Leonardo DiCaprio ja Kate Winslet.
Leonardo DiCaprio ja Kate Winslet.

Katso tuttu leffa tällä kertaa hieman eri silmällä.

Olet nähnyt sen jo ainakin viisi kertaa? Edellinen kerta oli vain muutama kuukausi sitten? Tällä kertaa aiot ehkä vilkaista vähän alkua – ja kappas, olet taas koukussa. Se on tietysti Titanic.

Katso tuttu leffa tällä kertaa hieman eri silmällä, eli bongaa leffasta nämä pikku yksityiskohdat:

1. Siitä, kun vahtimastosta huudetaan varoitus ”Iceberg ahead” siihen, kun laiva osuu jäävuoreen kuluu elokuvassa tasan 37 sekuntia. Se on juuri se aika, joka varoituksesta törmäykseen vei oikeasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Eräässä kohtauksessa Jack kuvailee Rosielle putoamista kylmään veteen sanoilla: ”Se on kuin sinuun iskettäisiin yhtä aikaa tuhat puukkoa.” Juuri näillä sanoilla eräs Titanicilta selvinnyt kertoi kokemuksistaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Kun Jack piirtää Rosien alastonkuvaa, piirtävät kädet lähikuvissa kuuluvat ohjaaja James Cameronille.

4. Kate Winslet ei halunnut käyttää kuvauksissa märkäpukua ja sairastui sen seurauksena keuhkokuumeeseen.

5. Kun Rose tapaa elokuvan viimeisessä kuvassa Jackin Titanicin kuuluisassa portaikossa, kello näyttää 2.20. Se on Titanicin uppoamisaika.

6. Gloria Stuart, joka esitti vanhaa Rosieta, ja Kate Winslet, joka esitti nuorta Rosieta ovat historian ainoat näyttelijät, jotka ovat saaneet Oscar-ehdokkuuden saman hahmon näyttelemisestä. Stuart oli ehdokkuuden saadessaan 87-vuotias, eli kaikkien aikojen vanhin ehdokas.

Titanic,

AVA to klo 21.00

Sisältö jatkuu mainoksen alla