Daniel Lehtonen on luopunut Bile-Danin roolista. Kuvat: Nelonen
Daniel Lehtonen on luopunut Bile-Danin roolista. Kuvat: Nelonen

Bile-Danista kuoriutui Temptation Islandilla unelmavävy – ja sekös aiheuttaa katsojille jännitystä.

– Mä oon 25 kertaa parempi äijä kuin sinä!

Tämä hieno repliikki on yksi harvoista, jotka uusimmalla Temptation Island Suomi -kaudella muistuttavat hahmosta nimeltä Bile-Dani

Bile-Dani, eli Daniel Lehtonen, tuli julkisuuteen Temptation Islandin ensimmäisellä kaudella, jolla hän oli mukana viettelevänä sinkkuna. Ensimmäistä tv-sarjaesiintymistä seurasi Hottikset-sarja, jossa yhdeksän itse itseään kuumana löytönä pitävää sinkkua etsi ”tasoistaan seuraa”.

Dani esiintyi öykkäriyteen asti itsevarmana naistenkaatajana, jolla oli kuulemma ollut satoja seksikumppaneita, mutta jonka tahdissa kukaan nainen ei pysynyt.

Bile-Danin omakehu kuumensi ihmisten tunteita, vaikka vaikutti ilmeiseltä, että hahmo on silkkaa show'ta. Hottikset-sarjan aikaisella videolla kuullut naistenkaatojutut esimerkiksi kuulostavat valmiiksi harjoitelluilta repliikeiltä. 

Yllättäen Dani jätti syksyllä 2016 esitetyn Hottikset-sarjan kesken tajuttuaan, että hänen kämppiksensä, Temptation Island Suomen toisella kaudella sinkkuna mukana ollut Eveliina Uosukainen, on hänen elämänsä nainen. Bile-Dani poistui julkisuudesta kesytettynä. 

Pariskuntana viettelysten saarelle

Temptation Islandin uusimman kauden alku merkitsi Bile-Danin uutta tulemista. Dani ja Eveliina, eli Eve, lähtivät taas Temptation Islandille, tällä kertaa pariskuntana.

Dani ja Eve lähtivät Temptation Islandille tällä kertaa yhdessä.
Dani ja Eve lähtivät Temptation Islandille tällä kertaa yhdessä.

Koska en ollut seurannut Hottiksia loppuun asti, tuli Danin parisuhdestatus minulle järkytyksenä. En luultavasti ole ainoa, joka antoi Danin ja Even suhteen Temppari-kestävyydelle arvosanaksi korkeintaan halveksuvan tuhahduksen.

Pariskunta kertoi itsekin tulleensa saarelle todistelemaan, ettei heidän suhteensa ole kulissia ja pettämistä. Erityisen suuri todistustaakka oli tietysti Bile-Danilla, tuolla kuululla naistenkaatajalla, jolle kenenkään naisen ei pitänyt kelvata.

Temptation Islandin neljännen kauden jaksojen edetessä entisestä Bile-Danista on kuitenkin kuoriutunut naistaan arvostava unelmavävy. Tällaisten juonellisten kierrepallojen takia tosi-tv:tä juuri katsotaan!

Bromance ja ajoissa nukkumaan

Viettelysten saarelle päästyään Dani otti heti mukavan juhlien piristäjän roolin. Hän piti hauskaa, mutta nätisti ja kaikkia kunnioittaen, ja meni ajoissa nukkumaan. 

Neljännen kauden suureksi inhokiksi on noussut Elias, joka on hätkähdyttänyt niin katsojia kuin sarjan osallistujiakin esittelemällä julmaa ja manipuloivaa ajatusmaailmaansa. Eliaksen tunnekylmiin ulkonäköanalyyseihin verrattuna Bile-Danin vuosien takaiset öyhötykset siitä, miten ”muija luulee olevansa kymppi, vaikka on seiska” eivät ole yhtään mitään. 

