Malli ja kauneusagentti Juri Silvennoinen aikoo antaa Huippis-voittaja Jerry Koivistolle käytännön vinkkejä miesmallin työstä. Kuvat: Sanoma-arkisto
Malli ja kauneusagentti Juri Silvennoinen aikoo antaa Huippis-voittaja Jerry Koivistolle käytännön vinkkejä miesmallin työstä. Kuvat: Sanoma-arkisto

Jerry Koivisto on ensimmäinen mies, joka on voittanut tv:n mallikilpailun Suomessa. Huippumalli haussa -tuomari Juri Silvennoinen uskoo, että Jerryllä on hyvät mahdollisuudet kansainväliseen menestykseen.

Suomen Huippumalli haussa -kilpailun voittaja on Jerry Koivisto, 20. Hän on ensimmäinen mies, joka on voittanut tv:n mallikilpailun Suomessa. Hopealle Huippiksessa jäi Sofia Öster, 17.

– Molemmilla finalisteilla on todella hyvät mahdollisuudet pärjätä mallina sekä Suomessa että maailmalla. Jerry on komea, persoonallisen näköinen ja hänessä on potkua. Ulkoisten asioiden lisäksi hänellä on myös asenne kohdallaan, Huippis-tuomari Juri Silvennoinen kehuu.

Juri kertoo Jerryn erottuneen joukosta jo ensimmäisessä casting-tilaisuudessa.

”Hän muistuttaa minua samanikäisenä.”

– Hän muistuttaa minua samanikäisenä. Ulkomuodoltaankin hän on samanoloinen kuin minä nuorempana, kuin mini-me, Juri nauraa.

Juri uskoo, että Jerryn kaltaiselle mallille on kysyntää, mutta muistuttaa, että menestyksekkääseen uraan tarvitaan muutakin kuin komea ulkokuori.

– Menestystä pitää haluta ja sen eteen täytyy olla valmis tekemään paljon töitä.

Mentorointiapua

Juri on tehnyt mallintöitä lähes 30 vuotta. Hän iloitsi siitä, että Huippumalli haussa -ohjelmaan saivat osallistua tällä kertaa myös miehet. Juri halusi päästä jakamaan näille omaa kokemustaan ja käytännön vinkkejä mentorin roolissa.

– Mallintyön tekemisessä miehenä ja naisena on eroja. Aion vinkata Jerryllekin miesmallina työskentelyyn liittyviä jippoja ja juttuja.

Esimerkiksi catwalkin kulisseissa vaatteidenvaihto ei suju mieheltä läheskään yhtä ripeästi kuin naiselta.

– Naiset pudottavat mekon päältään ja sujahtavat uuteen. Miehen pitää samassa ajassa vaihtaa puku, mirri, napitettava liivi ja solmittavat kengät. Siihen on omat kikkansa, Juri sanoo.

Korkeushyppääjä Patrik Sjöberg voitti maailmanmestaruuksia ja olympiamitaleja. 40 vuotta uransa jälkeen Sjöberg hoitaa lapsuutensa traumaa terapiassa.

IS TV-LEHTI: Vuonna 1987 ruotsalainen korkeushyppääjä Patrik Sjöberg (s. 1965) oli huipulla. Hän hyppäsi maailmanennätykseksi 242 senttiä kotiyleisön edessä Tukholmassa ja voitti maailmanmestaruuden Roomassa. Vuonna 1999 päättyneen uransa aikana hän ylsi muun muassa kolmesti olympiamitaleille sekä dominoi sisäratojen EM-kisoja.

Menestysvuosien taustalla oli kuitenkin synkkä salaisuus. Vuonna 2011 Sjöberg julkaisi muistelmateoksen, jossa hän kertoi joutuneensa vuosien ajan seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi.

Hyväksikäyttäjä oli yksi Sjöbergin läheisimmistä ihmisistä: pitkäaikainen valmentaja ja isäpuoli Viljo Nousiainen. Paljastus oli Ruotsissa valtava skandaali, nauttivathan sekä Sjöberg että vuonna 1999 kuollut Nousiainen suurta arvostusta Ruotsin urheilupiireissä.

Asian paljastuminen oli ensimmäinen askel Sjöbergin tiellä kohti mielenrauhaa. Vuonna 2015 hän aloitti terapian käsitelläkseen traumaansa. Tuore ruotsalaisdokumentti Patrik Sjöbergin taakka (Patrik Sjöberg i tearpi, 2017) vie katsojan kolmanneksi pyöräksi Sjöbergin ja psykologi Rebecka Malmin intiimeihin terapiaistuntoihin.

Malmin johdolla Sjöberg avaa lapsuuttaan ja nuoruuttaan, kipeää suhdettaan suomalaiseen Nousiaiseen sekä tapahtumien vaikutusta myöhempään elämään.

Thomas Reckmanin ohjaaman dokumentin sävy on vakava ja rauhallinen. Sosiaalipornoilulle ei anneta onneksi tilaa. Vaikean aiheen takaa pilkistää myös toivoa.

Dokumenttiprojekti: Patrik Sjöbergin taakka, TV1 ma klo 21.30

Parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. 

IS TV-LEHTI:  Iloinen puheensorina käy Akun Tehtaalla Ylöjärvellä yleisön asettuessa paikoilleen lavan eteen asetelluille tuoliriveille. Käynnissä ovat Napakympin kuvaukset. Sarja teki paluun viime syksynä 15 vuoden tauon jälkeen. Napakymppi oli kirjaimellisesti täysi napakymppi, joka keräsi parhaimmillaan liki miljoonayleisön.

Nyt parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. Amorin nuolet sinkoilevat tänä keväänä sunnuntaisin parhaaseen katseluaikaan.

Kari Salmelaisen saappaisiin hypänneellä Janne Katajalla on juontajana ohjelmassa tärkeä rooli. Hän toimii seremonianmestarina, joka ohjaa keskustelua ja kuittailee hyväntahtoisesti osallistujien vastauksille. Komiikkaa syntyy väkisinkin oudoista kysymyksistä ja tahattoman hassuista vastauksista. Yleisössä hurrataan, kun Kataja ja hänen työparinsa pianisti Lenni-Kalle Taipale astuvat estradille. 

”Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun.”

Voiko tv-ohjelmasta löytää tosirakkauden? Näin uskovat ainakin ohjelmassa itsensä likoon laittavat. Viime syksyn saldo parinmuodostuksessa jäi tosin melko laihaksi, ja moni orastava romanssi nuupahti heti Napakymppi-matkan jälkeen.

– Mielestäni kilpailijoilla on ollut oikeat motiivit ohjelmaan lähtiessä. Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun. Vieraan ihmisen kanssa reissuun lähteminen jos mikä on seikkailu, Janne Kataja sanoo.

Ohjelmassa kumppania haetaan keskustellen, ei ulkonäköperustein.

– Uskon, että kun saadaan enemmän pareja prosessiin, niin kyllä tulee täysosumiakin. Se riittää, jos vaikka 40 parista yksi jatkaa yhdessä. Se on sitten Napakympin napakymppi! Kataja hymyilee.

Lenni-Kalle Taipale on samaa mieltä, vaikka tv-ohjelma on parisuhteen muodostukselle melko erikoinen ympäristö.

– Ihmiset ovat mukana aika tosissaan. Toki pitää olla pilkettä silmäkulmassa, mutta ei kukaan ole tullut tänne hakemaan vain ruutuaikaa.

Napakymppi, Nelonen su klo 20.00