Heidi ja Mikko (vas.) pääsevät häämatkalle Pariisiin, Kimmo ja Milla Prahaan sekä Tiina ja Samuel Varsovaan. Kuvat: Ava
Heidi ja Mikko (vas.) pääsevät häämatkalle Pariisiin, Kimmo ja Milla Prahaan sekä Tiina ja Samuel Varsovaan. Kuvat: Ava

Illan Ensitreffit alttarilla -jaksossa parit lähtevät häämatkalle. Millan tunteet ovat sekavat jo ennen matkaa.

Illan Ensitreffit alttarilla -jaksossa kaikki kolme paria lähtevät häämatkalle. Hääjaksossa tuli selväksi, että Heidin ja Mikon sekä Tiinan ja Samuelin välillä oli kipinää ensihetkestä lähtien, mutta Millan ja Kimmon tunteet jäivät mietityttämään katsojia.

Ennen häämatkaa Milla myöntää, että hänen ajatuksensa ovat sekavat.

– Aika paljon piti miettiä, että mitä tässä tapahtuu, mihin tässä mennään ja miten tästä eteenpäin. Että mitä se ihminen seinän toisella puolella herättää, Milla kertoo jaksossa hääyön jälkeen.

Millan ja Kimmon häämatkakohde on Praha. Milla toivoo matkalta, että näkisi oikeasti, millainen Kimmo on.

”Milla on vähän se määräävämpi osapuoli. Se on just hyvä mulle.”

Päättämättömyys häiritsee Millaa

Häämatkalla Kimmo paljastuu joustavaksi ja huomaavaiseksi, mutta päättämättömäksi. Hänen on usein vaikea päättää pienistäkin asioista, kuten mihin suuntaan he lähtisivät kävelemään, minne he menisivät syömään tai vuokraisivatko he segway-laitteen puoleksi tunniksi vai tunniksi.

– Kun en itse osaa päättää, niin Milla osaa sanoa. Se on just hyvä mulle. On tullut sellanen fiilis, että Milla on vähän se määräävämpi osapuoli. Mutta ei mitenkään pahalla tavalla, Kimmo kertoo jaksossa.

”Kun toinen on niin järkevä, niin mitä ongelmia se tuo tullessaan?”

Milla taas kertoo, että hän toivoo, että Kimmo olisi määrätietoisempi.

– Kimmo on rauhallinen tyyppi. Luulen, että jossain vaiheessa voi olla, että siihen palaa käämit. Kun toinen on niin järkevä, ja mä vähän menevämpi, niin mitä ongelmia se tuo tullessaan?

– Olis kiva, että hän olis mulle, että nyt mennään tuonne ja älä jää suu auki, Milla miettii häämatkalla. Illan jaksossa selviää, syttyykö parin välille kuitenkin kipinää häämatkalla.

”Vaikka nykynainen haluaa keskustelevan miehen, hän ei halua jees-miestä.”

Ohjelman asiantuntija, psykologi Tony Dunderfelt selittää jaksossa oman näkemyksensä siitä, millaisen miehen nainen nykyään haluaa.

– Vaikka nykynainen haluaa keskustelevan, mukavan ja luotettavan miehen, joka tekee kaikenlaista, hän ei halua jees-miestä. Nykynaista ei kiinnosta, että mies on samaa mieltä sun kanssa, vaan hän haluaa saada uusia näkemyksiä ja kokemuksia, Dunderfelt sanoo jaksossa.

Ensitreffit alttarilla tiistaisin Avalla kello 21.00.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Korkeushyppääjä Patrik Sjöberg voitti maailmanmestaruuksia ja olympiamitaleja. 40 vuotta uransa jälkeen Sjöberg hoitaa lapsuutensa traumaa terapiassa.

IS TV-LEHTI: Vuonna 1987 ruotsalainen korkeushyppääjä Patrik Sjöberg (s. 1965) oli huipulla. Hän hyppäsi maailmanennätykseksi 242 senttiä kotiyleisön edessä Tukholmassa ja voitti maailmanmestaruuden Roomassa. Vuonna 1999 päättyneen uransa aikana hän ylsi muun muassa kolmesti olympiamitaleille sekä dominoi sisäratojen EM-kisoja.

