Ja kyllä tästä menosta nauttivat epäileväisemmätkin tuomaat.

Kirjailija Colin Dexterin luoman komisario Lewisin tutkimukset Oxfordshiren poliisivoimissa jatkuvat jälleen kolmen uuden osan verran. Lewis tuntuu vanhemmiten muuttuvan yhä enemmän entisen työparinsa, edesmenneen komisario Morsen kaltaiseksi, mutta onneksi esimies Jean Innocent osaa käsitellä välillä äkkiväärää miestä.

Lewisin työtä on tähän saakka helpottanut tiivis kumppanuus kahteen tärkeään kollegaan, työpariinsa James Hathawayhin sekä kuolinsyyntutkija Laura Hobsoniin. Uusissa jaksoissa Lewis joutuukin koville, kun luotetuista työkavereista toinen huomaa olevansa loman tarpeessa ja toista alkaa oudosti ahdistaa.

Brittidekkarin fanien iloksi Lewisin tarina ei päätykään tähän seitsemänteen kauteen vaan kahdeksas kausi samalla miehityksellä on valmisteilla.

Vaikka monilla on vieläkin ikävä legendaarista komisario Morsea, on pakko myöntää, että harvoin on poliisisarjan pääosan vaihdos sujunut niin saumattomasti kuin Morsen ja Lewisin välillä. Se ei ole sinänsä ihme, sillä sukupolvenvaihdosta on ollut tarkkailemassa kirjailija Dexter itse.

Komisario Lewis, TV1 klo 22.00