Mikko kuvaili hääjaksossa, että hänen ja Heidin välillä oli heti alusta alkaen "rakkauden katse". Kuvat: Ava
Mikko kuvaili hääjaksossa, että hänen ja Heidin välillä oli heti alusta alkaen "rakkauden katse". Kuvat: Ava

Ensitreffit alttarilla -asiantuntija Jason Lepojärven mukaan parit ovat vapaita tekemään hääyönä ihan mitä haluavat.

No oliko niillä jo seksiä? Synkkaakohan niillä seksuaalisesti? Joka vuosi näitä kysymyksiä puidaan somessa ja keskustelupalstoilla, kun Ensitreffit alttarilla -ohjelma alkaa televisiossa.

Tämä sama kysymys jäi mietityttämään joitakin katsojia myös tämän illan jakson jälkeen.

Jaksossa tuli selväksi, että varsinkin Mikolla ja Heidillä synkkasi. He innostuivat pussailemeen jo ennen vihkimistä ja olivat koko hääjuhlan kiinni toisissaan. 

Romanttinen fiilis jatkui myös juhlien jälkeen, kun pari pääsi kahdestaan hotelliin. Jaksossa näytettiin, kun Mikko kantoi Heidin hääsviitin kynnyksen yli. Sitten vuorossa oli skumppaa ja pussailua. Jakso oli myös leikattu niin, että Heidin viimeiset sanat kameran käydessä olivat voitaisko me ottaa mun mekko pois.

”Kun kamerat poistuvat, ei ole mitään käsikirjoitusta.”

Yksi tämän kauden uusista asiantuntijoista, teologi ja rakkaustutkija Jason Lepojärvi kertoikin jaksossa, että aikuisina ihmisinä parit saavat tietysti tehdä hääyönä ihan mitä haluavat.

– Siinä vaiheessa, kun kamerat poistuvat, melu hälvenee, sukulaiset palaavat koteihinsa ja ollaan siinä kahden, ei ole mitään scriptiä eli käsikirjoitusta. Siinä on kaksi aitoa ihmistä. Se voi mennä mihin suuntaan vaan. Se voi olla rauhallista tutustumista – tai jos on kipinää, hei te ootte vaimo ja mies, go for it eli antaa mennä, Jason Lepojärvi sanoi jaksossa.

Tällä kaudella Jason Lepojärvi (vas.), Elina Tanskanen ja Tony Dunderfelt valitsivat parit. Asiantuntijat auttavat pareja myös kauden edetessä.
Tällä kaudella Jason Lepojärvi (vas.), Elina Tanskanen ja Tony Dunderfelt valitsivat parit. Asiantuntijat auttavat pareja myös kauden edetessä.

Valmennettiin hääyöhön

Aikaisemmilla kausilla seksistä ei juurikaan ole ohjelmassa puhuttu – ei vaikka se on olennainen osa parisuhdetta. Ohjelman tuottaja perusteli tätä Me Naisille ensimmäisellä kaudella niin, että ohjelma on tehty parien ehdoilla. 

Viime vuonna yksi asiantuntijoista, Maaret Kallio, sanoi, että hänestä ei olisi eettisesti oikein kysellä pariskunnilta niin intiimistä asiasta kuin seksi esimerkiksi ohjaajan läsnäollessa. Mutta hän kuitenkin sanoi, että seksistä on juteltu silloin, kun kamerat eivät ole olleet paikalla.

Tänä vuonna parien kanssa on ilmeisesti puhuttu seksiin liittyvistä asioista harvinaisen paljon. Uusi asiantuntija, terapeutti Tony Dunderfelt kertoi nimittäin Voice-sivustolle, että hän jutteli aiheesta miessinkkujen kanssa.

– Kerroin heille kosketuksen, huumorin ja leikin merkityksestä. Ja sitten puhuttiin ihan reilusti myös seksistä. He pääsivät kertomaan, jos heillä oli ollut kysymyksiä tai ongelmakohtia seksielämässä – ja pohdimme yhdessä, miten niitä solmuja voisi avata, Dunderfelt kertoi sivustolle.

Hänen mukaan miehiä myös valmennettiin hääyöhön, jotta se ei jännittäisi heitä niin paljon.

– Kaikki (sinkkumiehet) olivat kuulemma sanoneet, että meidän keskustelumme olivat selventäneet heille,  mitä heiltä odotetaan – ja se myöskin poisti turhaa jännitystä.

