Daniel Lehtonen on luopunut Bile-Danin roolista. Kuvat: Nelonen
Daniel Lehtonen on luopunut Bile-Danin roolista. Kuvat: Nelonen

Bile-Danista kuoriutui Temptation Islandilla unelmavävy – ja sekös aiheuttaa katsojille jännitystä.

– Mä oon 25 kertaa parempi äijä kuin sinä!

Tämä hieno repliikki on yksi harvoista, jotka uusimmalla Temptation Island Suomi -kaudella muistuttavat hahmosta nimeltä Bile-Dani

Bile-Dani, eli Daniel Lehtonen, tuli julkisuuteen Temptation Islandin ensimmäisellä kaudella, jolla hän oli mukana viettelevänä sinkkuna. Ensimmäistä tv-sarjaesiintymistä seurasi Hottikset-sarja, jossa yhdeksän itse itseään kuumana löytönä pitävää sinkkua etsi ”tasoistaan seuraa”.

Dani esiintyi öykkäriyteen asti itsevarmana naistenkaatajana, jolla oli kuulemma ollut satoja seksikumppaneita, mutta jonka tahdissa kukaan nainen ei pysynyt.

Bile-Danin omakehu kuumensi ihmisten tunteita, vaikka vaikutti ilmeiseltä, että hahmo on silkkaa show'ta. Hottikset-sarjan aikaisella videolla kuullut naistenkaatojutut esimerkiksi kuulostavat valmiiksi harjoitelluilta repliikeiltä. 

Yllättäen Dani jätti syksyllä 2016 esitetyn Hottikset-sarjan kesken tajuttuaan, että hänen kämppiksensä, Temptation Island Suomen toisella kaudella sinkkuna mukana ollut Eveliina Uosukainen, on hänen elämänsä nainen. Bile-Dani poistui julkisuudesta kesytettynä. 

Pariskuntana viettelysten saarelle

Temptation Islandin uusimman kauden alku merkitsi Bile-Danin uutta tulemista. Dani ja Eveliina, eli Eve, lähtivät taas Temptation Islandille, tällä kertaa pariskuntana.

Dani ja Eve lähtivät Temptation Islandille tällä kertaa yhdessä.
Dani ja Eve lähtivät Temptation Islandille tällä kertaa yhdessä.

Koska en ollut seurannut Hottiksia loppuun asti, tuli Danin parisuhdestatus minulle järkytyksenä. En luultavasti ole ainoa, joka antoi Danin ja Even suhteen Temppari-kestävyydelle arvosanaksi korkeintaan halveksuvan tuhahduksen.

Pariskunta kertoi itsekin tulleensa saarelle todistelemaan, ettei heidän suhteensa ole kulissia ja pettämistä. Erityisen suuri todistustaakka oli tietysti Bile-Danilla, tuolla kuululla naistenkaatajalla, jolle kenenkään naisen ei pitänyt kelvata.

Temptation Islandin neljännen kauden jaksojen edetessä entisestä Bile-Danista on kuitenkin kuoriutunut naistaan arvostava unelmavävy. Tällaisten juonellisten kierrepallojen takia tosi-tv:tä juuri katsotaan!

Bromance ja ajoissa nukkumaan

Viettelysten saarelle päästyään Dani otti heti mukavan juhlien piristäjän roolin. Hän piti hauskaa, mutta nätisti ja kaikkia kunnioittaen, ja meni ajoissa nukkumaan. 

Neljännen kauden suureksi inhokiksi on noussut Elias, joka on hätkähdyttänyt niin katsojia kuin sarjan osallistujiakin esittelemällä julmaa ja manipuloivaa ajatusmaailmaansa. Eliaksen tunnekylmiin ulkonäköanalyyseihin verrattuna Bile-Danin vuosien takaiset öyhötykset siitä, miten ”muija luulee olevansa kymppi, vaikka on seiska” eivät ole yhtään mitään. 

Dani on jäänyt jopa itseään panomieheksi kehuskelevan ja sinkkunaisia aina tilaisuuden tullen kourivan Sammyn varjoon. Niinpä hän on kaveerannut vaatimattoman forssalaisen Markuksen kanssa. Markuksen ja Danin bromance on niin kaunis, että sinkkunaiset ovat olleet siitä kateellisia. 

Houkutukset vetävätkin puoleensa Eveä.

Dani on kerännyt pisteitä katsojilta pitämällä kurinpalautusta Eliakselle, joka tapaa puhua kumppanistaan Vilmasta kaikkea muuta kuin kauniisti. 

– Sun pitää arvostaa sun naista ihan pikkasen ylemmäs, Dani ohjeisti Eliasta yhdessä jaksoista. 

Lopulta Danin maltti tosin meni, ja hän päätyi mylvimään Eliakselle ylemmyyttään:

– Mä oon 25 kertaa parempi äijä kuin sinä!

Mutta ei siinäkään mitään, koska sarjaa seuranneet tietävät, että Dani on noin 25 kertaa parempi äijä kuin Elias.

Entä, jos Eve pettää

Danin todellisen, herttaisen luonteen paljastuminen on tuonut sarjaan uudenlaisen jännitysmomentin. Eve, Dani ja katsojat taisivat kaikki luulla, että saarella ollaan selvittämässä, kestääkö Bile-Dani reissun pettämättä tyttöystäväänsä.

Jo ensimmäisissä jaksoissa kuitenkin ilmeni, että houkutukset vetävätkin puoleensa Eveä. Sillä aikaa kun Dani on luonut tunnetason yhteyden lähinnä Markukseen, on Eve päätynyt läheisiin väleihin sinkku-Kalun(!) kanssa. 

Eve on lähentynyt erityisesti Kalun (vas.) kanssa.
Eve on lähentynyt erityisesti Kalun (vas.) kanssa.

Kun iltanuotiolla näytetään Even kanssa pussailulla kehuskelevaa Kalua, ovat katsojan sympatiat totaalisesti Danin puolella. Biledanimaisesta leukailusta ei ole tietoakaan, kun Dani kertoo järkyttyneensä videon sisällöstä.

Yksi kotimaisen tosi-tv:n kauneimmista ja yllättävimmistä täyskäännöksistä on tapahtunut. Nirsosta ja kovasanaisesta bilettäjästä on tullut unelmavävy, jolle toivoo pelkkää hyvää. 

Me Naiset ja Temptation Island Suomea esittävä Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Juttua muokattu 16.4. klo 10.30: Korjattu Daniel Lehtosen sukunimi oikeaksi. Danielin sukunimi on Lehtonen, ei Lehikoinen, kuten jutussa aiemmin kirjoitettiin.