Jussi ottaa tiistain jaksossa etäisyyttä Piaan ja paikoillaan polkevaan suhteeseen. Kuva: Ava
Jussi ottaa tiistain jaksossa etäisyyttä Piaan ja paikoillaan polkevaan suhteeseen. Kuva: Ava

Tiistain Ensitreffit alttarilla -jaksossa Pia hämmästelee Jussin ajankäyttöä.

Tiistai-illan Ensitreffit alttarilla -jaksossa Pia harmittelee Jussin reissua, jolle tämä lähtee kaveriporukassa. Jussi päättää lähteä kavereidensa kanssa pariksi päiväksi perinteiselle frisbeegolfreissulle Tampereen lähistölle.

– Pia varmaan toivoi, etten mä olis lähtenyt. Jos miettii tätä aikajaksoa, niin onhan se lomasta iso osa. Mutta pidin pääni ja lähin, Jussi kertoo jaksossa.

Pia ei ilmeisesti sano suoraan Jussille, ettei haluaisi tämän lähtevän, mutta pohtii asiaa kameroille.

– Kyllä mä oon huomannut, että kavereilla on aika suuri merkitys Jussille.

– Tämä on tasapainottelua, eikä haluaisi olla se, joka sanoo, että et sä nyt tajuu, ettet voi lähteä sinne Tampereelle. Ymmärtsä, että tämä on meidän ainut lomaviikko! Jos toinen ei tajua sitä ite, niin sit ollaan vähän hakoteillä.

”Aika näyttää, kuka on tärkein”

Jussin paluupäivänä Pia odottaa tätä malttamattomana kotiin.

– Kello on nyt vähän yli kaksi, ja Jussin pitäisi tulla kolmen aikaan kotiin. Odotan mä Jussia takas, kai. Mä jopa vähän ajattelin, että yllättäiskö se ja tuliskin vähän aikaisemmin. Mutta ei. Toivottavasti senkin on kiva tulla tänne, mähän en tiedä. Jos sillä on ollut poikien kanssa niin mahtavat kaksi vuorokautta.

Pia tenttaa Jussilta, onko tämä nukkunut ollenkaan ja joiko hän paljon alkoholia. Jussi vastaa kysymyksiin rehellisesti ja kertoo myös, miten tärkeää hänelle oli, että sai pitkästä aika puhuttua kavereidensa kanssa omasta ja Pian tilanteesta. Jussi kertoo myös hieman jopa ikävöineensä Piaa.

– Aika näyttää, missä mä ja missä kaverit ovat Jussin elämässä, Pia miettii Jussin ajankäyttöä.

Jaksossa selviää myös, ettei kumpikaan ole vielä kokenut toisiaan kohtaan suuria tunteita, mutta molemmat haluavat katsoa, miten suhde etenee.

Ensitreffit alttarilla Avalla tiistaisin klo 21.00.

Lue myös:

Älä tee näitä Ensitreffit alttarille -sarjasta tuttuja virheitä ihmissuhteissasi!

Tätä mieltä kolumni – Neuvo sinulle Ensitreffit alttarille -Mia: nauti löysästä hirrestäsi!

Miksi Ensitreffit alttarille -ohjelmassa ei puhuta seksistä? Tuottaja vastaa

Kaikki ohjelmaan liittyvät jutut löydät täältä.

Elisa Viihde Aitiossa alkava Kolmistaan-sarja on kasvutarina kolmekymppisille ikinuorille. Sarjasta on tänään nähtävissä kolme ensimmäistä jaksoa, lisää ropisee ruutuun 21.12.

IS TV-LEHTI: Kimppakämpässä Helsingin Alppilassa asuvat Vilma (Pamela Tola), Seve (Eero Ritala) ja Markus (Lauri Tilkanen) taistelevat kolmenkympin kriisiä vastaan bailaamalla ahkerasti illasta toiseen.

Mainosmaailmassa menestyvä Markus, töitä välttelevä Seve ja tämän tyttöystävä, varakkaan perheen Vilma, viihtyvät keskenään niinkin hyvin, että erään viinan- ja huumeidentäyteisen illan jälkeen he kaikki päätyvät yhdessä sänkyyn.

Kohta raskaustesti näyttää positiivista. Isästä ei ole varmuutta.

Elisa Viihteen alkuperäissarjan ohjaaja Samuli Valkama muistetaan muun muassa täyspitkästä elokuvastaan Saattokeikka (2017). Kolmistaan pohjautuu brittiläiseen Threesome-sarjaan (2011–2012).

– Alkuperäissarjasta otimme hyvät tilanteet, joihin lisäsimme paljon omaa. Brittisarja oli enemmänkin sitcomia, jonka olemme häivyttäneet pois ja tehneet kreisin draamakomedian, ohjaaja kertoo.

Kymmenosaisessa komediassa kolmikon kielenkäyttö on rääväsuista, eikä mikään ole kielletty puheenaihe. Päänäyttelijöiden mukaan kuvauksissakin oli ”hyvällä tavalla levoton tunnelma”.

