Bachelorissa on mukana vielä neljä naista: Nina (vas.), Jenni, Jenny ja Satu. Illan jaksossa Juha päätyy hempeilemänä yhden kanssa jakutsissa. Kuvat: Liv
Bachelorissa on mukana vielä neljä naista: Nina (vas.), Jenni, Jenny ja Satu. Illan jaksossa Juha päätyy hempeilemänä yhden kanssa jakutsissa. Kuvat: Liv

Illan Bachelor-jaksossa Juha haluaa tehdä yhdelle naiselle selväksi, ettei tällä ole syytä olla epävarma hänen tunteistaan.

Viime viikolla Bachelor Suomi päättyi ruususeremoniaan, jossa kaikki naiset pettyivät. Tunteistaan epävarma Juha päätti olla lähettämättä ketään kotiin. Tämän illan jaksossa Juha yrittää ilahduttaa kaikkia naisia ja vie heidät surffaamaan.

Juha selittelee vielä myös omia fiiliksiään.

– Tiedän varmasti, että kaksi naisista on mulle oikeita. Heidän suhteen kamppailen siitä, kumpi on sopivin. Sitten nämä kaksi muuta. Heidän suhteen oon ehkä vähän epävarma. Toinen heistä on sellainen, että kaipaan vieläkin sitä, että löytäisin sieltä sitä jotain. Tuntuu, että sydän sanoo, ettei sitä ole – ja päästä irti. Mutta jotenkin järki vielä taistelee vastaan, että yritä vielä selvittää, Juha selittää jaksossa.

”Haluan osoittaa niin sanoillani kuin teoillanikin, että meidän välillä on jotain tosi erityistä. ”

Illaksi Juha järjestää yhdelle naisista ikimuistoiset treffit. Hän haluaa osoittaa naiselle, ettei tämän kannata olla epävarma Juhan tunteista.

Treffikutsu saakin muut naiset hiljaisiksi. Kutsussa lukee: Kaksi niin hehkuvaa, saa kirkkaana loistaa. Kunpa auringon päivä päällämme ei päättyisi koskaan.


Ennen romanttisia treffejä Juha testaa naisten heittäytymiskykyä viemällä heidät surffaamaan.
Ennen romanttisia treffejä Juha testaa naisten heittäytymiskykyä viemällä heidät surffaamaan.

Juha on järjestänyt naiselle alkuillaksi spa-hoidon, ja illallisen kaksikko nauttiin merenrannalla. Juha arvelee, että treffit ovat romanttisemmat kuin koskaan aikaisemmin ohjelmassa.

– Haluan osoittaa niin sanoillani kuin teoillanikin, että hän voi luottaa siihen, että meidän välillä on jotain tosi erityistä. Nyt on järjestetty ikimuistoiset deitit. Meidän välit on sellaiset, että siihen ei kaivata mitään ylimääräistä ohjelmaa. Mä tiedän, että tää on täydellinen ohjelma meidän välille.

Kaksikko nautii illallisen merenrannalla. Hieman jännittyneen oloinen Juha kehuu naista useaan kertaan illallisen aikana, kunnes lopulta hän päättää kutsua naisen jakutsiin. 

Siellä kaksikko innostuu hempeilemään ja pussailemaan.

– Tämän tyyppinen ihastuminen ja nämä tunteet... Onhan ne jotain rakkauden esisoittoa. Ja onhan siinä jotain semmosta, mikä vie kohti isompaa ja pysyvämpää. Nyt on isoja tunteita tätä naista kohtaan, Juha pohtii tunteitaan myöhemmin kameralle.

Bachelor Suomi Livillä tiistaina kello 21.00.

Korkeushyppääjä Patrik Sjöberg voitti maailmanmestaruuksia ja olympiamitaleja. 40 vuotta uransa jälkeen Sjöberg hoitaa lapsuutensa traumaa terapiassa.

IS TV-LEHTI: Vuonna 1987 ruotsalainen korkeushyppääjä Patrik Sjöberg (s. 1965) oli huipulla. Hän hyppäsi maailmanennätykseksi 242 senttiä kotiyleisön edessä Tukholmassa ja voitti maailmanmestaruuden Roomassa. Vuonna 1999 päättyneen uransa aikana hän ylsi muun muassa kolmesti olympiamitaleille sekä dominoi sisäratojen EM-kisoja.

