Olli yllättää Miaan suudelmalla, kun tämä pohtii, mitä vihkimisen jälkeen tapahtuu.

Molemmat kertovat naimisiinmenon jälkeen kameroille, että olivat mielissään nähdessään toisensa. Vihkitilaisuuden jälkeen pareista otetaan hääkuvia, ja he viettävät juhlia Suomenlinnan ruutikellarissa.

Olli ja Miia kertovat myöhemmin jaksossa, että he tunsivat välillään kipinää jo siinä vaiheessa, kun heistä otettiin hääkuvia. Pari innostuu jopa suutelemaan kiihkeästi useasti jakson aikana niin tv-kameroiden kuin sukulaistenkin edessä.

– Jollain tavalla Ollin kanssa tuntuu melko luonnolliselta. En olisi uskonut, Miia sanoo.

– Tästä se lähtee, on hyvä fiilis. Kyllä me ollaan onnellisia, Olli kertoo.

Häiden jälkeen parit lähtevät viettämään hääyötä hotelliin. Siellä Viola ja Esa sekä Pia ja Jussi keskittyvät nautiskelemaan samppanjaa, mutta Olli ja Miia ovat kiinnostuneimpia toisistaan kuin kuohuvasta. He hyppäävät heti sängylle ja innostuvat sielläkin kiihkeisiin suudelmiin.


Viola, 27, ja Esa, 29, tulevat myös hyvin juttuun, kun tapaavat alttarilla. Esa kehuu Violaa kauneimmaksi morsiameksi, jonka on ikinä nähnyt.


Kolmesta parista varautuneimmin toisiinsa suhtautuvat Piia, 37, ja Jussi, 33.

Seuraavissa jaksoissa nähdään, miten parien häämatkat ja viiden viikon yhteiselo sujuvat. Sen jälkeen parit voivat päättää, haluavatko he jatkaa avioliittoa. Kaikki menevät naimisiin oikeasti.

Ensitreffit alttarilla AVAlla tiistaisin klo 21.

Lue myös:

Onko tässä mitään järkeä? Uudessa sarjassa avioidutaan ensitreffeillä

Elämää järjestetyssä avioliitossa: ”Häissäni olin innoissani, mutta peloissani”

Elisa Viihde Aitiossa alkava Kolmistaan-sarja on kasvutarina kolmekymppisille ikinuorille. Sarjasta on tänään nähtävissä kolme ensimmäistä jaksoa, lisää ropisee ruutuun 21.12.

IS TV-LEHTI: Kimppakämpässä Helsingin Alppilassa asuvat Vilma (Pamela Tola), Seve (Eero Ritala) ja Markus (Lauri Tilkanen) taistelevat kolmenkympin kriisiä vastaan bailaamalla ahkerasti illasta toiseen.

Mainosmaailmassa menestyvä Markus, töitä välttelevä Seve ja tämän tyttöystävä, varakkaan perheen Vilma, viihtyvät keskenään niinkin hyvin, että erään viinan- ja huumeidentäyteisen illan jälkeen he kaikki päätyvät yhdessä sänkyyn.

Kohta raskaustesti näyttää positiivista. Isästä ei ole varmuutta.

Elisa Viihteen alkuperäissarjan ohjaaja Samuli Valkama muistetaan muun muassa täyspitkästä elokuvastaan Saattokeikka (2017). Kolmistaan pohjautuu brittiläiseen Threesome-sarjaan (2011–2012).

– Alkuperäissarjasta otimme hyvät tilanteet, joihin lisäsimme paljon omaa. Brittisarja oli enemmänkin sitcomia, jonka olemme häivyttäneet pois ja tehneet kreisin draamakomedian, ohjaaja kertoo.

Kymmenosaisessa komediassa kolmikon kielenkäyttö on rääväsuista, eikä mikään ole kielletty puheenaihe. Päänäyttelijöiden mukaan kuvauksissakin oli ”hyvällä tavalla levoton tunnelma”.

”Meininki ei ole kuitenkaan sairaan ronskia, enemmänkin vapauttavaa ja kivaa.”

– Meillä oli ronskia vitsailua kameroiden ulkopuolellakin. En tiedä, provosoiko sarja siihen, Pamela muistelee nauraen kuvauksia.

– Meininki ei ole kuitenkaan sairaan ronskia, enemmänkin vapauttavaa ja kivaa, Eero huomauttaa.

Pamelan tosielämän aviomies Lauri näyttelee parin parasta ystävää, kämppistä ja lapsen mahdollista isää.

