Anu Sinisalo arvostaa pohjoismaisia rikossarjoja, jotka ovat osoittautuneet suosituiksi myös Skandinavian ulkopuolella. – Olen iloinen, että pääsemme vihdoin tähän kelkkaan mukaan Suomen kanssa, ensi kuussa nähtävässä Sorjonen-sarjassa rikospoliisia näyttelevä Sinisalo sanoo. Kuva: Jonna Öhrnberg
Anu Sinisalo arvostaa pohjoismaisia rikossarjoja, jotka ovat osoittautuneet suosituiksi myös Skandinavian ulkopuolella. – Olen iloinen, että pääsemme vihdoin tähän kelkkaan mukaan Suomen kanssa, ensi kuussa nähtävässä Sorjonen-sarjassa rikospoliisia näyttelevä Sinisalo sanoo. Kuva: Jonna Öhrnberg

Näyttelijän työ on paljon muutakin kuin näyttelemistä. Anu Sinisalo viehättyi uuden roolinsa fyysisyydestä.

Sorjonen-rikossarjaa on tituleerattu Suomen ensimmäiseksi nordic noir -sarjaksi. Se kuvaa rikosten ratkaisun lisäksi kahden perheen sopeutumista uuteen asuinseutuun. Kari Sorjosen (Ville Virtanen) perheen lisäksi rajan ylitse Lappeenrantaan muuttaa Jaakkoloiden kovia kokenut perhe eli Lena Jaakkola (Anu Sinisalo) ja hänen teinityttärensä Katia (Lenita Susi).

Rikospoliisin rooliaan varten Anu Sinisalo opetteli repliikkejään venäjän kielellä.

– Minulla oli hyvä opettaja, joka luki repliikit nauhalle ja kirjoitti ne ylös foneettisesti. Sikäli en siis osaa venäjää, vain ne omat vuorosanani.

Sinisalon vastanäyttelijä puhui venäjää, joten Anu ei ymmärtänyt mitä toinen sanoi, odotti vain mistä kohtaa hänen vuoronsa puhua alkaa.

– Jännitin todella paljon miten sujuvaa kieltä sain tuotettua. Lisäksi päällä piti olla tunnetila, joten se oli kaiken kaikkiaan mielenkiintoista.

Lue myös! Ilkka Villillä raju kohtaus Sorjonen-sarjassa – jalka revähti

Kielikylvyn lisäksi Sinisalo sai opetusta aseen käsittelyyn ja lähitaisteluun.

– Pääsin muun muassa nyrkkeilemään, lyömään ja potkimaan. Niitä oli hienoa opetella. Aina siellä jotain mustelmia syntyi, mutta ne vain kuuluvat asiaan.

”Pääsin nyrkkeilemään, lyömään ja potkimaan. Niitä oli hienoa opetella.”

Seuraavaksi Sinisalo nähdään teatterissa, kun hän astuu lavalle marraskuun alussa Merja Larivaaran kanssa näytelmässä Takana puhumisen taito.

Sorjonen TV1:ssä sunnuntaisin 16. lokakuuta alkaen kello 21.05.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Putous palaa ruutuun jo 9. kerran. Sen kunniaksi on aika muistella Armi Toivasen, Krista Kososen, Aku Hirviniemen ja muiden vanhojen Putous-tähtien sketsihahmoja.

Putous-ohjelman 9. kausi alkaa MTV3:lla la kello 19.30.

Brittisarjan seitsemännen kauden jaksoissa pohditaan tuttuja teemoja –  Adam päättää ottaa seuraavan askeleen suhteessaan ja David havittelee seurapiirikaunotarta.

IS TV-LEHTI:  Apua! Joko Tina (Leanne Best) on tullut raskaaksi? Ja menettääkö Adam (James Nesbitt) jälleen puolisonsa, kun synnytys alkaa hurjalla tavalla? Yhtäkkiä tosin ollaan hulvattomassa musikaaliesityksessä, jolloin katsoja aavistaa, ettei kaikki ole ehkä sitä, miltä näyttää.

Brittiläisen Rimakauhua ja rakkautta -sarjan (Cold Feet) uusi seitsemäs kausi alkaa hauskasti ja jatkuu sympaattisena jaksona, joka tarjoaa hyvää mieltä ja välillä liikutuksenkin hetkiä.

On hienoa, ettei Mike Bullenin luoma sarja ole menettänyt tenhoaan, vauhtiaan eikä sympaattisuuttaan, vaikka näyttelijäporukka on keski-ikäistynyt kunnolla.

Sarjan uuden kauden kaikki seitsemän jaksoa julkaistiin jo C Moressa kerralla, mutta nyt lineaarisenkin television katsojat pääsevät mukaan.

Adam ja Tina ovat siis pari. Juonikuvion pystyi näkemään heti, kun he tapasivat toisensa viime kaudella, jolloin rakastettu sarja palasi kotikatsomoihin 13 vuoden tauon jälkeen. Tuolloin Adam oli kuitenkin menossa naimisiin aivan toisen naisen kanssa.

Nyt podetaan rimakauhua siitä, pitäisikö uusi suhde nostaa seuraavalle tasolle. Keskeisiä kysymyksiä pohditaan myös ystävyyssuhteiden merkityksestä ja urakäänteistä, joissa tapahtuu melkoisia yllätyksiä.

Mainion purevasti tarinassa komppaa mukana viime kaudella isoon rooliin nostettu jälkikasvu aivan omine rimakauhuineen.

Viisikymppisten Adamin, Jennyn (Fay Ripley), Peten (John Thomson), Karenin (Hermione Norris) ja Davidin (Robert Bathurst) elämä on siis yhtä draamaa ja komediaa edelleen Manchesterissa.

Mahtava uutinen on se, että sarjasta on tekeillä tänä keväänä myös kahdeksas kausi.

Rimakauhua ja rakkautta, MTV3 la klo 21.00