Voi ei, vielä toinenkin jakso?! Kuva: Shutterstock
Voi ei, vielä toinenkin jakso?! Kuva: Shutterstock

Nyt on sohvaperuna kovilla! Alkuvuosi pursuaa uusia ja tauolta palaavia tv-sarjoja.

Mitäs tänään tulisi telkkarista?

No vaikka mitä! Uutuussarja Mummomafia alkaa kahdeksalta ja käy hyvin alkulämmittelystä illan kanavataistolle: samalla kanavalla yhdeksältä nähdään lupaavasti alkaneen uutuusarjan Rouva Ministerin uusin jakso. Sen kanssa telkkarin herruudesta taistelee Rakas, sinusta on tullut pullukka -ohjelman uusi tuotantokausi, joka alkaa samaan aikaan Subilla. Ja Neloselta tulee kaksi jaksoa norjalaista Kuudes aisti -sarjaa. Kaksi jaksoa! Rouva Ministeriäkin kehtaavat lähettää kahdesti viikossa, maanantaisin ja torstaisin.

Jo pelkästään näissä illan ohjelmapoiminnoissa riittää katsottavaa viideksi tunniksi. Ykkösen tv-leffakin olisi ihan mielenkiintoinen, George Clooneyn ohjaama Vallan kääntöpuoli, jossa sukelletaan Yhdysvaltain presidentinvaalien kulisseihin. Onneksi se on jo nähty – digiboksille kertyy muuten niin paljon katsottavaa, ettei niistä selviä ilman Excelillä tehtyä katseluaikataulua.

Torstai lienee katselupäivistä rajuin, mutta kiinnostavia ohjelmia riittää muillekin päiville: esimerkiksi Greyn anatomian ja Holmes NYC:n uudet jaksot ja tiistaina alkanut kohusarja Ensitreffit alttarilla liimaavat ruudun ääreen viikolla, kun taas viikonloppua vietetään perjantaina The Voice of Finlandin ja lauantaina alkavan Kingin seurassa. Huh!

Vuodenvaihteen puuduttavasta kokkiohjelma- ja uusintaputkesta ei ole tietoakaan, kun uutuussarjat ja vanhojen suosikkisarjojen uudet kaudet ovat pamahtaneet ruutuihin. Perinteinen televisio joutuu kilpailemaan netin suoratoistopalveluiden, esimerkiksi Netflixin ja HBO Nordicin kanssa, mikä saattaa olla osasyy virkistyneelle sarjatarjonnalle ja tuplajaksoille.

Vielä kun joku keksisi tarjota lisätunteja vuorokauteen – kuukausitilauksena nekin, kiitos.

Lue myös:

Menestyssarja Jenkeistä: luvassa kutkuttavaa poliittista draamaa

Koukutuitko Siltaan? Ihastut tänään alkavaan norjalaiseen rikossarjaan

Tänään telkussa – julkkiksista koottu mummotiimi laittaa jengin ruotuun