Ihastuttavan tanskalaisen Rita-sarjan jaksoja voi katsoa Netflixissä. Kakkoskauden jaksoja on myös Yle Areenassa, sillä se pyörii parhaillaan Yle Femillä. Kuva: Yle
Ihastuttavan tanskalaisen Rita-sarjan jaksoja voi katsoa Netflixissä. Kakkoskauden jaksoja on myös Yle Areenassa, sillä se pyörii parhaillaan Yle Femillä. Kuva: Yle

Suoratoistopalvelut pelastavat, kun ulkona sataa ja tv:ssä pyörii vain uusintoja. Kokosimme niiden piilotetut helmet ja laadukkaimmat klassikot.

Netflixin sarjat

Rita

Tämä draamasarja pelastaa, kun kaipaat lämpöä, muttet mitään lässytystä. Vaikka sarja on Tanskasta, siinä ei nähdä täydellisiä designkoteja vaan aidon oloista elämää. Särmikäs päähenkilö Rita (huikea Mille Dinesen) on nelikymppinen yksinhuoltaja ja opettaja, joka käy salaa tupakalla koulun vessassa. Sympaattinen ja yllättävän syvällinen sarja koskettaa ja naurattaa.

Chef's Table

Ehdoton ruokafaneille! Netflixin oma sarja kertoo maailman huippukokeista, heidän ravintoloistaan ja siitä, miten intohimoisesti ruokaan voi suhtautua.

Master of None

Älyttömän hauskassa pienessä ihmissuhdesarjassa on ihan samanlaista tolloilua kuin tosielämässäkin. Sarjassa näyttelee hehkutettu yhdysvaltalaiskoomikko Aziz Ansari, joka on kirjoittanut Modern Romance -kirjan nettideittailusta.

Bloodline

Kaipaatko laadukasta jännäriä? Floridaan sijoittuva, harvinaisen koukuttava draamatrilleri koskettaa ja jännittää yhtä aikaa.

House of Cards

Netlixin oma tuotanto ei ole syyttä klassikko. Kevin Spacey ja Robin Wright loistavat häikäilemättömänä poliitikkoparina, ja hyytävä juoni onnistuu yllättämään kerta toisensa perään.

Breaking Bad

Mustalla huumorilla kyllästetyssä rikosdraamassa tavallisesta keski-ikäisestä perheenisästä ja kemianopettajasta tulee huumerikollinen. Sarja saa pohtimaan moraalikysymyksiä ja hekottamaan päähenkilöiden loputtomalle säätämiselle.

Orange is the New Black

Draamakomediassa keskiluokkainen Piper Chapman (Taylor Schilling) joutuu huumerikoksen vuoksi vankilaan entisen tyttöystävänsä vuoksi. Palkittu sarja perustuu Piper Kermanin samannimiseen kirjaan, jossa hän kertoo elämästään vankilassa. Naisvankilan hulvattomat hahmot hihityttävät, mutta sarjan edetessä heidän tarinansa syvenevät ja koskettavat.

Bones

Rikosmaailmaan sijoittuvassa draamasarjassa on myös ripaus komediaa. Bones on hyvä vaihtoehto, jos et halua, että tuotantokaudet loppuvat heti kesken. Sarja pysyy laadukkaana, vaikka kausia on peräti kymmenen.

New Girl

Lämminhenkisessä komediasarjassa on jotain samaa kuin Frendeissä (tämäkin klassikko löytyy Netflixistä!), mutta siinä puhutaan vielä suoremmin esimerkiksi seksistä. Hahmot ovat huippuja, ja Zooey Deschanelin esittämän Jessin kimppakämpän miehet haluaisi omiksi kämppiksiksi!

HBO Nordicin sarjat

Veep – Rouva varapresidentti

Komediasarjassa on juuri sopivasti poliittista kähmäilyä ja Konttori-tyylistä työpaikkaparodiaa. Päähenkilö, poliitikko Selina Meyer (Julia Louis-Dreyfus) on samaan aikaan puistattavan rasittava narsisti ja käsittämättömän samastuttava.

Roots

Uusi loistosarja on neliosainen kertomus Yhdysvaltojen etelävaltioiden orjista. Jaksot kestävät melkein puolitoista tuntia. Juoni on poikkeuksellisen koukuttava ja saa kyyneleet silmiin. Realistisessa tarinassa kaikille ei käykään hyvin, kuten usein Hollywood-tuotannoissa. Orjuus murtaa ihmisiä, ja he menettävät läheisensä.

