Voi ei, vielä toinenkin jakso?! Kuva: Shutterstock
Voi ei, vielä toinenkin jakso?! Kuva: Shutterstock

Nyt on sohvaperuna kovilla! Alkuvuosi pursuaa uusia ja tauolta palaavia tv-sarjoja.

Mitäs tänään tulisi telkkarista?

No vaikka mitä! Uutuussarja Mummomafia alkaa kahdeksalta ja käy hyvin alkulämmittelystä illan kanavataistolle: samalla kanavalla yhdeksältä nähdään lupaavasti alkaneen uutuusarjan Rouva Ministerin uusin jakso. Sen kanssa telkkarin herruudesta taistelee Rakas, sinusta on tullut pullukka -ohjelman uusi tuotantokausi, joka alkaa samaan aikaan Subilla. Ja Neloselta tulee kaksi jaksoa norjalaista Kuudes aisti -sarjaa. Kaksi jaksoa! Rouva Ministeriäkin kehtaavat lähettää kahdesti viikossa, maanantaisin ja torstaisin.

Jo pelkästään näissä illan ohjelmapoiminnoissa riittää katsottavaa viideksi tunniksi. Ykkösen tv-leffakin olisi ihan mielenkiintoinen, George Clooneyn ohjaama Vallan kääntöpuoli, jossa sukelletaan Yhdysvaltain presidentinvaalien kulisseihin. Onneksi se on jo nähty – digiboksille kertyy muuten niin paljon katsottavaa, ettei niistä selviä ilman Excelillä tehtyä katseluaikataulua.

Torstai lienee katselupäivistä rajuin, mutta kiinnostavia ohjelmia riittää muillekin päiville: esimerkiksi Greyn anatomian ja Holmes NYC:n uudet jaksot ja tiistaina alkanut kohusarja Ensitreffit alttarilla liimaavat ruudun ääreen viikolla, kun taas viikonloppua vietetään perjantaina The Voice of Finlandin ja lauantaina alkavan Kingin seurassa. Huh!

Vuodenvaihteen puuduttavasta kokkiohjelma- ja uusintaputkesta ei ole tietoakaan, kun uutuussarjat ja vanhojen suosikkisarjojen uudet kaudet ovat pamahtaneet ruutuihin. Perinteinen televisio joutuu kilpailemaan netin suoratoistopalveluiden, esimerkiksi Netflixin ja HBO Nordicin kanssa, mikä saattaa olla osasyy virkistyneelle sarjatarjonnalle ja tuplajaksoille.

Vielä kun joku keksisi tarjota lisätunteja vuorokauteen – kuukausitilauksena nekin, kiitos.

Lue myös:

Menestyssarja Jenkeistä: luvassa kutkuttavaa poliittista draamaa

Koukutuitko Siltaan? Ihastut tänään alkavaan norjalaiseen rikossarjaan

Tänään telkussa – julkkiksista koottu mummotiimi laittaa jengin ruotuun

Nuoren Hannahin itsemurhan jälkipyykki jatkuu Kolmetoista syytä  -sarjan kakkoskaudella. Kasetit olivat vain alkua – nyt tiedossa on polaroid-kuvia.

IS TV-LEHTI: Kohuttu 13 syytä jatkaa Hannahin (Katherine Langford) itsemurhan jälkipyykin läpikäyntiä. Ykköskausi kävi läpi Hannahin kavereilleen jälkeen jättämiä kasetteja, joilla hän avasi tekonsa syitä.

Kauden mittaa paljastui, mikä suhdesoppa lukiossa oli ja mitä ihmiset ovat valmiita tekemään varmistaakseen oman selustansa.

Rajussa sarjassa käsiteltiin huumekauppaa, väkivaltaa ja nuorten välisiä suhteita. Erityisesti kuohuttivat suora ja realistinen kuvaus raiskauksesta ja itsemurhasta.

”Kausi tulee käsittelemään, miten kasvatamme poikia miehiksi ja miten kohtelemme tyttöjä ja naisia kulttuurissamme.”