Dani on jäänyt jopa itseään panomieheksi kehuskelevan ja sinkkunaisia aina tilaisuuden tullen kourivan Sammyn varjoon. Niinpä hän on kaveerannut vaatimattoman forssalaisen Markuksen kanssa. Markuksen ja Danin bromance on niin kaunis, että sinkkunaiset ovat olleet siitä kateellisia. 

Houkutukset vetävätkin puoleensa Eveä.

Dani on kerännyt pisteitä katsojilta pitämällä kurinpalautusta Eliakselle, joka tapaa puhua kumppanistaan Vilmasta kaikkea muuta kuin kauniisti. 

– Sun pitää arvostaa sun naista ihan pikkasen ylemmäs, Dani ohjeisti Eliasta yhdessä jaksoista. 

Lopulta Danin maltti tosin meni, ja hän päätyi mylvimään Eliakselle ylemmyyttään:

– Mä oon 25 kertaa parempi äijä kuin sinä!

Mutta ei siinäkään mitään, koska sarjaa seuranneet tietävät, että Dani on noin 25 kertaa parempi äijä kuin Elias.

Entä, jos Eve pettää

Danin todellisen, herttaisen luonteen paljastuminen on tuonut sarjaan uudenlaisen jännitysmomentin. Eve, Dani ja katsojat taisivat kaikki luulla, että saarella ollaan selvittämässä, kestääkö Bile-Dani reissun pettämättä tyttöystäväänsä.

Jo ensimmäisissä jaksoissa kuitenkin ilmeni, että houkutukset vetävätkin puoleensa Eveä. Sillä aikaa kun Dani on luonut tunnetason yhteyden lähinnä Markukseen, on Eve päätynyt läheisiin väleihin sinkku-Kalun(!) kanssa. 

Eve on lähentynyt erityisesti Kalun (vas.) kanssa.
Eve on lähentynyt erityisesti Kalun (vas.) kanssa.

Kun iltanuotiolla näytetään Even kanssa pussailulla kehuskelevaa Kalua, ovat katsojan sympatiat totaalisesti Danin puolella. Biledanimaisesta leukailusta ei ole tietoakaan, kun Dani kertoo järkyttyneensä videon sisällöstä.

Yksi kotimaisen tosi-tv:n kauneimmista ja yllättävimmistä täyskäännöksistä on tapahtunut. Nirsosta ja kovasanaisesta bilettäjästä on tullut unelmavävy, jolle toivoo pelkkää hyvää. 

Me Naiset ja Temptation Island Suomea esittävä Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Juttua muokattu 16.4. klo 10.30: Korjattu Daniel Lehtosen sukunimi oikeaksi. Danielin sukunimi on Lehtonen, ei Lehikoinen, kuten jutussa aiemmin kirjoitettiin. 

Rosaa ahdistaa ja itkettää nyt vähän kaikki, mutta mitä siitä seuraa? Ennustamme. 

Oi voi. Ensitreffit alttarilla -sarjan jakso, jossa parit palaavat häämatkalta arkeen, on pääosin ihan mukavaa katsottavaa. Tunteikasta Rosa-parkaa kuitenkin itkettää ja ahdistaa ihan kaikki.

Eetun kanssa avioitunut ja Roomassa häämatkaillut Rosa selvittää silmät kyynelissä tarvitsevansa aikalisän kaikesta, vaikka Eetun kanssa meneekin kuulemma kivasti. Rosaa ahdistaa muun muassa kiire, jonka takia hän ei ehdi tavata läheisiään. 

– Ei ehdi nähdä ystäviä, ei perhettä, ja nyt kun tarvis just semmosta tukea ja lohdutusta, että oikeasti joku sanoo, että kaikki järjestyy, Rosa murehtii.

Kiirettä tosiaan pitää: Rosa työskentelee sairaanhoitajana päivystyksessä ja tekee paljon yövuoroja. Lisäksi hän harjoittelee triathlonia kilpailumielessä. Ja niin, hän meni juuri naimisiin tv-ohjelmassa, ja uusi puoliso muuttaa nyt hänen kotiinsa kameraryhmän seuratessa. Jotta liitto onnistuisi, uunituoreelle parisuhteelle pitäisi löytyä aikaa.

Mitäköhän tästä tulee?

