Bachelor-Juha nauratti naisia Etelä-Afrikassa tammi–helmikuussa kolmen viikon ajan. Kuva: Liv
Bachelor-Juha nauratti naisia Etelä-Afrikassa tammi–helmikuussa kolmen viikon ajan. Kuva: Liv

– Olen saanut kuulla pussailusta lähipiiriltäni, poikamies Juha Rouvinen kertoo.

Bachelor Suomessa tunteet ovat alkaneet kuumentua, ja bachelor Juha Rouvinen on päässyt intiimietäisyydelle jo useamman naisen kanssa. Sydämiäkin on jo särkynyt, ja katkeria kyyneliä vuodatettu.

Kilautimme unelmien poikamiehelle, joka antoi väliaikatietoja fiiliksistään kesken kiihkeän työpäivän.

Heipä hei! Mitkäs ovat Pätselorin fiilikset nyt, kun sarja lähestyy puoliväliä?

– No minähän olen ihan lähipiirini kommenttien varassa siinä, missä sarjassa mennään. En ole halunnut katsoa ohjelmaa ollenkaan, koska en halua sen vaikuttavan omaan kokemukseeni tai mielipiteisiini naisista.

Olet kertonut aiemmin, että sarjasta löytyi erityinen mielitietty. Miten romanssi etenee?

– Pidämme kyllä yhteyttä, mutta onhan tämä erikoinen tilanne; olet löytänyt itsellesi sopivan ihmisen, jonka kanssa haluaisit viettää aikaa, mutta se on käytännössä hankalaa. Normaalitilanteessa tapailusta voisi siirtyä ehkä seurusteluun... Mutta se ei ole nyt vielä mahdollista.

Muissa Bachelor-tuotannoissa suhde on usein kariutunut juuri salailuun. Huolettaako, että teillekin voi käydä niin?

– No, toisaalta se toinen ihminen on nyt ihan samassa tilanteessa ja kokee ihan samoja tunteita. Se myös yhdistää. Tilanteen tiedostaminen auttaa sopeutumaan.

Onko daami seurannut sarjaa? Onko siitä seurannut ongelmia sinulle?

– Joo, kyllä hän on, enkä ole halunnut hänen valintaansa kyseenalaistaa. Ei ole tullut ongelmia. Kyllä hän on ymmärtänyt, mikä on ohjelman juoni, ja että tilanne oli minullekin hyvin erikoinen.

Aika nopeasti kyllä aloit pussailla joidenkin naisten kanssa. Oletko aina yhtä hanakka imuttelemaan vai halusiko tuotantoyhtiö säpinää?

– Haha, tuosta pussailusta olen saanut kuulla lähipiiriltänikin. En tiedä, miten ohjelma on leikattu, mutta pidän kyllä pussailusta! Se on minusta tärkeä osa toimivaa parisuhdetta. Eikä se ollut käsikirjoitettua, vaan ihan aidosti halusin suudella. Joidenkin kilpailijoiden kanssa oli vain niin vahvaa fyysistä vetovoimaa, että se vain tuntui tosi luontevalta.

”Pidän pussailusta! Se on tärkeä osa toimivaa parisuhdetta.”

Kuinka intiimejä treffit oikeasti voivat olla, kun ympärillä häärii kuvausryhmä?

– Jännitin etukäteen hirveästi, osaanko olla treffeillä aidosti läsnä, kun ympärillä on kamerat. Huoli osoittautui nopeasti turhaksi. Kaikki mitä treffeillä tapahtui, oli kahden ihmisen välisiä aitoja ja ainutlaatuisia kohtaamisia, kuvausryhmä vain taltioi nämä ikimuistoiset kokemuksemme. Täytyykin tässä kohtaa kiittää taitavaa kuvausryhmää!

Viime jaksossa Juha suuteli Satua. "Enemmän erotiikkaa kuin muiden kanssa", kommentoi Juha.
Viime jaksossa Juha suuteli Satua. "Enemmän erotiikkaa kuin muiden kanssa", kommentoi Juha.

Olet kertonut, että ihastuit vahvasti neljään naisista. Olemme kahvitunnilla tyttöjen kanssa pohtineet, onko edes mahdollista olla ihastunut moneen yhtä aikaa.

– Kyllä se on mahdollista. En ehkä olisi itsekään ennen uskonut, koska eihän normaalielämässä tapahdu sellaista, eikä minulle ole ennen näin käynytkään. Normaalielämässä keskittyy yhteen ihmiseen kerrallaan. Rakastuminen on tietysti eri juttu. Se on uniikki side, joka muodostuu vain kahden ihmisen välille.

Miten paljon puitteet vaikuttivat noihin ihastumisiin?

– Varmasti vaikuttivat. Kaikilla osallistujilla oli sama intentio, siis kumppanin löytäminen, arki oli hävinnyt ympäriltämme, oli aikaa olla läsnä. Lisäksi puitteet olivat äärimmäisen romanttiset.

Uskotko, että olisit voinut ihastua naisiin yhä, jos olisit tavannut heidät normaaliarjessasi?

– Hmm, hyvä kysymys. Kyllä, varmasti ainakin joihinkin heistä. Kaikissa oli omat viehättävät piirteensä.

Olisiko ollut helpompaa, jos olisit saanut ottaa kaikki neljä?