Kasetit olivat vain alkua – nyt tiedossa on polaroid-kuvia.

– Kausi tulee käsittelemään, miten kasvatamme poikia miehiksi ja miten kohtelemme tyttöjä ja naisia kulttuurissamme – ja mitä voisimme tehdä paremmin molemmissa tapauksissa, Netflix on kertonut kakkoskaudesta.

Ykköskausi sai osakseen paljon kritiikkiä muun muassa siitä, miten itsemurhaa romantisoitiin ja miten vähälle mielenterveysongelman käsittely jäi. Suositun sarjan on pelätty kannustavan nuoria itsemurhiin.

Netflix on koonnut nettiin tukipaketin nuorille ja keskusteluohjeita vanhemmille.

13 syytä, toinen kausi katsottavissa Netflixissä

Hyacinth Bucket palaa taas ruutuun! Sen kunniaksi listasimme asiat, jotka meidän kaikkien olisi syytä oppiä häneltä. 

Pokka pitää (Keeping up Appearances) oli yksi 90-luvun suosituimpia komediasarjoja. BBC:n tuottamaa brittisarjaa esitettiin vuosina 1990–1995, ja klassikkosarjaa on nähty useasti aiemminkin Suomessa uusintoina.

Ja taas sarja tekee paluun ruutuun!

TV1:llä nähtävässä sarjassa seurataan tietenkin rasittavan hienostelevan, mutta samaan aikaan yllättävän ihastuttavan Hyacinth Bucketin (Patricia Routledge) pyrkimyksiä päästä kaikin keinoin yläluokan suosioon. Hyacinth puhuu aina korostetun yläluokkaisesti (lue: snobisti), ylpeilee hienostotuttavillaan ja vaatii erityiskohtelua. Hän pitää kotinsa aina pyntättynä, ottaa pukeutumisessa mallia kuninkaallisilta ja rakastaa teekutsuja.

Päällepäsmärinä Hyacinth ei ota juurikaan muiden mielipiteitä huomioon tai kestä itseensä kohdistuvaa arvostelua. Koska Bucket-sukunimi (suom. ämpäri) on Hyacintin mielestä selvästikin liian rahvas, hän vaatii muita lausumaan sen ranskalaisittain bukée (suom. kukkakimppu).

Mutta on Hyacinthin asenteessa paljon hyvääkin! Monista hänen elämänohjeistaan me muutkin voisimme ottaa oppia. Listasimme Hyachithin parhaat elämänviisaudet:

1. Hyvät käytöstavat kannattavat.

Hyacinth rakastaa muodollista kielenkäyttöä ja liioiteltua kohteliaisuutta. Edes törkeyksiä laukoessaan hän ei unohda asiallista kielenkäyttöä.

2. Puhelimeen ei sovi vastata miten sattuu.

Annat itsestäsi heti yläluokkaisen kuvan, jos vastaat puhelimeen tyylillä: ”Korhosten residenssistä hyvää iltapäivää, Marja-Leena puhelimessa.”

3. Älä suotta kainostele tai häpeile itseäsi.

Jos Hyacinthilla on päässään hieno uusi hattu, koko naapurusto tietää siitä välittömästi.

3. Kupponen teetä tai kahvia piristää aina.

Varsinkin, jos se nautitaan elegantista kupposesta.

5. Kun arki runnoo, pue kaulaasi parhaat helmesi.

Johan helpottaa! Hyacinth tekee arjen kiillottamisesta pienillä yksityiskohdilla melkein taidetta.

6. Perheestä ja läheisistä voi olla hyötyä.

”He ovat minun perheeni ja rakastan heitä. Erityisesti tähän aikaan vuodesta, kun pimeä tulee niin aikaisin”, Hyacinth on sanonut.

7. Usko itseesi.

Vaikka Hyacinth on monessa mielessä rasittava kaikkitietäjä, ainakin hän tuntee tasan tarkkaan oman arvonsa. Hyacinthin ylitse ei kävele kukaan. Ja se on hienoa, jos mikä.

Pokka pitää, arkisin 22.5. alkaen TV1 klo 18.30