Daniel Lehtonen on luopunut Bile-Danin roolista. Kuvat: Nelonen
Daniel Lehtonen on luopunut Bile-Danin roolista. Kuvat: Nelonen

Bile-Danista kuoriutui Temptation Islandilla unelmavävy – ja sekös aiheuttaa katsojille jännitystä.

– Mä oon 25 kertaa parempi äijä kuin sinä!

Tämä hieno repliikki on yksi harvoista, jotka uusimmalla Temptation Island Suomi -kaudella muistuttavat hahmosta nimeltä Bile-Dani

Bile-Dani, eli Daniel Lehtonen, tuli julkisuuteen Temptation Islandin ensimmäisellä kaudella, jolla hän oli mukana viettelevänä sinkkuna. Ensimmäistä tv-sarjaesiintymistä seurasi Hottikset-sarja, jossa yhdeksän itse itseään kuumana löytönä pitävää sinkkua etsi ”tasoistaan seuraa”.

Dani esiintyi öykkäriyteen asti itsevarmana naistenkaatajana, jolla oli kuulemma ollut satoja seksikumppaneita, mutta jonka tahdissa kukaan nainen ei pysynyt.

Bile-Danin omakehu kuumensi ihmisten tunteita, vaikka vaikutti ilmeiseltä, että hahmo on silkkaa show'ta. Hottikset-sarjan aikaisella videolla kuullut naistenkaatojutut esimerkiksi kuulostavat valmiiksi harjoitelluilta repliikeiltä. 

Yllättäen Dani jätti syksyllä 2016 esitetyn Hottikset-sarjan kesken tajuttuaan, että hänen kämppiksensä, Temptation Island Suomen toisella kaudella sinkkuna mukana ollut Eveliina Uosukainen, on hänen elämänsä nainen. Bile-Dani poistui julkisuudesta kesytettynä. 

Pariskuntana viettelysten saarelle

Temptation Islandin uusimman kauden alku merkitsi Bile-Danin uutta tulemista. Dani ja Eveliina, eli Eve, lähtivät taas Temptation Islandille, tällä kertaa pariskuntana.

Dani ja Eve lähtivät Temptation Islandille tällä kertaa yhdessä.
Dani ja Eve lähtivät Temptation Islandille tällä kertaa yhdessä.

Koska en ollut seurannut Hottiksia loppuun asti, tuli Danin parisuhdestatus minulle järkytyksenä. En luultavasti ole ainoa, joka antoi Danin ja Even suhteen Temppari-kestävyydelle arvosanaksi korkeintaan halveksuvan tuhahduksen.

Pariskunta kertoi itsekin tulleensa saarelle todistelemaan, ettei heidän suhteensa ole kulissia ja pettämistä. Erityisen suuri todistustaakka oli tietysti Bile-Danilla, tuolla kuululla naistenkaatajalla, jolle kenenkään naisen ei pitänyt kelvata.

Temptation Islandin neljännen kauden jaksojen edetessä entisestä Bile-Danista on kuitenkin kuoriutunut naistaan arvostava unelmavävy. Tällaisten juonellisten kierrepallojen takia tosi-tv:tä juuri katsotaan!

Bromance ja ajoissa nukkumaan

Viettelysten saarelle päästyään Dani otti heti mukavan juhlien piristäjän roolin. Hän piti hauskaa, mutta nätisti ja kaikkia kunnioittaen, ja meni ajoissa nukkumaan. 

Neljännen kauden suureksi inhokiksi on noussut Elias, joka on hätkähdyttänyt niin katsojia kuin sarjan osallistujiakin esittelemällä julmaa ja manipuloivaa ajatusmaailmaansa. Eliaksen tunnekylmiin ulkonäköanalyyseihin verrattuna Bile-Danin vuosien takaiset öyhötykset siitä, miten ”muija luulee olevansa kymppi, vaikka on seiska” eivät ole yhtään mitään. 

Dani on jäänyt jopa itseään panomieheksi kehuskelevan ja sinkkunaisia aina tilaisuuden tullen kourivan Sammyn varjoon. Niinpä hän on kaveerannut vaatimattoman forssalaisen Markuksen kanssa. Markuksen ja Danin bromance on niin kaunis, että sinkkunaiset ovat olleet siitä kateellisia. 

Houkutukset vetävätkin puoleensa Eveä.

Dani on kerännyt pisteitä katsojilta pitämällä kurinpalautusta Eliakselle, joka tapaa puhua kumppanistaan Vilmasta kaikkea muuta kuin kauniisti. 

