Ensitreffit alttarilla -ohjelman Pia tutustuu seuraavassa jaksossa Jussin kotikaupunkiin Mäntsälään. He lähtevät yhdessä myös risteilylle. Kuva: Ava
Ensitreffit alttarilla -ohjelman Pia tutustuu seuraavassa jaksossa Jussin kotikaupunkiin Mäntsälään. He lähtevät yhdessä myös risteilylle. Kuva: Ava

Seuraavassa Ensitreffit alttarilla -jaksossa Pia ja Jussi etsivät kipinää risteilyltä.

Ensitreffit alttarilla -ohjelman Pian ja Jussin välit ovat rakoilleet jo monta viikkoa. Kummankin mielestä suhteesta puuttuu ”se jokin”. Viime jaksossa kuitenkin selvisi, että Pialla on enemmän halua tehdä töitä suhteen eteen kuin Jussilla.

Seuraavassa jaksossa pari lähtee Savolaisen osakunnan tervahöyryristeilylle ja toivoo, että heidän välilleen syttyisi kipinä rennossa ympäristössä. Heillä on enää viikko aikaa tehdä päätös, haluavatko he jatkaa liittoaan vai erota.

– Jussi on sanonut, että on lähdössä innoissaan. Ainakin hän näkee, millainen mä oon omissa ympyröissäni, Pia miettii jaksossa ennen matkalle lähtöä.

Jussi kertoo, että he ovat ottaneet vihkisormukset pois sormistaan, jottei heidän tarvitse selitellä vaikeaa tilannettaan Pian kavereille.

– Jos oltais ihan fiiliksissä ja tulessa, niin oltais ehkä menty vähän avoimemmin sinne. Mutta ei tuntunut siltä, niin ajateltiin, että helpompi näin, Jussi perustelee sormuksista luopumista.

Molemmilla on risteilyllä mukavaa, mutta parin tilannetta se ei paranna.

– Voi olla, että Pia pystyi olemaan rennommin oma itsensä, mutta ei siellä muuten mitään mullistavaa ollut. Musta ei vaan tunnu, että me ollaan aviopari, Jussi kertoo risteilyn jälkeen.

Pia sanoo jaksossa, ettei pari ole vielä tehnyt lopullista päätöstään – tai ainakaan he eivät ole keskustelleet asiasta yhdessä.

– Mä oon oikeastaan aika sujut molempien ratkaisujen kanssa. Oon jo henkisesti valmistautunut eroon, mun maailma ei kaadu siihen. Mutta olisin myös valmis jatkamaan, Pia miettii.

Ensitreffit alttarilla tiistaisin Avalla klo 21.00.

Lue myös:

Seksuaaliterapeutti: Nämä ovat Ensitreffit alttarilla -parien suurimmat ongelmat

Ensitreffit alttarilla -Pian valtava pettymys purkautuu parisuhdeterapeutin luona

Kaikki ohjelmaan liittyvät jutut löydät täältä.

Elisa Viihde Aitiossa alkava Kolmistaan-sarja on kasvutarina kolmekymppisille ikinuorille. Sarjasta on tänään nähtävissä kolme ensimmäistä jaksoa, lisää ropisee ruutuun 21.12.

IS TV-LEHTI: Kimppakämpässä Helsingin Alppilassa asuvat Vilma (Pamela Tola), Seve (Eero Ritala) ja Markus (Lauri Tilkanen) taistelevat kolmenkympin kriisiä vastaan bailaamalla ahkerasti illasta toiseen.

Mainosmaailmassa menestyvä Markus, töitä välttelevä Seve ja tämän tyttöystävä, varakkaan perheen Vilma, viihtyvät keskenään niinkin hyvin, että erään viinan- ja huumeidentäyteisen illan jälkeen he kaikki päätyvät yhdessä sänkyyn.

Kohta raskaustesti näyttää positiivista. Isästä ei ole varmuutta.

Elisa Viihteen alkuperäissarjan ohjaaja Samuli Valkama muistetaan muun muassa täyspitkästä elokuvastaan Saattokeikka (2017). Kolmistaan pohjautuu brittiläiseen Threesome-sarjaan (2011–2012).

– Alkuperäissarjasta otimme hyvät tilanteet, joihin lisäsimme paljon omaa. Brittisarja oli enemmänkin sitcomia, jonka olemme häivyttäneet pois ja tehneet kreisin draamakomedian, ohjaaja kertoo.

Kymmenosaisessa komediassa kolmikon kielenkäyttö on rääväsuista, eikä mikään ole kielletty puheenaihe. Päänäyttelijöiden mukaan kuvauksissakin oli ”hyvällä tavalla levoton tunnelma”.

”Meininki ei ole kuitenkaan sairaan ronskia, enemmänkin vapauttavaa ja kivaa.”

