Ensitreffit-jaksossa Jussi ja Olli joutuvat jättämään kotikaupunkinsa. Yhden parin muutto viivästyy.

Illan Ensitreffit alttarilla -jaksossa kolme vasta-avioitunutta paria muuttaa yhteen. Olli muuttaa Jyväskylästä Helsinkiin, mutta ei kuitenkaan Miian luo. Pari muuttaa täysin uuteen asuntoon, koska Miian oma koti on liian pieni ja hänellä on kämppis. Molemmat ovat innoissaan uudesta asunnosta, jossa on paljon mukavuuksia.

– Toivon, että yhteenmuutto selkiyttää omia ajatuksia, Olli miettii jaksossa.

Aiemmassa jaksossa Olli kertoi, ettei ole varma, onko kiinnostunut Miiasta. Tämä sai Miian perääntymään, koska hän itse tiesi jo häämatkalla olevansa ihastunut.

Illan jaksossa Miia sanoo pelkäävänsä, että nopea tahti pilaa suhteen. Hän kuitenkin yrittää ymmärtää Ollia, ettei tämän ajatuksenkulku ole yhtä nopeaa kuin hänellä itsellään.

– Se pelottaa, että miten tässä käy. Käykö mulle taas samalla lailla, että päädyn löysään hirteen, Miia miettii.

Esa puolestaan joutuu pettymään, kun Violan muutto hänen luokseen viivästyy.

– Täytyy myöntää, että olen vähän pettynyt, ettei muutto vielä toteutunutkaan, koska Viola on ollut kipeänä. Toisaalta erossa olo on ollut hyvä, koska olen huomannut, että mulla on ollut häntä ikävä. Haluaisin uskoa, että myös hänellä on ollut mua ikävä, Esa kertoo jaksossa.

Kun Viola pääsee vihdoin muuttamaan Esan luo, parin kemiat tuntuvat menevän hyvin yksiin. Molemmat kertovat, että heistä tuntuu kuin he olisivat aina tunteneet toisensa.Viola muuttaa koiransa kanssa Esan luo.

Raha-asiat epäilyttävät

Jussi muuttaa Mäntsälästä Pian luo Helsinkiin. Jussia jännittää muuttaa toisen kotiin, mutta hän on tyytyväinen, että Pia vastaa niitä asioita, joita hän ennen ohjelmaa kertoi toivovansa kumppaniltaan.

– Mätsi on ollut ilmeisen hyvä. Pia on tosi iloinen, hän nauraa paljon ja tajuaa mun joitain juttuja. Se tuntuu hyvältä, sillä epäilen aina ihmisiä, jotka eivät naura mun jutuille, Jussi kertoo jaksossa.

Pia sanoo olevansa otettu siitä, miten paljon Jussi huomioi häntä. Hän pitää myös siitä, että Jussilla on omistavat otteet, kun he liikkuvat yhdessä kaupungilla.

Yhteisellä kauppareissulla Jussia alkaa kuitenkin epäilyttää raha-asiat, kun hän huomaa joutuneensa jälleen kerran maksumieheksi.Jussi ja Pia.

Jaksossa kaikki parit käyvät myös psykologi Kari Kiianmaan vastaanotolla puhumassa tunteistaan ja siitä, mitä ajattelevat toisistaan. Pariskunnat asuvat yhdessä viisi viikkoa, minkä jälkeen he päättävät, jatkavatko yhdessä vai hakevatko avioeroa.

Ensitreffit alttarilla Avalla tiistaisin kello 21.00.

Lue myös:

Ensitreffit alttarilla -parit: Ei seksiä hääyönä!

Ensitreffit alttarilla -jaksossa yllätyskäänne: ”Taasko mulle käy näin?”

Ensitreffit alttarilla: Yksi pari innostuu kiihkeisiin suudelmiin jo ensitapaamisellaan

Kuningatar Elisabet II:n elämästä kertovan hittisarjan toinen kausi on nyt katsottavissa Netflixissä. Mitkä koukuttavan sarjan tapahtumista ovat historiankirjojen valossa totta – ja mitkä eivät?

Prinssi Philip lähti seikkailemaan ja jätti Elisabetin yksin

Totta. Kakkoskauden yksi suurista teemoista on prinssi Philipin etsikkoaika. Vuonna 1956 mies todella lähti viideksi kuukaudeksi seilaamaan pitkin poikin maailman meriä rehvakkaassa herraseurassa. Hänen rinnallaan oli aviokriisissä rypevä Mike Parker (1920–2002), joten myös prinssin moraali joutui epäilyttävään valoon. 

Joskus prinssinkin pitää vain jättää kaikki ja mennä. Kuva: Netflix
Joskus prinssinkin pitää vain jättää kaikki ja mennä. Kuva: Netflix

Prinssi Philip oli rakastunut ballerinaan

Ei todisteita! Kun Elisabet sujauttaa tv-sarjassa miehensä matkalaukkuun kirjeen, hän  törmää medaljonkiin, jossa on ballerina Galina Ulanovan kuva. Sarjassa annetaan ymmärtää, että kuvassa oli prinssin salainen rakastettu.

