Pirjo Heikkilä, Santtu Karvonen, Elena Leeve,  Eero Ritala, Anna-Maija Tuokko ja Pekka Strang ovat Suomen Solsidanin eli Onnelan asukkaat. Kuva: MTV
Pirjo Heikkilä, Santtu Karvonen, Elena Leeve, Eero Ritala, Anna-Maija Tuokko ja Pekka Strang ovat Suomen Solsidanin eli Onnelan asukkaat. Kuva: MTV

Ruotsalaisten rakastama televisiosarja saa suomalaisversionsa, jota kuvataan Porvoon maisemissa. Mutta onko se paras paikka suomalaiselle Solsidanille?

Komediasarja Solsidanista on tekeillä suomalainen versio, Onnela. Asiasta kertoo MTV tiedotteessaan.

Onnelassa näyttelevät eturivin suomalaisnäyttelijät eli Elena Leeve, Pirjo Heikkilä, Anna-Maija Tuokko, Eero Ritala, Pekka Strang ja Santtu Karvonen. Elena Leevestä tulee Anna (suomalaisversiossa nimeltään Saara), Eero Ritalasta Alex (Antti), Anna-Maija Tuokosta Mickan (Anna-Maija), Pekka Strangista Fredde (Markus), Pirjo Heikkilästä Annette (Titta) ja Santtu Karvosesta monen suosikki Ove (Jorma)

Sarjan käsikirjoittaa muun muassa Putouksesta tuttu Melli Maikkula ja sen ohjaajana toimii Marja Pyykkö. Onnelan MTV:lle tuottaa Zodiak Finland Oy.

– Television saralla syntyy silloin tällöin klassikoiksi kutsuttavia kansainvälisiä ilmiöitä, ja Solsidan edustaa sellaista meille pohjoismaalaisille. Sarjan komedialaji on minulle erittäin läheinen: siinä yhdistyvät tunnistettava arkipäiväisyys sekä nokkela ja oivaltava käsikirjoitus. Vaikka hahmot eivät olisikaan omasta elinpiiristä tuttuja, niihin on helppo samastua. On innostavaa päästä käsiksi Solsidanin suomenkieliseen versioon ja päivittää tapahtumia nykypäivään, Zodiak Finlandin kehityspäällikkö Petteri Summanen sanoo tiedotteessa.

Luvassa on kymmenen jaksoa, joita MTV:n vastaavan tuottajan Sarita Koskelinin mukaan on kehitetty pitkään.

Ensimmäisenä Onnela nähdään C More -suoratoistopalvelussa tulevana talvena. Myöhemmin se tulee nähtäville myös MTV:lle ja Katsomoon. Onnelaa kuvataan kesällä Porvoossa, joka toimii kuvitteellisen Poutaniemen kaupunginosan maisemina.

Onnelan ruotsalaisessa esikuvassa Solsidanissa tapahtumapaikat ovat Tukholman liepeillä. Alkuperäisessä ohjelmassa seurataan yläluokkaisen Saltsjöbanenin asuinalueella asuvien ruotsalaisten pariskuntien elämää.

Mutta Porvoo – onko se oikea kaupunki Onnelan kuvauspaikaksi? Siitä on kuultu tänään monia eri mielipiteitä. Me Naisten Sivuraiteilla-blogissa Emilia Saloranta sanoo, että hän olisi nähnyt Suomen Solsidanin mieluummin Espoossa.

Muun muassa Sari Lönnqvist kertoo Twitterissä, että Onnela pitäisi kuvata Munkkiniemessä:

Mitä mieltä sinä olet? Missä olisi sopivin kuvauspaikka suomalaiselle Onnelalle? Keskustele aiheesta alla olevassa kommentointikentässä.

elikkä näin..

Anna-Maija Tuokko on Mickan ja Eero Ritala Alex – suomalaisten Solsidan-versiossa huippunimiä

Epäsuomalaista kirjoitti: Istuuko suomalaiseen tyyliin hyväntuulinen menestyvistä ihmisistä kertova sarja. Ohjelman nimi pitäisi olla Jakomäki ja hahmojen masentuneita alkoholisteja ja työttömiä, kurjia ihmisiä kuten Vuosaari elokuvassa että katsoja masentuu ja mieli mustuu. Elä kerro omasta negatiivisesta elämästäsi jos mielesi on musta ei se merkitse että muillakin on johan kirjoituksesi osittaa sen ,en ole noin outoa kommenttia lukenut vähään aikaan yritä edes pikkuisen nostaa...
Lue kommentti

Seitsemän sinkkumiestä ja -naista muuttaa kahdeksaksi viikoksi saman katon alle. Tavoitteena on tietysti löytää Se Oikea. Vaikka väkisin.

IS TV-LEHTI:  Spouse House on talo, jonne kutsutaan seitsemän naista ja seitsemän miestä avioitumaan. Kihlat ja häät ovat tavoite, joka houkuttelee naimahaluisia paikalle tositarkoituksella.

Tämä realitysarja on hivenen inhimillisempi kuin Ensitreffit alttarilla, sillä tutustumiseen on aikaa 8 viikkoa.

Siihen inhimillisyys loppuukin. Kosiminen on nimittäin pakollista tai joku saa talosta potkut.

Mitä pidempään talossa majailee ja altistuu kolmio- ja neliödraamoille, sitä vaikeampaa on haluta kenenkään kanssa naimisiin.

Toisaalta aidot tunteet palkitaan! Jos kaikesta huolimatta lempi leiskuu, on televisioshow läpikotainen testi rakkaudelle.

Tosi-tv:n tapaan ohjelmaa on tekemässä joukko ”asiantuntijoita”. On psykologia ja tunneterapeuttia, ja itse sinkut on poimittu mukaan huolellisella käsityöllä ja tieteellisiin todennäköisyyslaskelmiin pohjautuvilla match-menetelmillä.