Myös seksuaali- ja logoterapeutti Elina Tanskanen kertoi Voicelle jutelleensa sinkkujen kanssa hääyön odotuksista.

Heidin ja Mikon lisäksi hääjaksossa toisensa saivat myös Milla ja Kimmo (vas.) sekä Tiina ja Samuel.
Heidin ja Mikon lisäksi hääjaksossa toisensa saivat myös Milla ja Kimmo (vas.) sekä Tiina ja Samuel.

Esalla ja Violalla seksiä, Miia ja Olli liian väsyneitä

Vaikka parit eivät aikaisemmin ole ohjelmassa seksistä puhuneet, osa on kertonut häääyöstään myöhemmin julkisuudessa. Esimerkiksi ensimmäisellä kaudella mukana olleet Viola ja Esa kertoivat EL Crew -show'ssa, että heillä oli seksiä jo hääyönä.

Ollin kanssa ensimmäisellä kaudella avioituinut Miia puolestaan kirjoitti kuvausten jälkeen aikoinaan blogissaan, että hänelle ei seksi tullut mieleenkään.

– Kaiken sen tunnemyllerryksen ja hampurilaisöverien jälkeen uni tuli nopeaan. Onneksi sänky oli aivan jättimäinen, niin pystyin käpertymään sängyn toiseen laitaan. Olihan outoa nukkua ihan vieraan miehen vieressä, Miia kirjoitti.

Ensitreffit alttarilla tiistaisin Avalla kello 21.00. Seuraavassa jaksossa parit lähtevät häämatkalle.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Putous palaa ruutuun jo 9. kerran. Sen kunniaksi on aika muistella Armi Toivasen, Krista Kososen, Aku Hirviniemen ja muiden vanhojen Putous-tähtien sketsihahmoja.

Putous-ohjelman 9. kausi alkaa MTV3:lla la kello 19.30.

Brittisarjan seitsemännen kauden jaksoissa pohditaan tuttuja teemoja –  Adam päättää ottaa seuraavan askeleen suhteessaan ja David havittelee seurapiirikaunotarta.

IS TV-LEHTI:  Apua! Joko Tina (Leanne Best) on tullut raskaaksi? Ja menettääkö Adam (James Nesbitt) jälleen puolisonsa, kun synnytys alkaa hurjalla tavalla? Yhtäkkiä tosin ollaan hulvattomassa musikaaliesityksessä, jolloin katsoja aavistaa, ettei kaikki ole ehkä sitä, miltä näyttää.

Brittiläisen Rimakauhua ja rakkautta -sarjan (Cold Feet) uusi seitsemäs kausi alkaa hauskasti ja jatkuu sympaattisena jaksona, joka tarjoaa hyvää mieltä ja välillä liikutuksenkin hetkiä.

On hienoa, ettei Mike Bullenin luoma sarja ole menettänyt tenhoaan, vauhtiaan eikä sympaattisuuttaan, vaikka näyttelijäporukka on keski-ikäistynyt kunnolla.

Sarjan uuden kauden kaikki seitsemän jaksoa julkaistiin jo C Moressa kerralla, mutta nyt lineaarisenkin television katsojat pääsevät mukaan.

Adam ja Tina ovat siis pari. Juonikuvion pystyi näkemään heti, kun he tapasivat toisensa viime kaudella, jolloin rakastettu sarja palasi kotikatsomoihin 13 vuoden tauon jälkeen. Tuolloin Adam oli kuitenkin menossa naimisiin aivan toisen naisen kanssa.

Nyt podetaan rimakauhua siitä, pitäisikö uusi suhde nostaa seuraavalle tasolle. Keskeisiä kysymyksiä pohditaan myös ystävyyssuhteiden merkityksestä ja urakäänteistä, joissa tapahtuu melkoisia yllätyksiä.

Mainion purevasti tarinassa komppaa mukana viime kaudella isoon rooliin nostettu jälkikasvu aivan omine rimakauhuineen.

Viisikymppisten Adamin, Jennyn (Fay Ripley), Peten (John Thomson), Karenin (Hermione Norris) ja Davidin (Robert Bathurst) elämä on siis yhtä draamaa ja komediaa edelleen Manchesterissa.

Mahtava uutinen on se, että sarjasta on tekeillä tänä keväänä myös kahdeksas kausi.

Rimakauhua ja rakkautta, MTV3 la klo 21.00