Galina Ulanova (1910-1998) oli tosiaan venäläinen ballerina, ja hän saapui Lontooseen uransa loppuvaiheessa vuonna 1956, mutta hän ei tuntenut prinssiä. 

Tanssijarakastetun hahmo perustunee huhuun, jonka mukaan Philipillä olisi ollut suhde Pat Kirkwoodin (1921–2007) kanssa vuonna 1948 (samaan aikaan, kun Elisabet oli raskaana, auts). Tanssija-näyttelijä itse tyrmäsi aina suhdehuhut ja sanoi heidän olleen vain ystäviä. 

Pääministeri ei uskonut Lontoon savusumun vaarallisuuteen, sitten avustaja kuoli

 Osittain totta, osittain ei. Pääministeri Winston Churchill (1874–1965) ei tosiaan tahtonut uskoa Lontoon tappavaan savusumuun, ja kyllä vuonna 1952 savusumu aiheutti 12 000 ihmisen kuoleman. Savusumun takia bussiturmassa menehtynyt avustaja on kuitenkin keksitty hahmo, joka on kirjoitettu useamman Churchillin entisen avustajan muistelmien pohjalta.

Prinsessa Margaretilla oli kielletty suhde Peter Townsendiin 

Totta. Hävittäjälentäjä ja ylitallimestari Peter Townsend (1914–1995) ja prinsessa Margaret todella rakastuivat, mutta koska miehellä oli takanaan avioero, avioliitto ei tullut kysymykseenkään. Kakkoskaudenkin prinsessalla on edessään lisää historiallisesti paikkansapitävä sydänsuruja.

Ykköskaudella Margaret (Vanessa Kirby) rakastui Peter Townsendiin (Ben Miles), kakkoskaudella seuraa lisää kuninkaalliselle sopimattomia suhteita. Kuva: Netflix
Ykköskaudella Margaret (Vanessa Kirby) rakastui Peter Townsendiin (Ben Miles), kakkoskaudella seuraa lisää kuninkaalliselle sopimattomia suhteita. Kuva: Netflix

Prinssi Philip pakotti poikansa karuun ja kaukaiseen sisäoppilaitokseen

Valitettavasti totta. Kuningataräiti toivoi, että herkkä nuorukainen olisi saanut jäädä opiskelemaan lähemmäs kotia, mutta prinssi Philip vaati, että hänen poikansa lähtee Gordonstounin tiukkakuriseen sisäoppilaitokseen Skotlantiin. Prinssi Philip oli itse opiskellut siellä ja viihtynyt. Charles kuitenkin vihasi aikaansa opinahjossa, ja on kuvaillut sitä ”vankeusrangaistukseksi”.  

Nuori Charles (Billy Jenkins) vihasi vuosiaan Gordonstonin siäsoppilatoksessa. Kuva: Netflix
Nuori Charles (Billy Jenkins) vihasi vuosiaan Gordonstonin siäsoppilatoksessa. Kuva: Netflix

The Crownin toinen kausi nyt Netflixissä.

Sohvikset katsovat televisiota, ja me katsomme heitä. Tänään heitä saa seurata 8 tuntia putkeen!

IS TV-LEHTI: Sohvaperunat on kätevä ohjelma. Se on hauskaa viihdettä. Sohvikset katsovat televisiota, ja me katsomme heitä. Nauramme siis itsellemme.

Sohviksista on myös tullut suomalaisten kavereita. Eiväthän ihmiset enää käy toistensa luona kylässä läheskään niin paljon kuin ennen, joten nämä toimivat hyvänä korvikkeena.

Lisäksi Sohvaperunoita katsomalla voi kelata aika nopeasti viikon tv-puheenaiheet – ja nyt myös koko syksyn puheenaiheet, sillä kauden kaikki jaksot esitetään perjantai-illan ja yön ratoksi putkeen!

Alkujaksossa tunteita nostattaa Vain elämää -sarja, jossa Kaija Koo esittää Sannin kappaleen Että mitähän vittua. Voimakas tulkinta saa kyyneleet useamman sohviksen silmiin.

Kummallisesti kuvioituja sukkiaan esittelevät turkulaiset Osku ja Juhani kuuluvat nyt erityisiin suosikkeihini.

Vihoviimeisessä jaksossa katsellaan Suomen suosituinta ohjelmaa eli Linnan juhlia. Loistavaa: tästä ne parhaat palat voi kerrata pikakelauksella.

Joka kaudella katsoja voi ihastua eri sohvakuntiin. Ukkiskerho on niittänyt mainetta, eikä se petä tälläkään kaudella, mutta itse tykkään rovaniemeläisparista eli Jormasta ja Soilesta iltapalalla tv:n ääressä. Myös helsinkiläisten nuorten Iidan ja Nellin juttuja kuuntelen hymyillen.

Kummallisesti kuvioituja sukkiaan esittelevät turkulaiset Osku ja Juhani kuuluvat nyt erityisiin suosikkeihini. He naureskelevat leppoisasti tv-ohjelmien erikoisille piirteille ja pienille ihmisille – kuitenkaan ketään halveksimatta.

Sohvaperunat, TV2 pe klo 21.00–4.57