– Sun pitää arvostaa sun naista ihan pikkasen ylemmäs, Dani ohjeisti Eliasta yhdessä jaksoista. 

Lopulta Danin maltti tosin meni, ja hän päätyi mylvimään Eliakselle ylemmyyttään:

– Mä oon 25 kertaa parempi äijä kuin sinä!

Mutta ei siinäkään mitään, koska sarjaa seuranneet tietävät, että Dani on noin 25 kertaa parempi äijä kuin Elias.

Entä, jos Eve pettää

Danin todellisen, herttaisen luonteen paljastuminen on tuonut sarjaan uudenlaisen jännitysmomentin. Eve, Dani ja katsojat taisivat kaikki luulla, että saarella ollaan selvittämässä, kestääkö Bile-Dani reissun pettämättä tyttöystäväänsä.

Jo ensimmäisissä jaksoissa kuitenkin ilmeni, että houkutukset vetävätkin puoleensa Eveä. Sillä aikaa kun Dani on luonut tunnetason yhteyden lähinnä Markukseen, on Eve päätynyt läheisiin väleihin sinkku-Kalun(!) kanssa. 

Eve on lähentynyt erityisesti Kalun (vas.) kanssa.
Eve on lähentynyt erityisesti Kalun (vas.) kanssa.

Kun iltanuotiolla näytetään Even kanssa pussailulla kehuskelevaa Kalua, ovat katsojan sympatiat totaalisesti Danin puolella. Biledanimaisesta leukailusta ei ole tietoakaan, kun Dani kertoo järkyttyneensä videon sisällöstä.

Yksi kotimaisen tosi-tv:n kauneimmista ja yllättävimmistä täyskäännöksistä on tapahtunut. Nirsosta ja kovasanaisesta bilettäjästä on tullut unelmavävy, jolle toivoo pelkkää hyvää. 

Me Naiset ja Temptation Island Suomea esittävä Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Juttua muokattu 16.4. klo 10.30: Korjattu Daniel Lehtosen sukunimi oikeaksi. Danielin sukunimi on Lehtonen, ei Lehikoinen, kuten jutussa aiemmin kirjoitettiin. 

The Handmaid's Talen uudella tuotantokaudella on luvassa aiempaa suoraviivaisempaa toimintaa.

IS TV-LEHTI: Kahdella Golden Globe -palkinnolla ja peräti kahdeksalla Emmyllä palkittu laadukas The Handmaid’s Tale -sarja jatkuu 13 uuden jakson voimin. Niistä ensimmäiset kaksi julkaistaan 26. huhtikuuta.

Alussa on voimallinen kohtaus, joka tuo mieleen vanhan uutisen siitä, miten ihmisiä teloitettiin Afganistanissa urheilustadionilla.

Sarjassa ollaan edelleen kuvitteellisessa fundamentalististen kristittyjen Gilead-valtiossa, joka on syntynyt Yhdysvaltoihin ympäristökatastrofien ja sotien jälkeen. Naiset eivät saa opiskella, työskennellä tai käyttää rahaa. Heidän pitää synnyttää (orjattaret punaisissa kaavuissa) ja huolehtia lapsista (komentajien vaimot vihreissä mekoissa).

Uudella kaudella nähdään naisia myös siniharmaissa asuissa. He puhdistavat maaperää saasteista rangaistussiirtolassa. Kaavuissa on selässä tummempi ympyrä kuin maalitauluna mahdollisen karkaamisyrityksen vuoksi.

Sarjan visualisoinnissa on vahva viesti siitä, miten kontrolloidaan ihmisiä, varsinkin naisia, niin ulkoisesti kuin sisäisesti. Gileadissa kapinallisten on toimittava ääriahtaiden rajojen ja koodien sisällä saadakseen aikaan jotain, joka voisi murentaa hirmuvallan.

Uudella kaudella nähdään naisia myös siniharmaissa asuissa.

Pienet toiveiden pilkahdukset, salaiset viestit ja hermoja raastavat käyttäytymisrajojen ylitykset loivat ensimmäisen kauden tiiviin tunnelman ja muodostivat sopivan vastavoiman dystopian raakuuksille. Uudella kaudella on yhä luvassa mikrokapinointia mutta myös suoraviivaisempaa toimintaa.

Erityisesti saasteiden puhdistuksessa raatavien naisten elämä on mielenkiintoinen. Keskitysleirimäisissä olosuhteissa siirtokunnissa asuvien hylkiöiden kohtalo on karmea, mutta he saavat näyttää tunteensa melko avoimesti. Kapinointihalut eivät ole kuolleet.