Vaihtoehto 1: Rosa on uusi rahka-Petri

Vuosi sitten näytetyllä Ensitreffit alttarilla -kaudella nähtiin sarjan suomalaisen historian pahin epäonnistuminen. Asiantuntijoiden naittamat Mari ja Petri tulivat niin huonosti toimeen keskenään, että he päättivät erota jo kesken kauden.

Ennen eroa tapahtui muutama ikimuistoinen sattumus, jotka ilmensivät Marin ja Petrin erilaisuutta. Ensinnäkin Petri kieltäytyi ostamasta ruokaa katukojusta, koska hänellä oli rahkaa kotona jääkaapissa. Toisekseen Petri halusi säilyttää polkupyöräänsä sisällä Marin asunnossa, mikä oli Marista käsittämätöntä. 

Sporttinen Petri osasi olla joustamaton fitness-elämäntapaansa liittyvissä asioissa, mutta kovin dramaattiselta ihmiseltä hän ei vaikuttanut. Tunteikas Rosa lienee ihmisenä aivan erilainen kuin Petri. Silti Rosan intohimoinen suhtautuminen triathlon-harrastukseen tuo mieleen Petrin.

Rosaa ahdistaa, ettei treenaamiselle ole aikaa.

– Jos näyttää siltä, ettei vaan pysty treenaa ja muuta, ei ota siitä stressiä, niin sitten skippaa sen, kisaa ensi vuonna uudelleen, hän pohdiskelee.

– Ei siitä tule kuin kahden ja puolen sadan tappio. 

Onneksi Rosan asunnossa on sentään parveke, jolla triathlon-pyörää voi säilyttää. 

Vaihtoehto 2: Vastakohdat täydentävät toisiaan

Ei ole mitenkään tavatonta, että pariskunnan osapuolista toinen on temperamentiltaan rauhallisempi ja toinen taas tuntee ja näyttää tunteitaan voimakkaasti. Yhdistelmä saattaa toimia myös Rosan ja Eetun kohdalla.

Jos Rosa selviää yövuoroputken, triathlon-treenin ja tuoreen avioliiton yhdistelmästä ilman burn outia, saattaa avioelämä kääntyä aivan auvoiseksikin. 

Vaihtoehto 3: Rosa on uusi Aliisa

Petrin lisäksi Rosassa saattaa nähdä yhtäläisyyksiä toisenkin viime kauden osallistujan kanssa. Viime kaudella Esan kanssa avioitunut Aliisa koki epämääräisiä epävarmuuden tunteita vähän Rosan tyyliin. 

Aliisan ongelmaksi tosin koitui tunteiden vähyys, Rosalla taas on muutaman minuutin välein vaihtelevia tunteita vaikka muille jakaa.

Eiköhän univormupukuiselle, huomenlahjaksi personoituja lauluja lurittelevalle Eetullekin löytyisi tarvittaessa ottajia.

Esan ja Aliisan liitto kaatui lopulta siihen, ettei Aliisa halunnut jatkaa yhdessäoloa, sillä hän ei tuntenut tarpeeksi Esaa kohtaan. Suomen sinkuille unelmamies Esan vapautuminen oli ilouutinen, ja nykyään Esalla on kainalossaan unelmiensa nainen

Eiköhän univormupukuiselle, huomenlahjaksi personoituja lauluja lurittelevalle Eetullekin löytyisi tarvittaessa ottajia. Rosan ja Eetun ennuste on kuitenkin toistaiseksi hyvä ahdistuksista huolimatta. 

Vaihtoehto 4: Ensivaikutelma pettää

Tony Dunderfelt lupaili uusimman kauden alkaessa, että tulossa on kaikkien aikojen kausi, jolla jokainen pari tulee menemään melkoista vuoristorataa. Rosa näkyy jo hypänneen vauhdikkaaseen tunteiden vuoristorataan, mutta Tonyn ennustus voi tarkoittaa muutakin.