Menestysvuosien taustalla oli kuitenkin synkkä salaisuus. Vuonna 2011 Sjöberg julkaisi muistelmateoksen, jossa hän kertoi joutuneensa vuosien ajan seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi.

Hyväksikäyttäjä oli yksi Sjöbergin läheisimmistä ihmisistä: pitkäaikainen valmentaja ja isäpuoli Viljo Nousiainen. Paljastus oli Ruotsissa valtava skandaali, nauttivathan sekä Sjöberg että vuonna 1999 kuollut Nousiainen suurta arvostusta Ruotsin urheilupiireissä.

Asian paljastuminen oli ensimmäinen askel Sjöbergin tiellä kohti mielenrauhaa. Vuonna 2015 hän aloitti terapian käsitelläkseen traumaansa. Tuore ruotsalaisdokumentti Patrik Sjöbergin taakka (Patrik Sjöberg i tearpi, 2017) vie katsojan kolmanneksi pyöräksi Sjöbergin ja psykologi Rebecka Malmin intiimeihin terapiaistuntoihin.

Malmin johdolla Sjöberg avaa lapsuuttaan ja nuoruuttaan, kipeää suhdettaan suomalaiseen Nousiaiseen sekä tapahtumien vaikutusta myöhempään elämään.

Thomas Reckmanin ohjaaman dokumentin sävy on vakava ja rauhallinen. Sosiaalipornoilulle ei anneta onneksi tilaa. Vaikean aiheen takaa pilkistää myös toivoa.

Dokumenttiprojekti: Patrik Sjöbergin taakka, TV1 ma klo 21.30

Parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. 

IS TV-LEHTI:  Iloinen puheensorina käy Akun Tehtaalla Ylöjärvellä yleisön asettuessa paikoilleen lavan eteen asetelluille tuoliriveille. Käynnissä ovat Napakympin kuvaukset. Sarja teki paluun viime syksynä 15 vuoden tauon jälkeen. Napakymppi oli kirjaimellisesti täysi napakymppi, joka keräsi parhaimmillaan liki miljoonayleisön.

Nyt parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. Amorin nuolet sinkoilevat tänä keväänä sunnuntaisin parhaaseen katseluaikaan.

Kari Salmelaisen saappaisiin hypänneellä Janne Katajalla on juontajana ohjelmassa tärkeä rooli. Hän toimii seremonianmestarina, joka ohjaa keskustelua ja kuittailee hyväntahtoisesti osallistujien vastauksille. Komiikkaa syntyy väkisinkin oudoista kysymyksistä ja tahattoman hassuista vastauksista. Yleisössä hurrataan, kun Kataja ja hänen työparinsa pianisti Lenni-Kalle Taipale astuvat estradille. 

”Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun.”

Voiko tv-ohjelmasta löytää tosirakkauden? Näin uskovat ainakin ohjelmassa itsensä likoon laittavat. Viime syksyn saldo parinmuodostuksessa jäi tosin melko laihaksi, ja moni orastava romanssi nuupahti heti Napakymppi-matkan jälkeen.

– Mielestäni kilpailijoilla on ollut oikeat motiivit ohjelmaan lähtiessä. Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun. Vieraan ihmisen kanssa reissuun lähteminen jos mikä on seikkailu, Janne Kataja sanoo.

Ohjelmassa kumppania haetaan keskustellen, ei ulkonäköperustein.

– Uskon, että kun saadaan enemmän pareja prosessiin, niin kyllä tulee täysosumiakin. Se riittää, jos vaikka 40 parista yksi jatkaa yhdessä. Se on sitten Napakympin napakymppi! Kataja hymyilee.

Lenni-Kalle Taipale on samaa mieltä, vaikka tv-ohjelma on parisuhteen muodostukselle melko erikoinen ympäristö.

– Ihmiset ovat mukana aika tosissaan. Toki pitää olla pilkettä silmäkulmassa, mutta ei kukaan ole tullut tänne hakemaan vain ruutuaikaa.

Napakymppi, Nelonen su klo 20.00