”Kun menimme deittini kanssa ravintolaan, kamerat kuvasivat ja kaikki tuijottivat. Se oli kamalaa!”

Suhteiden pysyvyyttä helpotetaan myös sillä, että Los Angelesissa kuvatun sarjan kaikki sinkut ovat kotoisin samalta seudulta – tällä kaudella Chigacosta.

Ensimmäisessä jaksossa tutustutaan ja jo ihastutaankin. Sinkut ovat keskimäärin 30-vuotiaita, hyvissä ammateissa ja tarpeeksi hyvän näköisiä, jotta kukin saisi tasaisesti huomiota. Mukana on totta kai myös ärsyttäviä henkilöitä.

Ei paljasteta, kuinka kävi palomies Jimmy Breretonille, yhdelle lemmentalon asukkaista, mutta jälkeenpäin hän on kuvaillut talon tunnelmaa hyvin stressaavaksi.

– Kamerat olivat vieressä koko ajan, samoin mikrofonit. Emme saaneet käyttää puhelinta tai internetiä. Kun menimme deittini kanssa ravintolaan, kamerat kuvasivat ja kaikki tuijottivat. Se oli kamalaa!

Salamarakkauden talo, Frii pe klo 20.00

Uutuussarjassa Lea, 74, ja Pentti, 91, haluavat oppia tietokoneen käyttöä. Apuun saapuu muotiblogaajana tunnettu naaG.

IS TV-LEHTI: 91-vuotias Pentti on yksi tulevan kevään tv-tähdistä uutuusohjelmassa Seniorit somessa.

Pentti haluaa oppia käyttämään paremmin internetiä – erityisesti hän haluaisi oppia lähettämään valokuvia sekä soittamaan videopuheluita omalle rakkaalleen Lealle, 74.

– Pentille pitäisi saada Skype. Se on asennettu sinne koneelle, mutta se ei ole jotenkin toiminnassa, Lea selvittää uutuusohjelmassa.

”Me jäämme ihan nuijiksi, kun tulee pienikin este.”

Pentti ja Lea saavat apua nettiajan konkarilta, videobloggaaja eli tubettaja Janne Naakalta. Hän on yksi niistä nuorison fanittamista tubetähdistä, jotka opettavat kevään aikana senioreita netin käytössä.

– Tämä on tosi pinnalla oleva aihe, kun monesti seniorit jäävät asioiden ulkopuolelle, sillä monet asiat tapahtuvat nykyään netissä, Janne sanoo.

– Hienoa ohjelmassa on myös se, että saan viettää aikaa senioreiden kanssa. Vaikka opetan heitä, uskon, että opin heiltä jopa itse enemmän.

Pentti ja Lea osoittautuvat niin mainioiksi senioreiksi, että Janne haluaisi tehdä heistä jopa tubettajia. Kumpikin osoittautuu hyvin humoristiseksi persoonaksi.

– Voin itsekin ottaa oppia 91-vuotiaan Pentin elämänasenteesta: hän on niin myönteinen kaikessa, ja netin opettelussakin hän on ollut tosi kärsivällinen, Janne kehuu.

Netin opettelussa lähdetään liikkeelle ihan perusasioista, sillä Pentillä ja Lealla on monta pulmaa.

– Me jäämme ihan nuijiksi, kun tulee pienikin este. Emme pysty sitä ratkaisemaan. Kun yritän googlata jotain, niin olen ihan torvi niissä asioissa, kiteyttää Lea ongelmat.

”Penallahan tuo Facebookin käyttö on hyvin vilkasta. Siellä tulee sydämiä, ja naiset laittaa Penalle, että ihana Pena.”

Facebook nousee myös pariskunnan keskustelunaiheeksi.

– Penallahan tuo Facebookin käyttö on hyvin vilkasta. Siellä tulee sydämiä, ja naiset laittaa Penalle, että ihana Pena, Lea kertoo.

– Mutta olen sanonut niille, että ei saa laittaa, kun olen yhden naisen mies, Pena jatkaa.

61 vuotta aviossa ollut Pentti oli pitkään yksin vaimonsa kuoltua, mutta lähti lopulta lastensa painostuksesta ulos seuraelämään ja löysi Lean.

He ovat pitäneet yhtä kuusi vuotta ja vierailevat toistensa luona päivittäin. Nyt he haluaisivat oppia soittamaan toisilleen videopuheluita.

Yhdessä he myös miettivät, millaisilla filttereillä Pentti saisi rypyt häviämään.

Janne tuo pariskunnalle tabletit, joilla Pentti ja Lea opettelevat FaceTime -puheluita ja muiden applikaatioiden käyttöä, kunhan oppivat ensin tabletin pyyhkäisytekniikan ja saavat laitteen auki. Yhdessä he myös miettivät, millaisilla filttereillä Pentti saisi rypyt häviämään.

Erityisen iloisiksi Lea ja Pentti tulevat, kun he tekevät yhteisen YouTube-videon Jannen kanssa.

– Näitä haluamme tehdä lisää!

Seniorit somessa, TV1 to klo 20.00

1. Hanki toimivat laitteet.

Jos kotona on useampi laite, laitteiden on hyvä olla samanmerkkiset, jotta ne saa synkronoitua helposti keskenään.

2. Muista kärsivällisyys.

Vaikka joku asia menisi väärin, älä mene paniikkiin äläkä painele kaikkia nappuloita. Se pahentaa tilannetta.

3. Pyydä rohkeasti apua.

Uuden laitteen tai toiminnon opettelu on kaikille aluksi vaikeaa. Monille voi olla iso kynnys opetella uusi asia, mutta pyydä rohkeasti apua.