Ehkä rauhallisesta Eetusta sukeutuukin ensi jaksossa kyyneliä tirsuva draamailija ja Rosa puolestaan löytää täydellisen zen-tilan? Tai ehkä Team Lällyksi Twitterissä ristityt Eetu ja Rosa muuttuvatkin viileän asiallisiksi? Ikinä ei tiedä. 

Heikin tähänastisen muodonmuutoksen perusteella loppukaudelta voi odottaa mitä tahansa. 

Tänään alkavassa Love Island Suomi -sarjassa joukko kauniita ja komeita nuoria sinkkuja muuttaa Espanjan Marbellaan hulppeaan villaan nauttimaan toisistaan ja etsimään sitä oikeaa.

IS TV-LEHTI: Kahvipöydissä riittänee syksyllä ihmeteltävää, kun Briteissä kohusta toiseen edennyt huippusuosittu Love Island -tosi-tv-sarja saa suomalaisversionsa. Sitä juontava missikaunotar Shirly Karvinen on ohjelmasta täpinöissään.

– Tässä on tulossa jotain tosi erilaista, kuin Suomessa on koskaan ennen nähty. Realityja toki on ollut, mutta tämä on ihan omaa kastiaan – vähän niin kuin realitysarjojen Louis Vuitton, täysin omanlaisensa, hän hehkuttaa.

Joukko kauniita ja komeita nuoria sinkkuja muuttaa Espanjan Marbellaan hulppeaan villaan nauttimaan toisistaan ja etsimään sitä oikeaa.

– Äärimmäisen hyvännäköisiä ja mielenkiintoisia persoonia on luvassa, Karvinen lupailee.

Kamerat seuraavat huvilan menoa jatkuvasti, ja Subilta sitä voi katsoa kuutena iltana viikossa tunnin verran. Lisäksi maanantai-iltaisin näytetään viikon koostejakso.

Briteissä sarjan tuorein kausi naulasi jopa yli neljä miljoonaa katsojaa illassa ruudun eteen. Kaudelle haki käsittämättömät 85 000 ihmistä.

Kohuja ja katsottavaa neljällä kaudella onkin riittänyt.

Miss Iso-Britannia Zara Holland joutui luopumaan kruunustaan muhinoituaan kameroiden edessä.

Seksin määrä on hämmästyttänyt. Sitä on nähty ohjelman brittiversiossa jopa niin, että kaverit ovat seuranneet ja kommentoineet naapurisängyiltä ja taputtaneet lemminnän jälkeen.

Miss Iso-Britannia Zara Holland joutui luopumaan kruunustaan muhinoituaan kameroiden edessä. Viime vuonna muuan pari päätyi itkien anelemaan jälkiehkäisypilleriä tuotantoyhtiöltä. Yhtiö suostui mutta antoi vihaisen mandaatin: se on ensi kerralla turvaseksiä tai talosta ulos.

Shirly Karvinen sanoo nauraen, että näin ei pitäisi Suomen versiossa käydä.

– Kyllä kannustimia suojattuun rakasteluun on. Näistäkin asioista on huolehdittu, juontaja kertoo.

Kohuja ja actionia hän uskoo suomalaiskaudelta löytyvän.

– Me suomalaiset osaamme kyllä räväyttää. Vanha uskomus, että me olisimme rajoittuneita ja hiljaisia ja omassa kuoressa, ei enää tänä päivänä pidä paikkaansa. Suomalaiset ovat avoimia, sosiaalisia ja rohkeita.

Tehtävänä rakkausrealityssa on pariutua ja selvitä parinsa kanssa kahdeksan viikkoa loppuun asti. Katsojat äänestävät suosikkipariaan, ja vähiten ääniä saavat joutuvat lähtemään. Voittajaparille on tiedossa 25 000 euron potti.

Big Brotherin ja Temptation Islandin sekoituksesta Love Islandin erottaa mobiilisovellus, jolla kotoa käsin pääsee ohjailemaan eloa villassa. Suosikkiparia myös äänestetään sovelluksella.

– Katsoja tulee olemaan isossa roolissa siinä, mitä huvilassa sinkkujen elämässä tapahtuu, Shirly Karvinen selittää.

Love Island Suomi, Sub klo 21.00