Tarina tulee lähelle

Viime kaudella selvisi, että June eli Offred (koskettavasti eläytyvä Elisabeth Moss) on lopulta raskaana. Taistelu vauvan ja myös Junen kouluikäisen tyttären vapaudesta jatkuu nyt.

Kaudella nähdään monia Gilead-valtion syntyä edeltäviä takautumia, joissa ihmisten elämä vähitellen kapenee totalitarismin kuristuksessa. Taitavasti toteutetut jaksot tulevat lähelle ja saavat miettimään, voisiko tämä tapahtua itselle. Monille eri puolilla maailmaa tapahtuukin.

Pääosissa Mossin lisäksi ovat erinomaisesti näyttelevät Joseph Fiennes komentaja Fred Waterfordina, Yvonne Strahovski tämän Serena-vaimona, Alexis Bledel rangaistussiirtokunnassa ahertavana Emilynä ja Ann Dowd julmana Lydia-tätinä.

Taistelu vauvan ja myös Junen kouluikäisen tyttären vapaudesta jatkuu.

Margaret Atwoodin kuuluisasta romaanista Orjattaresi (1985) tehtiin onnistunut elokuvaversio jo 1990. Bruce Miller on kirjoittanut The Handmaid’s Tale -sarjaa yhteistyössä Atwoodin kanssa.

Draamassa tarina on tuotu nykyaikaan, eikä tapahtumajärjestys ole kokonaan sama kun kirjassa. Sarjan pituuden vuoksi kertomistahti tuntui ainakin ensimmäisellä kaudella paikoin hitaalta.

Toisen kauden alkupuolen räväkät tapahtumat tempaisee kuitenkin vangitsevasti mukaansa.

Toisen kauden voi toistaiseksi nähdä vain HBO Nordicilta. Sarjan ensimmäinen kausi alkaa myös Teema & Femillä tiistaina 5. kesäkuuta.

The Handmaid’s Talen 2. kausi on katsottavissa torstaista 26.4. alkaen HBO Nordicilla.

Kotimaisia Selviytyjiä on tiedossa toinen kuumottava kausi keväällä 2019.

Tänä keväänä on jännitetty tunnettujen suomalaisten pärjäämistä viidakko-olosuhteissa, ja samaa on tiedossa ensi keväänä. Uuden Selviytyjät Suomi -kauden sankarit ovat nimittäin jo matkalla kohti Filippiinejä ja Caramoan saaristoa. 

Matkaan lähti yhteensä 16 kilpailijaa: 

 • Aerobicin maailmanmestari Tuuli Matinsalo
 • Juontaja Lola Odusoga
 • Entinen jääkiekkoilija Niklas Hagman
 • Fitness-urheilija Eevi Teittinen
 • Tubettaja ja radiojuontaja Veronica Verho
 • Muusikko Olli Herman
 • Malli Vilma Bergenheim
 • Laulaja Virpi Kätkä
 • Tosi-tv:n ammattilainen Sauli Koskinen
 • Entinen jääkiekkoilija Hannes Hyvönen
 • Entinen painija ja poliitikko Marko Asell
 • Miss Suomi 2013 Lotta Näkyvä
 • Kulttuurin tuottaja Wallu Valpio
 • Jääkiekkomaalivahti Noora Räty
 • Tubettaja Miska Haakana
 • Muusikko Kim Herold

Jääkiekko on siis hyvin edustettuna, samoin musiikin maailma.

Äkkiseltään on vaikea sanoa, onko mukana Juhana Helmenkalastajan kaltaista superjuonittelijaa. Monikin kilpailijoista toki vakuuttelee olevansa kova peluri. 

Vastakkaistakin näkemystä kyllä löytyy:

– Mä oon kiltti. Mulla menee kaikki muut ihmiset edelle ja sit mä tuun perässä, ex-kiekkoilija Hannes Hyvönen kuvailee ohjelman tiedotteessa.

Lähtijöitä jännittävät erityisesti saaren alkeelliset olosuhteet ja se, miten väsymyksen ja ärsyyntymisen kanssa pärjää.

Toisaalta muusikko Kim Herold kaavailee oppivansa saarella meditoimaan, löytävänsä itsensä sekä rauhan ja pääsevänsä eroon kahviriippuvuudesta.

Selviytyjät Suomi -ohjelmaa esittävä Nelonen ja Me Naiset kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.