Dokkarin päähenkilöt Billy ja Steve ovat maailman kaksi parasta Donkey Kong -pelaajaa.

Ei taida ihan ensimmäisenä tulla mieleen tarttua lauantain myöhäisillassa dokkariin, joka seuraa kahta videopeliin hurahtanutta miestä? Tee se silti. Amerikkalaisdokumentti King of Kong on viikon hulluin ja hauskin tarina, jota katsoessa tulee monesti mieleen, että tämän on pakko olla käsikirjoitettu huijaus, eli niin sanottu mokumentti.

Dokkarin päähenkilöt Billy ja Steve ovat maailman kaksi parasta Donkey Kong -pelaajaa. He takovat nimenomaan 1980-luvun mallista, pelihalleista löytyvää kolikkoversiota ja sen vaikeinta peliä Jumpmania. Peleistä jotain tietäville kerrottakoon, että se oli sittemmin kuuluisaksi tulleen Super Marion ensiesiintyminen peliareenoilla.

Billy on Jumpmanin kiistaton mestari; mies on pitänyt maailmanennätyspisteitä hallussaan 20 vuoden ajan ja peli on hänen elämänsä keskipiste. Hän on varsinainen hahmo ulkoiselta habitukseltaan ja luonteeltaan. "Jaan mielipiteitä, olen kuin aborttikysymys."

Haastaja Steve taas on täysin toista maata, taviksen oloinen työtön opettaja, jolle ennätyspisteiden nappaaminen olisi ensimmäinen onnistuminen elämässä pitkään aikaan. Huikea taistelu alkakoon.

King of Kong,

Teema la klo 23.05

Pysäyttävä brittidokumentti paljastaa, miten rajua elämä amerikkalaisyliopistojen veljeskunnissa on.

IS TV-LEHTI:  BBC:n This World -sarjaan kuuluva Veljeskuntien rajut huvit (Frat Boys: Inside America's Fraternities, 2016) on pysäyttävä dokumentti amerikkalaisyliopistojen vanhasta perinteestä. 1700-luvun lopulla alkaneisiin järjestöihin on kuulunut suuri määrä merkkihenkilöitä. Veljeskunnissa luodaan elinikäisiä ystävyyssuhteita, joista on hyötyä tulevalla uralla.

Brittidokumentti tarkastelee veljeskuntien pimeämpää puolta, tyttöjen hyväksikäyttöä ja salaisia rituaaleja, joiden seurauksena opiskelijoita on loukkaantunut, useita myös kuollut.

Ovelasti rakennettu ohjelma kulkeekin kunniasta häpeään. Moniääniseen ja objektiiviseen dokumenttiin poimitut kuvat opiskelijakämpissä roikkuvista rintaliiveistä, tanssitangolle ripustetuista alastomista barbie-nukeista ja humalassa heiluvista nuorukaisista kertovatkin omaa kieltään veljeskuntien kulttuurista.

Dokumentissa seurataan Gazoni-perheeseen pyrkivää brittiläistä Jordania. Veljeskunnan pomo Ben ja Jordanin ”isoveli” Raymond kertovat kokelaille asetettavista vaatimuksista. Salaisen rituaalin kohdalla kuvaaminen kielletään.

Marissa kertoo omakohtaisen kokemuksensa yhden veljeskunnan juhlissa tapahtuneesta raiskauksesta.

Kowiakin perhe kertoo Harrison-pojastaan, joka kuoli 19-vuotiaana siirtymäriitissä. Terrence puolestaan loukkaantui hengenvaarallisesti. Hänen asianajajansa Doug Firebaugh on ollut 20 vuotta kiusattujen opiskelijoiden asialla ja kongressiedustaja Frederica S. Wilson ajaa lakialoitetta simputuksen kieltämiseksi.

 Veljeskuntien rajut huvit, TV2 ke klo 22.10

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C Moren suoratoistopalvelussa.