Sarjassa Pamela ja Eero esittävät pariskuntaa. Pamelan tosielämän aviomies Lauri näyttelee parin parasta ystävää, kämppistä ja lapsen mahdollista isää.

– Olihan tämä lähtökohtana eri tavalla kiusallista, kun pitää kolmistaan esimerkiksi pussailla. Meillä oli kuitenkin koko ajan hyvä tunnelma ja hauskaa, eikä yhtään kiusallista, Pamela sanoo.

– Piirit ovat niin pienet, että kaikki ovat keskenään hyviä tuttuja. Omat puolisoni, jotka ovat olleet näyttelijöitä, ovat näytelleet toisten miesten kanssa. Ei siitä tule mitään, jos tulee skismaa, Eero tietää.

Vilma on elämässään hyvin erilaisessa tilanteessa kuin kolmen lapsen äiti Pamela.

– Pystyn kuitenkin samastumaan spontaaniuteen ja tietynlaiseen innostuneisuuteen. Varsinkin nuorempana halusin kokeilla kaikennäköistä, mutta näin edesvastuuton en ole ollut. 

”Itselläni on pari pientä lasta, joten tiedän, että siitä saa tragikomediaa aikaan”

Vaikka sarjassa asiat tapahtuvat liioitellusti, tapahtumat itsessään ovat sellaisia, jotka voivat tapahtua tosielämän kolmekymppiselle.

– Halusimme, että henkilöt ovat uskottavia, koska asiat ovat heille tosia. Tässä ei ole pelkästään hassunhauskaa huumoria, vaan sarjassa käsitellään vakaviakin aiheita. Tämä on kasvutarina kolmekymppisille ikinuorille, Lauri huomauttaa.

Sarjan muissa rooleissa nähdään muun muassa Jonna Järnefelt, Jaana Saarinen ja Pirkko Hämäläinen.

– Toivoisin, että saisimme tehdä toisenkin tuotantokauden. Se voisi käsitellä sitä, miten kolmikolla sujuu lapsen kanssa. Itselläni on pari pientä lasta, joten tiedän, että siitä saa tragikomediaa aikaan, Samuli nauraa.

Kolmistaan, Elisa Viihde Aitio to 14.12. alkaen

Pysäyttävä brittidokumentti paljastaa, miten rajua elämä amerikkalaisyliopistojen veljeskunnissa on.

IS TV-LEHTI:  BBC:n This World -sarjaan kuuluva Veljeskuntien rajut huvit (Frat Boys: Inside America's Fraternities, 2016) on pysäyttävä dokumentti amerikkalaisyliopistojen vanhasta perinteestä. 1700-luvun lopulla alkaneisiin järjestöihin on kuulunut suuri määrä merkkihenkilöitä. Veljeskunnissa luodaan elinikäisiä ystävyyssuhteita, joista on hyötyä tulevalla uralla.

Brittidokumentti tarkastelee veljeskuntien pimeämpää puolta, tyttöjen hyväksikäyttöä ja salaisia rituaaleja, joiden seurauksena opiskelijoita on loukkaantunut, useita myös kuollut.

Ovelasti rakennettu ohjelma kulkeekin kunniasta häpeään. Moniääniseen ja objektiiviseen dokumenttiin poimitut kuvat opiskelijakämpissä roikkuvista rintaliiveistä, tanssitangolle ripustetuista alastomista barbie-nukeista ja humalassa heiluvista nuorukaisista kertovatkin omaa kieltään veljeskuntien kulttuurista.

Dokumentissa seurataan Gazoni-perheeseen pyrkivää brittiläistä Jordania. Veljeskunnan pomo Ben ja Jordanin ”isoveli” Raymond kertovat kokelaille asetettavista vaatimuksista. Salaisen rituaalin kohdalla kuvaaminen kielletään.

Marissa kertoo omakohtaisen kokemuksensa yhden veljeskunnan juhlissa tapahtuneesta raiskauksesta.

Kowiakin perhe kertoo Harrison-pojastaan, joka kuoli 19-vuotiaana siirtymäriitissä. Terrence puolestaan loukkaantui hengenvaarallisesti. Hänen asianajajansa Doug Firebaugh on ollut 20 vuotta kiusattujen opiskelijoiden asialla ja kongressiedustaja Frederica S. Wilson ajaa lakialoitetta simputuksen kieltämiseksi.

 Veljeskuntien rajut huvit, TV2 ke klo 22.10