”Meininki ei ole kuitenkaan sairaan ronskia, enemmänkin vapauttavaa ja kivaa.”

– Meillä oli ronskia vitsailua kameroiden ulkopuolellakin. En tiedä, provosoiko sarja siihen, Pamela muistelee nauraen kuvauksia.

– Meininki ei ole kuitenkaan sairaan ronskia, enemmänkin vapauttavaa ja kivaa, Eero huomauttaa.

Pamelan tosielämän aviomies Lauri näyttelee parin parasta ystävää, kämppistä ja lapsen mahdollista isää.

Sarjassa Pamela ja Eero esittävät pariskuntaa. Pamelan tosielämän aviomies Lauri näyttelee parin parasta ystävää, kämppistä ja lapsen mahdollista isää.

– Olihan tämä lähtökohtana eri tavalla kiusallista, kun pitää kolmistaan esimerkiksi pussailla. Meillä oli kuitenkin koko ajan hyvä tunnelma ja hauskaa, eikä yhtään kiusallista, Pamela sanoo.

– Piirit ovat niin pienet, että kaikki ovat keskenään hyviä tuttuja. Omat puolisoni, jotka ovat olleet näyttelijöitä, ovat näytelleet toisten miesten kanssa. Ei siitä tule mitään, jos tulee skismaa, Eero tietää.

Vilma on elämässään hyvin erilaisessa tilanteessa kuin kolmen lapsen äiti Pamela.

– Pystyn kuitenkin samastumaan spontaaniuteen ja tietynlaiseen innostuneisuuteen. Varsinkin nuorempana halusin kokeilla kaikennäköistä, mutta näin edesvastuuton en ole ollut. 

”Itselläni on pari pientä lasta, joten tiedän, että siitä saa tragikomediaa aikaan”

Vaikka sarjassa asiat tapahtuvat liioitellusti, tapahtumat itsessään ovat sellaisia, jotka voivat tapahtua tosielämän kolmekymppiselle.

– Halusimme, että henkilöt ovat uskottavia, koska asiat ovat heille tosia. Tässä ei ole pelkästään hassunhauskaa huumoria, vaan sarjassa käsitellään vakaviakin aiheita. Tämä on kasvutarina kolmekymppisille ikinuorille, Lauri huomauttaa.

Sarjan muissa rooleissa nähdään muun muassa Jonna Järnefelt, Jaana Saarinen ja Pirkko Hämäläinen.

– Toivoisin, että saisimme tehdä toisenkin tuotantokauden. Se voisi käsitellä sitä, miten kolmikolla sujuu lapsen kanssa. Itselläni on pari pientä lasta, joten tiedän, että siitä saa tragikomediaa aikaan, Samuli nauraa.

Kolmistaan, Elisa Viihde Aitio to 14.12. alkaen

Pysäyttävä brittidokumentti paljastaa, miten rajua elämä amerikkalaisyliopistojen veljeskunnissa on.

IS TV-LEHTI:  BBC:n This World -sarjaan kuuluva Veljeskuntien rajut huvit (Frat Boys: Inside America's Fraternities, 2016) on pysäyttävä dokumentti amerikkalaisyliopistojen vanhasta perinteestä. 1700-luvun lopulla alkaneisiin järjestöihin on kuulunut suuri määrä merkkihenkilöitä. Veljeskunnissa luodaan elinikäisiä ystävyyssuhteita, joista on hyötyä tulevalla uralla.

Brittidokumentti tarkastelee veljeskuntien pimeämpää puolta, tyttöjen hyväksikäyttöä ja salaisia rituaaleja, joiden seurauksena opiskelijoita on loukkaantunut, useita myös kuollut.

Ovelasti rakennettu ohjelma kulkeekin kunniasta häpeään. Moniääniseen ja objektiiviseen dokumenttiin poimitut kuvat opiskelijakämpissä roikkuvista rintaliiveistä, tanssitangolle ripustetuista alastomista barbie-nukeista ja humalassa heiluvista nuorukaisista kertovatkin omaa kieltään veljeskuntien kulttuurista.

Dokumentissa seurataan Gazoni-perheeseen pyrkivää brittiläistä Jordania. Veljeskunnan pomo Ben ja Jordanin ”isoveli” Raymond kertovat kokelaille asetettavista vaatimuksista. Salaisen rituaalin kohdalla kuvaaminen kielletään.

Marissa kertoo omakohtaisen kokemuksensa yhden veljeskunnan juhlissa tapahtuneesta raiskauksesta.

Kowiakin perhe kertoo Harrison-pojastaan, joka kuoli 19-vuotiaana siirtymäriitissä. Terrence puolestaan loukkaantui hengenvaarallisesti. Hänen asianajajansa Doug Firebaugh on ollut 20 vuotta kiusattujen opiskelijoiden asialla ja kongressiedustaja Frederica S. Wilson ajaa lakialoitetta simputuksen kieltämiseksi.

 Veljeskuntien rajut huvit, TV2 ke klo 22.10