– Meillä oli ronskia vitsailua kameroiden ulkopuolellakin. En tiedä, provosoiko sarja siihen, Pamela muistelee nauraen kuvauksia.

– Meininki ei ole kuitenkaan sairaan ronskia, enemmänkin vapauttavaa ja kivaa, Eero huomauttaa.

Pamelan tosielämän aviomies Lauri näyttelee parin parasta ystävää, kämppistä ja lapsen mahdollista isää.

Sarjassa Pamela ja Eero esittävät pariskuntaa. Pamelan tosielämän aviomies Lauri näyttelee parin parasta ystävää, kämppistä ja lapsen mahdollista isää.

– Olihan tämä lähtökohtana eri tavalla kiusallista, kun pitää kolmistaan esimerkiksi pussailla. Meillä oli kuitenkin koko ajan hyvä tunnelma ja hauskaa, eikä yhtään kiusallista, Pamela sanoo.

– Piirit ovat niin pienet, että kaikki ovat keskenään hyviä tuttuja. Omat puolisoni, jotka ovat olleet näyttelijöitä, ovat näytelleet toisten miesten kanssa. Ei siitä tule mitään, jos tulee skismaa, Eero tietää.

Vilma on elämässään hyvin erilaisessa tilanteessa kuin kolmen lapsen äiti Pamela.

– Pystyn kuitenkin samastumaan spontaaniuteen ja tietynlaiseen innostuneisuuteen. Varsinkin nuorempana halusin kokeilla kaikennäköistä, mutta näin edesvastuuton en ole ollut. 

”Itselläni on pari pientä lasta, joten tiedän, että siitä saa tragikomediaa aikaan”

Vaikka sarjassa asiat tapahtuvat liioitellusti, tapahtumat itsessään ovat sellaisia, jotka voivat tapahtua tosielämän kolmekymppiselle.

– Halusimme, että henkilöt ovat uskottavia, koska asiat ovat heille tosia. Tässä ei ole pelkästään hassunhauskaa huumoria, vaan sarjassa käsitellään vakaviakin aiheita. Tämä on kasvutarina kolmekymppisille ikinuorille, Lauri huomauttaa.

Sarjan muissa rooleissa nähdään muun muassa Jonna Järnefelt, Jaana Saarinen ja Pirkko Hämäläinen.

– Toivoisin, että saisimme tehdä toisenkin tuotantokauden. Se voisi käsitellä sitä, miten kolmikolla sujuu lapsen kanssa. Itselläni on pari pientä lasta, joten tiedän, että siitä saa tragikomediaa aikaan, Samuli nauraa.

Kolmistaan, Elisa Viihde Aitio to 14.12. alkaen

Pysäyttävä brittidokumentti paljastaa, miten rajua elämä amerikkalaisyliopistojen veljeskunnissa on.

IS TV-LEHTI:  BBC:n This World -sarjaan kuuluva Veljeskuntien rajut huvit (Frat Boys: Inside America's Fraternities, 2016) on pysäyttävä dokumentti amerikkalaisyliopistojen vanhasta perinteestä. 1700-luvun lopulla alkaneisiin järjestöihin on kuulunut suuri määrä merkkihenkilöitä. Veljeskunnissa luodaan elinikäisiä ystävyyssuhteita, joista on hyötyä tulevalla uralla.

Brittidokumentti tarkastelee veljeskuntien pimeämpää puolta, tyttöjen hyväksikäyttöä ja salaisia rituaaleja, joiden seurauksena opiskelijoita on loukkaantunut, useita myös kuollut.

Ovelasti rakennettu ohjelma kulkeekin kunniasta häpeään. Moniääniseen ja objektiiviseen dokumenttiin poimitut kuvat opiskelijakämpissä roikkuvista rintaliiveistä, tanssitangolle ripustetuista alastomista barbie-nukeista ja humalassa heiluvista nuorukaisista kertovatkin omaa kieltään veljeskuntien kulttuurista.

Dokumentissa seurataan Gazoni-perheeseen pyrkivää brittiläistä Jordania. Veljeskunnan pomo Ben ja Jordanin ”isoveli” Raymond kertovat kokelaille asetettavista vaatimuksista. Salaisen rituaalin kohdalla kuvaaminen kielletään.

Marissa kertoo omakohtaisen kokemuksensa yhden veljeskunnan juhlissa tapahtuneesta raiskauksesta.

Kowiakin perhe kertoo Harrison-pojastaan, joka kuoli 19-vuotiaana siirtymäriitissä. Terrence puolestaan loukkaantui hengenvaarallisesti. Hänen asianajajansa Doug Firebaugh on ollut 20 vuotta kiusattujen opiskelijoiden asialla ja kongressiedustaja Frederica S. Wilson ajaa lakialoitetta simputuksen kieltämiseksi.

 Veljeskuntien rajut huvit, TV2 ke klo 22.10