Tuomas ihastui kokki-Ninjaan heti ensitapaamisella. Kuva: Nelonen / Ari Ojanperä
Tuomas ihastui kokki-Ninjaan heti ensitapaamisella. Kuva: Nelonen / Ari Ojanperä

Kokiksi opiskeleva Ninja saa Tuomaksen sukat pyörimään jaloissa.

Bachelor-ohjelman uutta tuotantokautta on nähty jo parin jakson verran, mutta tähän asti Tuomas, 30, on ollut melko vaisu: onko hän oikeasti kiinnostunut kenestäkään sarjan naisista? 

Vihdoin kolmannessa jaksossa asia ei jää enää epäselväksi. Tuomas käy sekä yksilö- että ryhmätreffeillä. Yhtä tapaamista hän on odottanut kaikkein eniten.

– Ensikohtaaminen on pysynyt vahvana fiiliksenä tähänkin asti. On erittäin mielenkiintoista selvittää, mitä tässä tapahtuu. Oon odottanut näitä yksilötreffejä eniten kaikista, jos rehellisesti sanotaan, Tuomas kertoo jaksossa ennen treffejä.

Tuomaksen treffikumppani on helsinkiläinen Ninja, 24, joka opiskelee kokiksi. Tuomas haluaa tehdä vaikutuksen Ninjaan heti treffien alussa: hän on piirtänyt rantahiekkaan valtavan sydämen.

”Yritän vähän niin kuin sanoa, että oon alusta asti  tykännyt susta.”

– Yritän vähän niin kuin sanoa, että sä oot varmaan alusta asti huomannut, että mä oon vähän tykännyt susta. Ootko huomannut mitään sellaista? Tuomas kysyy Ninjalta.

Ninja kertoo, ettei ole, sillä Tuomas on "jotenkin niin mystinen".

Tuomas ja Ninja viettävät treffit meren rannalla, juovat viiniä ja juttelevat. Tuomas utelee heti lapsista ja on mielissään siitä, että Ninja haluaisi suuren perheen.

”Haluan olla nuori äiti.”

– Haluan olla nuori äiti. Perhe on mulle tärkein, Ninja kertoo.

Tuomas koskettelee Ninjaa treffeillä ja kertoo toistamiseen, miten hyvä fiilis hänellä on naisesta. Tuomas kertoo pitävänsä Ninjasta ”kokonaisuutena”.

– Ensitapaamisesta tuli sellainen pikku ihastuminen. Nyt kuin sain viettää aikaa – vaan nähdä sen toisen ja kokea tämän – niin tämä tunne on se, mitä kutsutaan ihastumiseksi, Tuomas kertoo kameraille treffien jälkeen.

Bachelor Suomi Livillä tiistaisin kello 21.00. Tilinteko-jakso kello 22.00.

Me Naiset ja Liv kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Georg Elser yritti murhata Hitlerin vuonna 1939. Oliver Hirschbiegelin draama pohtii, toimiko Elser yksin.

IS TV-LEHTI: Oliver Hirschbiegelin ohjaama Elser (2015) on yksi lukemattomista Adolf Hitlerin murhayrityksistä kertovista elokuvista – ja yksi niistä lukuisista, joiden varsinaisista lopputuloksista jälkimaailmalla ei ole paljon epäselvyyttä.

Kenties sen vuoksi ohjaaja hoitaa elokuvassa attentaatin pois melkein alta aikayksikön – ja keskittyy sen jälkeen kertomaan tekijästä ja hänen taustoistaan.

Hirschbiegel nousi kuuluisuuteen Hitlerin viimeisistä vaiheista kertovalla ohjaustyöllään Perikato (2004). Tuskin minkään elokuvan materiaalia on kierrätetty niin paljon nettilevityksessä kuin Perikatoa ”Hitler kuulee”-variaatioiden merkeissä.

Menestyksen jälkeen Hirschbiegel suuntasi englanninkielisille markkinoille, mutta monen kaltaisensa tavoin otti enempi takkiinsa esimerkiksi meilläkin nähdyllä tv-elokuvalla Dianasta (2013). Sen jälkeen on varmasti tuntunut hyvältä vaihtoehdolta palata Hitler-filmien pariin.

Georg Elserin (vetoava Christian Friedel) toteuttama murhayritys tapahtui marraskuussa 1939 Münchenissä. Monissa maissa Hirschbiegelin elokuvaa on levitetty nimellä ”13 minuuttia”: sen verran attentaatti kesti ennen kuin muun maailman harmiksi epäonnistui – kun Hitler ehti poistua paikalta.

Toimiko Elser yksin? Tätä katsojien melko varmasti tietämää seikkaa hänen natsikuulustelijansa selvittävät lopun elokuvaa samalla kun takaumissa kerrotaan hänen vaiheistaan pienen maalaiskylän kelloseppänä ja soittoniekkana.

Valitettavasti kokonaistarina natsismin noususta ja myös rakastettunsa puolesta kamppailevan Elserin vastarinnasta ei ole kovinkaan vivahteikas. Elokuva myös jättää harmittavia aukkoja. (110)

Elser, Teema & Fem ke klo 22.00

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia.  Kuva: Yle kuvapalvelu
Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kuva: Yle kuvapalvelu

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa seurataan Miaa ja Jenniä. Kokevatko he  tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan?

IS TV-LEHTI: Kahden suomalaisen naisen tarinat avaavat sitä syvyyttä, johon päihderiippuvaisuus ja masennus uhkaavat pudottaa, vaikka vuosien jälkeen jo näyttäisi paremmalta. Molemmat, Mia ja Jenni, ovat joutuneet luopumaan lapsistaan, ja se on jättänyt syvän jäljen.

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa lapset eivät ole estradilla, mutta heihin liittyy se, kuinka nousu synkästä kuilusta on kummankin naisen kohdalla tapahtunut. Toki katsotaan myös syihin, miksi kuiluun on kompastuttu: amfetamiini, heroiini, itsetuhoisuus, masennus, rikkonaiset perheet.

Esimerkiksi Mialla, joka kuvailee heroiinia suureksi rakkaudekseen, on muistoja, joissa hän tyttösenä meni kertomaan baariin äidille ja isäpuolelle itkevästä pikkusiskosta. Isäpuoli kantoi raivostuneena kotiin tukasta roikottaen.

Jenni taas masentui lapsensa syntymän jälkeen, eikä osaa pitää haluamallaan tavalla yhteyttä nyt jo murrosikäiseen tyttäreensä. Hän pelkää, mitä tälle on äidistä kerrottu. Koiraa hellivällä Jennillä on kuitenkin unelmia liittyen lapsiin, ja ne auttavat jaksamaan.

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kun on kokenut huumepumpulin, on merkityksellisten tunteiden löytäminen perusasioista hankalaa ja erilaista mutta täysin pakollista.

Kokevatko Mia ja Jenni tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan? Hyvin valittu musiikki syventää toivon tunnelmaa mutta muistuttaa myös elämän arvaamattomuudesta.

Docstop: Piikki sydämessä, TV1 ti klo 20.00