Menestysvuosien taustalla oli kuitenkin synkkä salaisuus. Vuonna 2011 Sjöberg julkaisi muistelmateoksen, jossa hän kertoi joutuneensa vuosien ajan seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi.

Hyväksikäyttäjä oli yksi Sjöbergin läheisimmistä ihmisistä: pitkäaikainen valmentaja ja isäpuoli Viljo Nousiainen. Paljastus oli Ruotsissa valtava skandaali, nauttivathan sekä Sjöberg että vuonna 1999 kuollut Nousiainen suurta arvostusta Ruotsin urheilupiireissä.

Asian paljastuminen oli ensimmäinen askel Sjöbergin tiellä kohti mielenrauhaa. Vuonna 2015 hän aloitti terapian käsitelläkseen traumaansa. Tuore ruotsalaisdokumentti Patrik Sjöbergin taakka (Patrik Sjöberg i tearpi, 2017) vie katsojan kolmanneksi pyöräksi Sjöbergin ja psykologi Rebecka Malmin intiimeihin terapiaistuntoihin.

Malmin johdolla Sjöberg avaa lapsuuttaan ja nuoruuttaan, kipeää suhdettaan suomalaiseen Nousiaiseen sekä tapahtumien vaikutusta myöhempään elämään.

Thomas Reckmanin ohjaaman dokumentin sävy on vakava ja rauhallinen. Sosiaalipornoilulle ei anneta onneksi tilaa. Vaikean aiheen takaa pilkistää myös toivoa.

Dokumenttiprojekti: Patrik Sjöbergin taakka, TV1 ma klo 21.30

Parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. 

IS TV-LEHTI:  Iloinen puheensorina käy Akun Tehtaalla Ylöjärvellä yleisön asettuessa paikoilleen lavan eteen asetelluille tuoliriveille. Käynnissä ovat Napakympin kuvaukset. Sarja teki paluun viime syksynä 15 vuoden tauon jälkeen. Napakymppi oli kirjaimellisesti täysi napakymppi, joka keräsi parhaimmillaan liki miljoonayleisön.

Nyt parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. Amorin nuolet sinkoilevat tänä keväänä sunnuntaisin parhaaseen katseluaikaan.

Kari Salmelaisen saappaisiin hypänneellä Janne Katajalla on juontajana ohjelmassa tärkeä rooli. Hän toimii seremonianmestarina, joka ohjaa keskustelua ja kuittailee hyväntahtoisesti osallistujien vastauksille. Komiikkaa syntyy väkisinkin oudoista kysymyksistä ja tahattoman hassuista vastauksista. Yleisössä hurrataan, kun Kataja ja hänen työparinsa pianisti Lenni-Kalle Taipale astuvat estradille. 

”Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun.”

Voiko tv-ohjelmasta löytää tosirakkauden? Näin uskovat ainakin ohjelmassa itsensä likoon laittavat. Viime syksyn saldo parinmuodostuksessa jäi tosin melko laihaksi, ja moni orastava romanssi nuupahti heti Napakymppi-matkan jälkeen.

– Mielestäni kilpailijoilla on ollut oikeat motiivit ohjelmaan lähtiessä. Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun. Vieraan ihmisen kanssa reissuun lähteminen jos mikä on seikkailu, Janne Kataja sanoo.

Ohjelmassa kumppania haetaan keskustellen, ei ulkonäköperustein.

– Uskon, että kun saadaan enemmän pareja prosessiin, niin kyllä tulee täysosumiakin. Se riittää, jos vaikka 40 parista yksi jatkaa yhdessä. Se on sitten Napakympin napakymppi! Kataja hymyilee.

Lenni-Kalle Taipale on samaa mieltä, vaikka tv-ohjelma on parisuhteen muodostukselle melko erikoinen ympäristö.

– Ihmiset ovat mukana aika tosissaan. Toki pitää olla pilkettä silmäkulmassa, mutta ei kukaan ole tullut tänne hakemaan vain ruutuaikaa.

Napakymppi, Nelonen su klo 20.00