80-luvun nuorisokomedia Kuumat kinkut yllättää aitoudellaan.

Amy Heckerlingin nuorisokomedian edellisestä tv-esityksestä ei ole kovin kauan. Leffa tuli katsottua silloin ihan sattumalta ja yllätys oli melkoinen. Siis oikeasti, amerikkalaiseen high schooliin sijoittuva 1980-luvun nuorisokomedia, jonka nimi on Kuumat kinkut...

Kuka sellaista vapaaehtoisesti katsoo? Julistammekin siis tältä istumalta, että elokuvan alkuperäisen nimen Fast Times at Ridgemont High kääntäminen muotoon Kuumat kinkut on yksi surkeimpia suomennoksia ikinä.

Leffa perustuu tunnetun toimittaja-kirjailija-käsikirjoittaja Cameron Crowen tekstiin. Crowe soluttautui high schooliin oppilaaksi ja kirjoitti kokemuksistaan ensin artikkelin Rolling Stone -lehteen.

Johtuu varmasti tekotavasta, että nuorten elämää, rakkauksia ja toilailuja seurataan elokuvassa harvinaisen lämpimästi ja aidosti.

Vuonna 1982 valmistunut Kuumat kinkut (grrrr....) on myös erittäin hauska tapa bongata tämän hetken Hollywood-konkareita nuorina. Sean Pennillä on iso rooli, samoin monien myöhempien elokuvien tähdellä Jennifer Jason Leigh'llä. Mukana vilahtavat myös esimerkiksi Nicolas Cage ja Forrest Whitaker.

Kuumat kinkut,
MTV3 pe 8.2. klo 22.45

Pysäyttävä brittidokumentti paljastaa, miten rajua elämä amerikkalaisyliopistojen veljeskunnissa on.

IS TV-LEHTI:  BBC:n This World -sarjaan kuuluva Veljeskuntien rajut huvit (Frat Boys: Inside America's Fraternities, 2016) on pysäyttävä dokumentti amerikkalaisyliopistojen vanhasta perinteestä. 1700-luvun lopulla alkaneisiin järjestöihin on kuulunut suuri määrä merkkihenkilöitä. Veljeskunnissa luodaan elinikäisiä ystävyyssuhteita, joista on hyötyä tulevalla uralla.

Brittidokumentti tarkastelee veljeskuntien pimeämpää puolta, tyttöjen hyväksikäyttöä ja salaisia rituaaleja, joiden seurauksena opiskelijoita on loukkaantunut, useita myös kuollut.

Ovelasti rakennettu ohjelma kulkeekin kunniasta häpeään. Moniääniseen ja objektiiviseen dokumenttiin poimitut kuvat opiskelijakämpissä roikkuvista rintaliiveistä, tanssitangolle ripustetuista alastomista barbie-nukeista ja humalassa heiluvista nuorukaisista kertovatkin omaa kieltään veljeskuntien kulttuurista.

Dokumentissa seurataan Gazoni-perheeseen pyrkivää brittiläistä Jordania. Veljeskunnan pomo Ben ja Jordanin ”isoveli” Raymond kertovat kokelaille asetettavista vaatimuksista. Salaisen rituaalin kohdalla kuvaaminen kielletään.

Marissa kertoo omakohtaisen kokemuksensa yhden veljeskunnan juhlissa tapahtuneesta raiskauksesta.

Kowiakin perhe kertoo Harrison-pojastaan, joka kuoli 19-vuotiaana siirtymäriitissä. Terrence puolestaan loukkaantui hengenvaarallisesti. Hänen asianajajansa Doug Firebaugh on ollut 20 vuotta kiusattujen opiskelijoiden asialla ja kongressiedustaja Frederica S. Wilson ajaa lakialoitetta simputuksen kieltämiseksi.

 Veljeskuntien rajut huvit, TV2 ke klo 22.10

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C Moren suoratoistopalvelussa.