– Voi ei, ei, halusin koko ajan selvittää, kuka heistä on minulle se sopivin. Eikä se olisi ollut oikein. Niin hieno ja ainutlaatuinen kuin tilanne minulla olikin, samaan aikaan jouduin käymään omantunnon kamppailua ja jättämään jäähyväisiä. Päätös vahvistui kyllä sitten loppua kohden.

Millaisissa väleissä olet muiden tyttöjen kanssa?

– En tiedä, se onkin jännä. Toivon, että hyvissä. Toivon, että voisimme olla ystäviä tai ainakin tervehtiä iloisesti, jos tulemme kadulla vastaan.

Korkeushyppääjä Patrik Sjöberg voitti maailmanmestaruuksia ja olympiamitaleja. 40 vuotta uransa jälkeen Sjöberg hoitaa lapsuutensa traumaa terapiassa.

IS TV-LEHTI: Vuonna 1987 ruotsalainen korkeushyppääjä Patrik Sjöberg (s. 1965) oli huipulla. Hän hyppäsi maailmanennätykseksi 242 senttiä kotiyleisön edessä Tukholmassa ja voitti maailmanmestaruuden Roomassa. Vuonna 1999 päättyneen uransa aikana hän ylsi muun muassa kolmesti olympiamitaleille sekä dominoi sisäratojen EM-kisoja.

Menestysvuosien taustalla oli kuitenkin synkkä salaisuus. Vuonna 2011 Sjöberg julkaisi muistelmateoksen, jossa hän kertoi joutuneensa vuosien ajan seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi.

Hyväksikäyttäjä oli yksi Sjöbergin läheisimmistä ihmisistä: pitkäaikainen valmentaja ja isäpuoli Viljo Nousiainen. Paljastus oli Ruotsissa valtava skandaali, nauttivathan sekä Sjöberg että vuonna 1999 kuollut Nousiainen suurta arvostusta Ruotsin urheilupiireissä.

Asian paljastuminen oli ensimmäinen askel Sjöbergin tiellä kohti mielenrauhaa. Vuonna 2015 hän aloitti terapian käsitelläkseen traumaansa. Tuore ruotsalaisdokumentti Patrik Sjöbergin taakka (Patrik Sjöberg i tearpi, 2017) vie katsojan kolmanneksi pyöräksi Sjöbergin ja psykologi Rebecka Malmin intiimeihin terapiaistuntoihin.

Malmin johdolla Sjöberg avaa lapsuuttaan ja nuoruuttaan, kipeää suhdettaan suomalaiseen Nousiaiseen sekä tapahtumien vaikutusta myöhempään elämään.

Thomas Reckmanin ohjaaman dokumentin sävy on vakava ja rauhallinen. Sosiaalipornoilulle ei anneta onneksi tilaa. Vaikean aiheen takaa pilkistää myös toivoa.

Dokumenttiprojekti: Patrik Sjöbergin taakka, TV1 ma klo 21.30

Parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. 

IS TV-LEHTI:  Iloinen puheensorina käy Akun Tehtaalla Ylöjärvellä yleisön asettuessa paikoilleen lavan eteen asetelluille tuoliriveille. Käynnissä ovat Napakympin kuvaukset. Sarja teki paluun viime syksynä 15 vuoden tauon jälkeen. Napakymppi oli kirjaimellisesti täysi napakymppi, joka keräsi parhaimmillaan liki miljoonayleisön.

Nyt parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. Amorin nuolet sinkoilevat tänä keväänä sunnuntaisin parhaaseen katseluaikaan.

Kari Salmelaisen saappaisiin hypänneellä Janne Katajalla on juontajana ohjelmassa tärkeä rooli. Hän toimii seremonianmestarina, joka ohjaa keskustelua ja kuittailee hyväntahtoisesti osallistujien vastauksille. Komiikkaa syntyy väkisinkin oudoista kysymyksistä ja tahattoman hassuista vastauksista. Yleisössä hurrataan, kun Kataja ja hänen työparinsa pianisti Lenni-Kalle Taipale astuvat estradille. 

”Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun.”

Voiko tv-ohjelmasta löytää tosirakkauden? Näin uskovat ainakin ohjelmassa itsensä likoon laittavat. Viime syksyn saldo parinmuodostuksessa jäi tosin melko laihaksi, ja moni orastava romanssi nuupahti heti Napakymppi-matkan jälkeen.

– Mielestäni kilpailijoilla on ollut oikeat motiivit ohjelmaan lähtiessä. Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun. Vieraan ihmisen kanssa reissuun lähteminen jos mikä on seikkailu, Janne Kataja sanoo.

Ohjelmassa kumppania haetaan keskustellen, ei ulkonäköperustein.

– Uskon, että kun saadaan enemmän pareja prosessiin, niin kyllä tulee täysosumiakin. Se riittää, jos vaikka 40 parista yksi jatkaa yhdessä. Se on sitten Napakympin napakymppi! Kataja hymyilee.

Lenni-Kalle Taipale on samaa mieltä, vaikka tv-ohjelma on parisuhteen muodostukselle melko erikoinen ympäristö.

– Ihmiset ovat mukana aika tosissaan. Toki pitää olla pilkettä silmäkulmassa, mutta ei kukaan ole tullut tänne hakemaan vain ruutuaikaa.

Napakymppi, Nelonen su klo 20.00