Vasemmalla ylhäällä Mikael äitinsä Liidia Sohlmanin ja alhaalla naisystävänsä Triana Iglesiaksen kanssa. Kuvat: Nelonen ja Jonna Öhrnberg
Vasemmalla ylhäällä Mikael äitinsä Liidia Sohlmanin ja alhaalla naisystävänsä Triana Iglesiaksen kanssa. Kuvat: Nelonen ja Jonna Öhrnberg

Äidin lisäksi Mikael Gabriel -dokumentissa kuullaan Miklun naisystävää Triana Iglesiasta.

Vain elämää -ohjelmassa tuli selväksi, että äiti on Mikael Gabrielille todella tärkeä. Samaa hän on puhunut myös monissa haastatteluissa. Ensimmäistä kertaa äiti pääsee itse ääneen perjantaina esitettävässä Mikael Gabrielin elämä -dokumentissa.

Dokumentissa nähdään kuvia ja videopätkiä Mikaelin lapsuudesta, ja äiti Liidia Sohlman muistelee Mikaelin lapsuus- ja nuoruusaikoja. Mikael on kertonut aikaisemmin Me Naisten haastattelussa, että on tehnyt nuoruudessaan paljon tyhmiä asioita, kuten tapellut, varastanut ja tuhonnut muiden omaisuutta. Dokumentissa äiti muistelee ensimmäistä kertaa, kun Mikael jäi näpistelystä kiinni.

”Hän varasti minun vuoksi. Se oli hirveä tragedia.”

– Hän varasti Saiturin pörssistä patterin. Hän teki sen, koska halusi tehdä koulussa minulle lahjan. Hän varasti minun vuoksi. Se oli hirveä tragedia, itkettiin molemmat, äiti muistelee dokumentissa.

Teini-ikäisenä Mikaelin ongelmat pahenivat, ja Liidia kertoo hetkestä, joka johti Mikaelin huostaanottoon tämän ollessa 14-vuotias.

– Mä otin yhteyttä sosiaaliviranomaisiin, että nyt on joku vika. Sitten ryntäsin sossutädin, jonkun päällikön, luo, että kuule, teidän on pakko laittaa hänet pois kauas, Liidia kertoo dokumentissa.

Mikaelin ompelija-yrittäjä-äiti on lähtöisin Etelä-Virosta pienestä Võrun kaupungista. Äiti tuli Suomeen ennen Viron itsenäistymistä vuonna 1988.
Mikaelin ompelija-yrittäjä-äiti on lähtöisin Etelä-Virosta pienestä Võrun kaupungista. Äiti tuli Suomeen ennen Viron itsenäistymistä vuonna 1988.

Mikael itse on kertonut, että hänen ja äidin välillä ei ole mitään epäselvyyksiä. Hän on jälkikäteen pitänyt huostaanottoa ainoana oikeana ratkaisuna. Äiti taas kertoo dokumentissa miettineensä syitä huostaanottoon.

– Se lähti käsistä pikkuhiljaa. En sano, että se oli vain Mikaelin syy. Se oli ympäristön syy, minun syy. Sen jälkeen en pystynyt kolmeen vuoteen käymään kirkossa, kun en uskonut mihinkään. Mutta jossain vaiheessa huomasin, että kyllä tosta pojasta vielä jotain tulee, ja usko palautui.

Mikael itse korostaa dokumentissa, miten paljon hän arvostaa äitiään – ja naisia muutenkin.

Kipinä syttyi jo ensitapaamisella

Dokumentissa nähdään myös Miklun naisystävä Triana Iglesias, 34, joka on norjalainen juontaja ja malli. Triana kertoo kiinnostuneensa Mikaelista heti ensitapaamisella. Hän ei saanut räppäriä mielestään, ja lopulta kaverit kehottivat Trianaa lähettämään Mikaelille viestin.

– En heti kehdannut, mutta pienessä huppelissa lähetin viestin. Hän soitti heti takaisin, Triana muistelee.

Mikael ja Triana tapasivat toisensa keväällä 2015.
Mikael ja Triana tapasivat toisensa keväällä 2015.

Dokumentissa katsojat pääsevät Mikaelin ja Trianan kanssa aamiaispöytään. Kovin syvällisiä he eivät suhteestaan juttele, mutta katsojalle tulee selväksi, että molemmat ovat korviaan myöten rakastuneita.

– Hän on uskomaton. En usko, että ihmiset edes tietävät, mitä kaikkia puolia hänessä on. Hän on niin välittävä ja rakastava, Triana kuvailee Mikaelia.

– Triana on kaunis sekä ulkoa että sisältä. Hän on niin kiltti kaikille. Hän ei tapa edes hyttystä. Eilen mä tapoin hyttysen, niin se oli sillai, että mitä sä teet. Hän on sellainen pakkaus, että varmaan se tohon jää, Mikael miettii.

Mikael Gabriel elämä -dokumentti Nelosella perjantaina kello 22.30. Me Naiset ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

 

Parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. 

IS TV-LEHTI:  Iloinen puheensorina käy Akun Tehtaalla Ylöjärvellä yleisön asettuessa paikoilleen lavan eteen asetelluille tuoliriveille. Käynnissä ovat Napakympin kuvaukset. Sarja teki paluun viime syksynä 15 vuoden tauon jälkeen. Napakymppi oli kirjaimellisesti täysi napakymppi, joka keräsi parhaimmillaan liki miljoonayleisön.

Nyt parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. Amorin nuolet sinkoilevat tänä keväänä sunnuntaisin parhaaseen katseluaikaan.

Kari Salmelaisen saappaisiin hypänneellä Janne Katajalla on juontajana ohjelmassa tärkeä rooli. Hän toimii seremonianmestarina, joka ohjaa keskustelua ja kuittailee hyväntahtoisesti osallistujien vastauksille. Komiikkaa syntyy väkisinkin oudoista kysymyksistä ja tahattoman hassuista vastauksista. Yleisössä hurrataan, kun Kataja ja hänen työparinsa pianisti Lenni-Kalle Taipale astuvat estradille. 

”Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun.”

Voiko tv-ohjelmasta löytää tosirakkauden? Näin uskovat ainakin ohjelmassa itsensä likoon laittavat. Viime syksyn saldo parinmuodostuksessa jäi tosin melko laihaksi, ja moni orastava romanssi nuupahti heti Napakymppi-matkan jälkeen.

– Mielestäni kilpailijoilla on ollut oikeat motiivit ohjelmaan lähtiessä. Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun. Vieraan ihmisen kanssa reissuun lähteminen jos mikä on seikkailu, Janne Kataja sanoo.

Ohjelmassa kumppania haetaan keskustellen, ei ulkonäköperustein.

– Uskon, että kun saadaan enemmän pareja prosessiin, niin kyllä tulee täysosumiakin. Se riittää, jos vaikka 40 parista yksi jatkaa yhdessä. Se on sitten Napakympin napakymppi! Kataja hymyilee.

Lenni-Kalle Taipale on samaa mieltä, vaikka tv-ohjelma on parisuhteen muodostukselle melko erikoinen ympäristö.

– Ihmiset ovat mukana aika tosissaan. Toki pitää olla pilkettä silmäkulmassa, mutta ei kukaan ole tullut tänne hakemaan vain ruutuaikaa.

Napakymppi, Nelonen su klo 20.00 

Putous palaa ruutuun jo 9. kerran. Sen kunniaksi on aika muistella Armi Toivasen, Krista Kososen, Aku Hirviniemen ja muiden vanhojen Putous-tähtien sketsihahmoja.

Putous-ohjelman 9. kausi alkaa MTV3:lla la kello 19.30.