Sarja on uusintaversio 70-luvulla supersuositusta Juuret-sarjasta, joka perustuu Alex Haleyn Pulitzer-palkittuun romaaniin.

The Affair

Kiehtovassa sarjassa kuvataan pettämistä sekä miehen että naisen näkökulmasta. Parisuhdedraama liikkuu kiinnostavasti eri aikatasoissa.

Game of Thrones

Tälle sarjalle kannattaa antaa mahdollisuus, vaikkei olisi fantasian ystävä. Hittisarjassa on sopivassa suhteessa jännitystä, romantiikkaa, ja juonimista – sekä vahvoja naisia! Hahmot ovat kiinnostavia, ja lavastus on mieletön. Uusin kausi on niin täynnä yllättäviä juonenkäänteitä, että jokaisen jakson katsoo tuolin reunalla jännittäen. Eikä kokemus lopu, kun jakso päättyy: sarja mahdollistaa loputtoman spekuloinnin siitä, mitä vielä tapahtuu.

Girls

Lena Dunhamin luomassa kulttisarjassa on loistavat näyttelijät, kiinnostava puvustus ja mahtavia käänteitä joka jaksossa. New Yorkiin sijoittuva sarja kertoo uskottavasti nuorten aikuisten elämästä, joten siihen on helppo samastua.

Newsroom

Uutiskanavan työstä kertovan sarjan aiheet ovat kiehtovan ajankohtaisia, ja nopeasti etenevä juoni tempaa mukaansa. Asiaa maustavat draama ja romantiikka.

Yle Areenan sarjat

Ponille kyytiä

Hervoton brittiläinen sketsisarja 2000-luvun alusta pelastaa arki-illat, joina tekee mieli nauraa ja nollata pää, mutta on liian väsynyt katsomaan kokonaista leffaa. No, lopulta katsoo kuitenkin monta jaksoa putkeen.

Siskonpeti

Tämä sarja on Suomen Ponille kyytiä ja parasta kotimaista komediaa aikoihin. Pirjo Heikkilän, Niina Lahtisen, Krisse Salmisen ja Sanna Stellanin tähdittämän sketsisarjan absurdit vitsit ovat juuri sopivan övereitä. Naurutakuu! 

Syke

Kotimainen Greyn anatomia! Moraalipohdintaa ja ihmisssuhdesaippuaa sekoittava sairaalasarja on poikkeuksellisen laadukas ja saa ahmimaan kaikki jaksot mahdollisimman nopeasti. Iina Kuustonen tekee sarjassa loistotyötä kylmäkiskoisena sairaanhoitajana Iiriksenä.

Au pairit Australiassa

Tämä sarja koukuttaa nekin, jotka eivät yleensä perusta tosi-tv:stä. Au pairiksi toiselle puolen maailmaa lähtevien suomalaisnuorten elämässä on niin paljon draamaa, että samaan aikaan hirvittää ja naurattaa. Jos jäät koukkuun (mikä on todennäköistä), katso myös edelliset kaudet Au pairit Los Angelesissa ja Au pairit Lontoossa, jotka nekin löytyvät Areenasta.

Sohvaperunat

Hulvattomassa sarjassa sympaattiset tavikset avautuvat viikon televisiotarjonnasta. Formaatti kuulostaa tylsältä, mutta ohjelma on toteutettu hienosti. Telkkarissa pyörivien ohjelmien lisäksi katsoja pääsee kurkistamaan ihanan tavallisiin suomalaisiin koteihin ja näkee, kuinka papat nukahtavat katsoessaan Temptation Islandia.

Ruutu+:n sarjat

Good Wife

Laki, politiikka ja ihmissuhdekiemurat liimaavat ruudun äärelle, vaikka Will Gardnerin lähteminen jätti sarjaan merkittävän loven. Jäikö draamasarjan seitsemäs ja viimeinen kausi katsomatta? Se tulee Ruutu+-palveluun 13. kesäkuuta.

Fargo

Omaperäinen rikossarja perustuu Coenin veljesten hittielokuvaan. Toinen tuotantokausi on katsottavissa Ruutu+-palvelussa 20. kesäkuuta alkaen.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

 

 

Korkeushyppääjä Patrik Sjöberg voitti maailmanmestaruuksia ja olympiamitaleja. 40 vuotta uransa jälkeen Sjöberg hoitaa lapsuutensa traumaa terapiassa.

IS TV-LEHTI: Vuonna 1987 ruotsalainen korkeushyppääjä Patrik Sjöberg (s. 1965) oli huipulla. Hän hyppäsi maailmanennätykseksi 242 senttiä kotiyleisön edessä Tukholmassa ja voitti maailmanmestaruuden Roomassa. Vuonna 1999 päättyneen uransa aikana hän ylsi muun muassa kolmesti olympiamitaleille sekä dominoi sisäratojen EM-kisoja.

Menestysvuosien taustalla oli kuitenkin synkkä salaisuus. Vuonna 2011 Sjöberg julkaisi muistelmateoksen, jossa hän kertoi joutuneensa vuosien ajan seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi.

Hyväksikäyttäjä oli yksi Sjöbergin läheisimmistä ihmisistä: pitkäaikainen valmentaja ja isäpuoli Viljo Nousiainen. Paljastus oli Ruotsissa valtava skandaali, nauttivathan sekä Sjöberg että vuonna 1999 kuollut Nousiainen suurta arvostusta Ruotsin urheilupiireissä.

Asian paljastuminen oli ensimmäinen askel Sjöbergin tiellä kohti mielenrauhaa. Vuonna 2015 hän aloitti terapian käsitelläkseen traumaansa. Tuore ruotsalaisdokumentti Patrik Sjöbergin taakka (Patrik Sjöberg i tearpi, 2017) vie katsojan kolmanneksi pyöräksi Sjöbergin ja psykologi Rebecka Malmin intiimeihin terapiaistuntoihin.

Malmin johdolla Sjöberg avaa lapsuuttaan ja nuoruuttaan, kipeää suhdettaan suomalaiseen Nousiaiseen sekä tapahtumien vaikutusta myöhempään elämään.

Thomas Reckmanin ohjaaman dokumentin sävy on vakava ja rauhallinen. Sosiaalipornoilulle ei anneta onneksi tilaa. Vaikean aiheen takaa pilkistää myös toivoa.

Dokumenttiprojekti: Patrik Sjöbergin taakka, TV1 ma klo 21.30

Parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. 

IS TV-LEHTI:  Iloinen puheensorina käy Akun Tehtaalla Ylöjärvellä yleisön asettuessa paikoilleen lavan eteen asetelluille tuoliriveille. Käynnissä ovat Napakympin kuvaukset. Sarja teki paluun viime syksynä 15 vuoden tauon jälkeen. Napakymppi oli kirjaimellisesti täysi napakymppi, joka keräsi parhaimmillaan liki miljoonayleisön.

Nyt parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. Amorin nuolet sinkoilevat tänä keväänä sunnuntaisin parhaaseen katseluaikaan.

Kari Salmelaisen saappaisiin hypänneellä Janne Katajalla on juontajana ohjelmassa tärkeä rooli. Hän toimii seremonianmestarina, joka ohjaa keskustelua ja kuittailee hyväntahtoisesti osallistujien vastauksille. Komiikkaa syntyy väkisinkin oudoista kysymyksistä ja tahattoman hassuista vastauksista. Yleisössä hurrataan, kun Kataja ja hänen työparinsa pianisti Lenni-Kalle Taipale astuvat estradille. 

”Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun.”

Voiko tv-ohjelmasta löytää tosirakkauden? Näin uskovat ainakin ohjelmassa itsensä likoon laittavat. Viime syksyn saldo parinmuodostuksessa jäi tosin melko laihaksi, ja moni orastava romanssi nuupahti heti Napakymppi-matkan jälkeen.

– Mielestäni kilpailijoilla on ollut oikeat motiivit ohjelmaan lähtiessä. Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun. Vieraan ihmisen kanssa reissuun lähteminen jos mikä on seikkailu, Janne Kataja sanoo.

Ohjelmassa kumppania haetaan keskustellen, ei ulkonäköperustein.

– Uskon, että kun saadaan enemmän pareja prosessiin, niin kyllä tulee täysosumiakin. Se riittää, jos vaikka 40 parista yksi jatkaa yhdessä. Se on sitten Napakympin napakymppi! Kataja hymyilee.

Lenni-Kalle Taipale on samaa mieltä, vaikka tv-ohjelma on parisuhteen muodostukselle melko erikoinen ympäristö.

– Ihmiset ovat mukana aika tosissaan. Toki pitää olla pilkettä silmäkulmassa, mutta ei kukaan ole tullut tänne hakemaan vain ruutuaikaa.

Napakymppi, Nelonen su klo 20.00